Tiket dana: Poeni igrača

Biće veoma uzbudljivo na evroligaškim parketima i ove večeri. Ovo je naš predlog za učinak košarkaša. Napominjemo da su granice i koeficijenti podložni promenama.

Vejd Boldvin (Baskonija) + poeni (granica 11,5) @ 1.85 u Mozzart

Vejd Boldvin je izabran kao visoki 17. pik na draftu 2016. godine. Posle loše evropske debitantske sezone u Olimpijakosu, prešao je u pravi tim za njega, Bajern iz Minhena. Pod vođstvom Andree Trinkijerija je bio prvi strelac ekipe sa 15,3 poena u proseku i prvi asistent tima sa 4 uspešna dodavanja u proseku po meču u Evroligi. Nakon jedne ohrabrujuće sezone u redovima Bavaraca prešao je u Baskoniju. Očekivalo se da će Boldvin biti vođa jednog poletnog tima, gde će američki bek biti okružen solidnim šuterima, i to pre svega Rokasom Giedraitisom i Simoneom Fontekiom. Što je sezona više išla činilo se da tadašnji trener Duško Ivanović ne veruje Boldvinu, da su odnosi između njih dvojice poremećeni, govorilo se da je Amerikanac čak na izlaznim vratima u Baskoniji. Na kraju je otišao crnogorski stručnjak, a Vejd Boldvin bi trebalo pod trenerskom palicom Nevena Spahije da se vrati sjajnim partijama iz prošle sezone.

Naše mišljenje da će Vejd Boldvin imati + poena protiv ekipe CSKA. Moskovljani se ne nalaze na dobrom mestu, imaju polovičan učinak u Evroligi, 5 pobeda i 5 poraza. Protiv Barselone u prošlom kolu su vodili deset razlike na početku četvrte četvrtine, igrali sjajno, da bi na kraju potonuli i izgubili. U poslednjem periodu su primili 30 poena, a dali samo 13. Bekovska linija CSKA je najveći uzrok loših rezultata u dosadašnjem delu sezone. Aleksej Šved se nije najbolje prilagodio na nove okolnosti, u 6 od 10 utakmica ove sezone je bio jednocifren, ima za njega samo 10,2 poena u proseku u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Poređenja radi Šved je na 23 utakmice prošle sezone u Evroligi u dresu Himkija imao 19,8 poena u proseku i na samo jednoj utakmici od 23 odigrane je bio jednocifren. Granica na Boldvina je postavljena na 11,5 poena u kladionici Mozzart, a koeficijent iznosi 1.85.

Nikolo Meli (Olimpija Milano) + poeni (granica 9,5) @ 1.85 u Mozzart 

Olimpija Milano je verovatno protiv Uniksa odigrala najgoru utakmicu od kada se u Evropu vratio Etore Mesina, izgubili su sa neverovatnih 26 poena razlike, a samo pet dana pre meča sa ruskim timom su demontirali Fenerbahče u Istanbulu sa 25 poena prednosti. Na kraju se ispostavilo da je turski tim postavio neslavni rekord sa samo 43 data poena u svojoj dvorani u Evroligi. Malo od toga je bilo do Olimpije protiv Uniksa, ruski tim je jednostavno imao svoje veče, šutirali su za tri 48,3 procenata (14-29), a za dva 66,7 procenata (22-33). Ekipa Olimpije, koja u proseku ima 33,20 skokova po meču u Evroligi, je protiv Uniksa imala samo 14 i to samo jedan ofanzivni. Kajl Hajns je bio srećni dobitnik tog jedinog skoka u napadu. Ipak najveći problem Milaneza u ovom meču je povreda metatarzalne kosti Dinosa Mitroglua, ozleda koja zahteva operaciju. Grčki igrač je bitan deo u italijanskoj ekipi, ima 8,3 poena i 4,7 skokova u proseku. Čini se da bi u novonastalim okolnostima veći deo tereta trebalo da padne na jednog od kapitena u ekipi iz Milana, Nikola Melija.

Naš predlog su + poeni na Melija protiv ruskog Zenita. Direktni večerašnji protivnici italijanskom reprezentativcu uopšte nisu za potcenjivanje. Meli i Hajns će imati pune ruke posla sa Džordanom Mikijem, Aleksom Pojtresom i Arturasom Gudaitisom. Litvanski reprezentativac Gudaitis možda bude imao i posebni motiv u igri protiv svog bivšeg tima, u kome je proveo tri sezone. Granica je postavljena na 9,5 poena u Mozzart kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Marko Gudurić (Fenerbahče) + poeni (granica 9,5) @ 1.85 u Mozzart  

Utakmica ”biti ili ne biti” za Aleksandra Sašu Đorđevića na klupi Fenerbahčea. Postoje mišljenja da bi bivši srpski selektor dobio otkaz već posle poraza protiv Bajerna da ekipa nema dupli program i dva gostovanja u evropskom takmičenju. Samo 3 pobede i čak 7 poraza za turskog velikana u Evroligi, a problemi se samo nižu. Dišon Pjer je neizvestan zbog povrede lista, Nando de Kolo kao da je bojkotovao Đorđevića protiv Bajerna, i opet je počeo sa klupe, uz samo 2 poena i šut za tri 0 od 6. Jan Veseli i Devin Buker kao da rade slične stvari u reketu, ipak su to dve petice i pitanje koliko su kompatibilni. Nema sumnje da su obojica kvalitetni centri, ali potrebna im je pomoć, raznovrsnost. Možda  neka pokretnija četvorka kao pojačanje u budućnosti za Fenerbagče. Ahile Polonara ima samo 6,7 poena na 19 minuta u proseku na terenu, a u Baskoniji je prošle sezone imao 12,2 poena u proseku, ali je i više vremena provodio na parketu 29,4 minuta. Još jedno pojačanje Pjerija Henri, je poprilično neubedljiv ove sezone u Fenerbahče, ipak istine radi ovaj stil igre trenutno u turskom  timu i nije baš ono što preferira Amerikanac sa senegalskim pasošem. Da bi Henri došao do izražaja potrebno je više dobrih šutera, da se malo raširi igra sa više kretanja. Sve u svemu Đorđević nema šta da čuva u utakmici sa Žalgirisom, na teren mogu samo igrači od najvećeg poverenja. Ovo je plej-of utakmica već u 11. kolu za srpskog trenera protiv osokoljenog Žalgirisa. Litvanci su pobedili u prošlom kolu protiv Panatinaikosa, pao im je veliki teret sa leđa i srca. Nemaju šta da izgube večeras protiv Fenerbahčea, takvi protivnici znaju da budu najteži.

Naše mišljenje da će Marko Gudurić imati + poena u meču sa Žalgirisom i da će na terenu izgarati za svog zemljaka u ulozi trenera. Granica je postavljena na 9,5 poena u Mozzart kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzart iznosi 6.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.