Tiket dana: Poeni igrača

Današnja ponuda u Evroligi nije preterano izdašna, ali za nekoliko predloga uvek ima materijala. Napominjemo da su granice i kvote podložne promenama.

Darun Hilijard (Bajern) + poeni (granica 13,5) @ 1.85 u Meridianbet

Bajern večeras protiv Panatinaikosa igra 4 utakmicu u sedam dana. U petak su igrali u gostima protiv Monaka i ubedljivo izgubili, u nedelju opet  na strani iznenađujuće su poraženi u nemačkom košarkaškom kupu protiv Kemnica, da bi se napokon u utorak povratili sjajnom pobedom protiv turskog velikana Fenerbahčea. Zajednički imenitelj u sva tri meča je bila su odlične partije i velika potrošnja Vladimira Lučića. Srpski reprezentativac je protiv Monaka igrao 27 minuta i dao 15 poena, protiv Kemnica u kupu  se borio 33 minuta i dao 14 koševa, i na kraju, u utorak je imao fenomenalnu partiju protiv Fenerbahčea u kojoj je dao 22 poena u 33 provedena minuta na terenu. Večeras protiv Panatinaikosa, koji se nalazi u agoniji, se očekuje da i drugi igrači malo odmene nesumnjivo umornog Lučića. Ne samo da Atinjani imaju tek 2 pobede u 10 duela u Evroligi već je fenjeraš Žalgiris u prošlom kolu upisao prvu pobedu u evropskom takmičenju ove sezone upravo protiv njih.

Prvo ime u najavi za dobru partiju u večerašnjem duelu protiv Panatinaikosa je Darun Hilijard. Američki igrač je najbolji strelac Bajerna u Evroligi, ima 14,3 poena u proseku na 10 odigranih utakmica.

Naše mišljenje da će Darun Hilijard imati + poena na utakmici protiv Panatinaikosa. Granica je postavljena na 13,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Toma Ertel (Real Madri) + asistencije (granica 5,5) @ 1.85 u Meridianbet

Real Madrid je prva ekipa Evrolige po broju asistencija po meču, imaju 19,10 uspešnih dodavanja po utakmici. Meč sa Crvenom zvezdom je verovatno kod navijača španskog kluba unapred upisan kao još jedan trijumf za kraljevski klub, a beogradski tim bi, po najavama, trebalo da bude značajno oslabljen u ovom duelu. Da su okolnosti drugačije, i da Zvezda dolazi kompletna, Real bi opet bio veliki favorit.

Toma Ertel nije imao svoje veče protiv svog nekadašnjeg kluba Asvela u utorak, na terenu je proveo samo 16 minuta uz učinak od 2 poena i 2 asistencije. Francuski reprezentativac ipak ima najviše asistencija ove sezone u Evroligi u Realu, u proseku je to 4,60 uspešnih dodavanja po meču, i nalazi se na 4. mestu dodavača u Evroligi, iza Nika Kalatesa, Majka Džejmsa i Šejna Larkina.

Teško je reći da li se može očekivati od Zvezde snažan otpor u ovom meču, protiv izuzetno jakog protivnika, ekipe Reala iz Madrida. Naše mišljenje da će Toma Ertel imati dobru utakmica na polju uspešnih dodavanja i time pozitivno reagovati na neubedljivo veče protv Asvela. Granica je postavljena na 5,5 asistencija u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Džastin Karter (Zadar) + poeni (granica 12,5) @ 1.85 u Meridianbet

Zadar se nalazi na začelju ABA lige, imaju samo jednu pobedu u 8 duela i dele dva  poslednja mesta na tabeli sa crnogorskim predstavnikom iz Bara, ekipom Mornara . Dalmatinci su već stigli i da promene trenera u ovoj sezoni, njihov trenutni strateg je Vladimir Anzulović. Aktuelnom prvaku Hrvatske ni raspored ne ide na ruku, posle ovog meča idu u Ljubljanu na megdan Cedevita Olimpiji, pa dočekuju jednako ugroženi Mornar, a onda sledi meč sa Megom u Beogradu. Istine radi, teško je reći koji protivnik u ABA ligi bi se mogao u redovima Zadrana smatrati lakšim ili unapred upisanom pobedom. Utakmica sa Igokeom je jedna od poslednjih utakmica Zadra pred reprezentativnu pauzu i nema sumnje da će dati poslednji atom snage da upišu bitnu pobedu u borbi za opstanak, preostaje im još samo duel sa lokalnim rivalom Sonik Puntamikom u hrvatskog ligi.

Džastin Karter je verovatno najbolji igrač Zadra, provodi najviše vremena na parketu u ABA ligi i to 30,5 minuta na 8 odigranih mečeva, a za to vreme daje 12,4 poena u proseku.  Ovaj iskusni američki igrač ima bogato iskustvo igranja u Evropi, može da se pohvali da je igrao i u evropskim takmičenjima, prvo u dresu Galatasaraja, a onda igrajući i za Karšijaku.

Naše mišljenje je da će Džastin Karter imati + poena u važnom meču Zadra protiv Igokee, granica je postavljena na 12,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 6.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.