Tiket dana: Poeni igrača

Večeras je na programu drugi deo 12. kola košarkaške Evrolige. Evo našeg predloga za učinak igrača. Napominjemo da su predložene kvote i granice podložne promenama.

Ognjen Kuzmić (Crvena zvezda) + skokovi (granica 5,5) @ 1.85 u Meridianbet

Dejan Radonjić je u svom prvom mandatu u Crvenoj zvezdi (2013-2017) ostao između ostalog upamćen po dobrom radu sa visokim igračima, pre svega centrima koji su imali zapažene, a neki i najbolje sezone u svojim karijerama, pod vođstvom crnogorskog stručnjaka. Tu se pre svega ističu imena Bobana Marjanovića, Maika Cirbesa i Ognjena Kuzmića, u tom prvom Radonjićevom boravku u ekipi crveno-belih. Boban Marjanović je u svojoj drugoj sezoni u Zvezdi 2014-2015 godine imao dabl-dabl učinak na utakmicama Evrolige, i to 16,6 poena i 10,7 skokova u proseku. Najslavniji Boljevčanin u istoriji je izabran u prvu petorku Evrolige i otišao je za NBA ligu. Nemački centar Cirbes je u sledećoj sezoni (2015-2016) eksplodirao i imao 13,2 poena i 5,9 skokova u proseku u Evroligi, sezonu pre kao zamena Marjanoviću je imao 5,2 poena u proseku u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Cirbes je posle ove sjajne košarkaške godine potpisao unosan ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva. Napokon, u četvrtoj godini na mestu trenera Crvene zvezde Dejan Radonjić u sezoni 2016-2017 je dobio priliku da radi sa Ognjenom Kuzmićem, koji je tada na poverenje uzvratio dobrim partijama i bio jedan od najboljih skakača u Evroligi. Imao je učinak od 9,5 poena i 7 skokova u proseku na evropskim utakmicama, posle ovih dobrih predstava završio je u Real Madridu.

Mišljenja smo da se pod sigurnom trenerskom palicom Radonjića Kuzmić vraća na pravi put. U današnjom meču direktni protivnik je trenutno jedan najboljih skakača u Evroligi Toni Džekiri. Nigerijac je visok 2.13 m, a Kuzmić 2.14 m. Očekuje se velika i bespoštedna borba između ova dva diva pod obručima u bitnom meču za Crvenu zvezdu protiv Uniksa.

Naš predlog su + skokovi, granica je postavljena na 5,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Majk Džejms (Monako) + poeni (granica 14,5) @ 1.85 u Meridianbet

Majku Džejmsu je potrebna jedna izvanredna utakmica u Evroligi koja će promeniti dosadašnji tok i predstavljati prekretnicu za njega u nastavku sezone. Nešto slično kao što je odigrao Šejn Larkin sinoć u utakmici sa Fenerbahčeom, kada je na kraju imao 25 poena i rešio utakmicu fenomenalnom igrom. Džejms je ove sezone samo jednom prešao granicu od 20 poena, ima u proseku za njega mizernih 13,1 poen na utakmicama Evrolige, što je ipak malo za ovako rasnog strelca. Prošle sezone u CSKA na utakmicama u evropskom takmičenju je imao 19,3 poena, a sezonu pre te u ruskom timu je imao 21,1 poena u proseku na mečevima Evrolige. Ovaj sjajni američki bek se muči ove sezone, posebno u šutu za tri, ali teško će izabranici Zvezdana Mitrovića moći da dostignu svoj puni timski potencijal i ostvare takmičarske ambicije u ovogodišnjoj košarkaškoj kampanji bez Džejmsa u svom najboljem izdanju. Nedelju dana je prošlo od poslednje utakmice Monaka, danas ih očekuje lokalni derbi sa Asvelom, verujemo da su svi eventualni nesporazumi u timu iz Kneževine izglađeni i da je Džejms spreman za jednu dobru utakmicu.

Naš predlog su + poeni na Majk Džejmsa, granica je postavljena na 14,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Donta Hol (Monako) + skokovi (granica 6,5) @ 1.75 u Meridianbet

Monako je dovođenjem Donte Hola čini se napravio pun pogodak. Američki centar je prvi skakač tima i peti skakač Evrolige sa 6,6 skokova u proseku na utakmicama najjačeg evropskog klupskog takmičenja. Dobar je i na polju poentiranja, ima 10,3 poena u proseku u Evroligi i treći je strelac ekipe. Hol se posebno se ističe fizičkim predispozicijama, atletskim sposobnostima i nekim neverovatnim zakucavanjima. Možda baš par Majk Džejms i Donta Hol bude nešto posebno na kraju sezone, kao da ima pozitivne košarkaške hemije između njih dvojice i da se nalaze na istim talasnim dužinama. Naravno, to sve pod uslovom da se Džejms prvo uspostavi vezu sam sa sobom, a onda i da se izbori za ulogu istinskog vođe Monaka ove sezone u Evroligi i francuskom šampionatu.

Naš predlog su + skokovi na Dontu Hola u ovom bitnom meču Monaka protiv Asvela. Granica je postavljena na 6,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.75.

Ukupna kvota na tiketu sa poenima igrača u kladionici Meridianbet iznosi 5.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.