Tiket dana: Poeni igrača

Dobitan nam je bio jučerašnji tiket sa kombinacijom košarkaša iz Evrolige i Evrokupa. Pa da ne menjamo onda dobitnu kombinaciju. Podsećamo da su granice i kvote podložne promenama.

Džastin Kobs (Budućnost) + poeni (granica 14,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Za vrhunske rezultate u ABA ligi i Evrokupu, naročito ako se mašta o povratku u Evroligu, neophodna je šira rotacija. Ali za to nema novca, jer nema pomoći države. Baš ovim rečima se požalio prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan, još je istaknuo da Džastin Kobs ima ogromnu minutažu i da se puno troši. Na tom planu ne bi trebalo očekivati promene ni na meču protiv Cedevita Olimpije u Evrokupu, posebno ako se ima u vidu, bar po najavama, da neće biti Edina Atića, dok je učešće Vilija Rida pod velikim znakom pitanja zbog povrede lista i rizika da dođe do pucanja mišićnih vlakana. Rid je protiv Venecije izdržao samo 48 sekundi na terenu, dok protiv Zadra nije bio ni u protokolu. Čini se da ne radi o bezazlenoj povredi američkog centra. Budućnost eventualnim neigranjem Atića i Rida gubi mnogo i na ovako ne baš širokoj rotaciji, i još veći teret bi mogao da padne na Džastina Kobsa. Sa druge strane u Podgoricu dolazi protivnik iz Ljubljane koji bi po stilu igre mogao da odgovara Kobsu. Cedevita Olimpija  gaji brzu igru, dosta kontri, efektnu tranziciju, šuteve u ranoj fazi i što je najvažnije, dolazi Džejkob Pulen.

Kobs i Pulen imaju jednu zajedničku sezonu u istom timu, u Cedeviti, ali onoj iz Zagreba, bila je to sezona 2018/2019. Nakon toga su imali brojne duele u duelima Budućnosti i Mornara. To su uglavnom bili zanimljivi dvoboji ove dvojice Amerikanaca, koji kao da su razvili posebnu vrstu rivaliteta kroz godine. Naše mišljenje da će Džastin Kobs imati + poena u duelu sa Cedevita Olimpijom. Imajući u vidu kadrovske probleme koje ima Budućnost pred ovaj meč, ali i solidnu formu Kobsa. Ovaj sjajni američki bek je ušao dobro u ovu sezonu, ima 15,8 poena u proseku u Evrokupu i mora se istaći velika uloga u dve najbitnije pobede u evropskom takmičenju. Prvo je dao pobedonosni koš protiv Valensije, a onda je u četvrtoj četvrtini protiv Virtusa iz Bolonje imao 9 poena i 4 asistencije, da bi na kraju u tom meču imao 23 poena i 8 uspešnih dodavanja. Granica je postavljena na 14,5 poena u kladionici Mozzartbet, a koeficijent iznosi 1.85.

Džejkob Pulen (Cedevita Olimpija) + poeni (granica 16,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Cedevita Olimpija je posle izgubljenog trilera protiv Ulma u Evrokupu imala pravog protivnika za vraćanje samopouzdanja, na početku sezone veoma neubedljivi Mornar iz Bara. Izabranici Jurice Golemca imaju dva poraza u nizu u Evrokupu, protiv Burse i Ulma. Mora se imati u vidu da u sledećim kolima Ljubljančani imaju zakazane duele sa Virtusom iz Bolonje i Valensijom, tako da u ovaj dvoboj, sa povredama načetom ekipom Budućnosti, moraju ući sa najvišim takmičarskim ambicijama. Prvo ime Cedevita Olimpije u Evrokupu je Džejkob Pulen, koji ima 19 poena u proseku na 4 utakmice u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Naše mišljenje da će u direktnom duelu Kobsa i Pulena biti mnogo varnica i da će američki bek iz Cedevita Olimpije na pravi način odgovoriti zemljaku u ekipi Budućnosti. Naš predlog su + plus poeni na Džejkoba Pulena, granica je postavljena na 16,5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Derik Vilijams (Makabi) + poeni (granica 12,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Kada je Derik Vilijams dolazio u Evropu, te 2018. godine, bio je jedan od Amerikanaca sa zvučnijim imenom koji su košarkaški dolazili na Stari kontinent u poslednje vreme. Ovaj američki krilni centar je izabran kao drugi pik na draftu 2011. godine i ima učinke u 9 NBA sezona, mada su očekivanja bila i mnogo veća u najjačoj ligi na svetu. Posle ne tako dobre prošle sezone u Valensiji čini se da je Vilijams izabrao savršenu sredinu da se vrati na pravi kolosek. Makabi trenutno u svojim redovima ima 9 igrača sa američkim pasošem. Naravno ima tu i par Izraelaca sa duplim državljanstvom, ali to ne menja ništa, već samo potvrđuje činjenicu da je Tel Aviv uvek bio dobrodošlo mesto za kvalitetne američke košarkaše. Čini se da je Vilijams odgovorio na pravi način, na terenu svojim sjajnim predstavama. U Evroligi Derik Vilijams ima 13 poena u proseku na 9 odigranih utakmica. Trener Janis Sferopulos je odmarao Vilijamsa za vikend u maratonu protiv Hapoel Eilata, znajući da ima dupli program u Evroligi i to mečeve sa Monakom i Olimpijakosom.

Naš predlog su + poeni na Derika Vilijamsa, granica je postavljena na 12,5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Mozzartbet iznosi 6.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.