Tiket dana: Poeni igrača

Večeras se igra prvih pet utakmica 14. kola košarkaške Evrolige. Evo predloga za učinak igrača. Napominjemo da su kvote i granice podložne promenama.

Rokas Giedraitis (Baskonija) + poeni (granica 11,5) @ 1.75 u Mozzartbet

Baskonija se nalazi u očajničkoj potrazi za pobedama u Evroligi, tim iz Vitorije ima samo 4 pobede u 13 kola u dosadašnjem delu sezone. Gledajući samo tabelu, čini se da je daleko od toga da je sve izgubljeno za ekipu koju sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Neven Spahija. Na mestima koje bi trenutno vodila u doigravanje, nalaze se timovi koji su sakupili 7 pobeda u Evroligi. Baskijski tim posle utakmice sa Asvelom očekuje brutalan raspored u Evroligi, prvo idu na 3 gostovanja protiv Anadolu Efesa, Fenerbahčea i Bajerna, da bi kalendarsku godinu takmičarski zaključili sa Barselonom u svojoj dvorani, a onda bi početak 2022. godine u Evroligi započeli opet sa Anadolu Efesom, ali sada kući, Real Madridom i opet Bajernom. Posle deprimirajućeg poraza protiv Žalgirisa Baskonija je imala ohrabrujuću pobedu u gostima protiv Barselone u ACB ligi, krajnji rezultat je bio 91:78 za tim iz Vitorije.

Rokas Giedraitis je najbolji strelac ove sezone za Baskoniju u Evroligi, ima 11,7 poena u proseku i provodi najviše minuta na parketu, i to 32,2 minuta u proseku po meču. Litvanski igrač je bitan šraf za Baskoniju i u šampionatu Španije, tamo je opet najbolji strelac svoje ekipe sa 12,5 poena u proseku i opet provodi najviše minuta na terenu, i to 29,8 minuta po meču u ACB ligi. Utakmica sa Asvelom je od velikog značaja za Giedraitisa i saigrače, sezona u Evroligi nije još došla ni do polovine odigranih utakmica, ali u slučaju još jednog poraza i ovako teškog rasporeda, pitanje šta se može spasiti do kraja takmičenja u Evroligi za tim uz Baskije?

Naš predlog su + poeni na Rokasa Giedraitisa, granica je postavljena na 11.5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.75.

Skoti Vilbekin (Makabi Tel Aviv) + poeni (granica 14,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Makabi Tel Aviv ima 3 poraza u nizu u Evroligi, sakupili su 7 pobeda i pretrpeli 6 poraza u dosadašnjem delu evroligaške sezone. Po treneru Makabija, Janisu Sferopulosu, njegovi igrači večeras moraju biti spremni na teškog protivnika. Po mišljenju grčkog stratega Uniks ima dobre defanzivce, sjajne šutere i mogu da rade različite stvari na obe strane terena.

Skoti Vilbekin je najbolji strelac Makabija u Evroligi ove sezone, ima 14,8 poena u proseku po meču. Ipak, mora se istaći da je američki bek sklon oscilacijama u igri, ima sjajne predstave, kao protiv Monaka kada je dao 37 poena, sa druge strane ima i  mečeve kada mu malo šta polazi za rukom. Za Vilbekina se može istaći da mu mnogo toga zavisi od šuta sa distance, jedna od glavnih uzdanica Makabija šutira više za tri (31-87), nego za dva poena (30-63). Po broju pokušaja za tri ove sezone (87) Vilbekin je drugi po tom parametru, uz uspešnost šuta od 35,63 % Ispred njega se po broju uzetih šuteva za tri se nalazi samo Ajzea Kenan (88), upravo igrač večerašnjeg Makabijevog protivnika ruskog Uniksa.

Naš predlog su + poeni na Skotija Vilbekina u bitnom meču za Makabi Tel Aviv. Granica na Vilbekina je postavljena na 14,5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Šejn Larkin (Anadolu Efes) + poeni (granica 13,5) @ 1.75 u Mozzartbet

Anadolu Efes je pretrpeo poraz posle produžetaka protiv Barselone u poslednjem kolu Evrolige, krajnji rezultat je bio 95:93 za katalonski tim. Sertač Sanli je protiv Efesa, u kojem doživeo punu igračku afirmaciju, imao najbolju utakmicu sezone u dresu Barselone i svom dojučerašnjem timu je dao 24 poena. Porazom protiv Barselone je prekinuta pozitivna serija od 4 trijumfa za turski klub u Evroligi. Za Anadolu Efes sledi duel sa košarkaškom sekcijom Bajerna iz Minhena, u glavnom gradu Bavarske se po pravilu gostujući timovi u Evroligi dočekuju u vatrenoj atmosferi. Šejn Larkin je dobro započeo sezonu u Evroligi, na prve 4 utakmice je imao preko 15 poena u proseku. Moglo bi se reći da je početak sezone Larkin odigrao na svežinu, jer je ipak imao određenih tegoba u pripremnom periodu i delom bio na poštedi kod trenera Ergina Atamana pred start takmičenja u sezoni 2021/2022. Nakon toga je ovaj američki bek upao u loš period u Evroligi, i na sledećih 6 mečeva je imao ispod 10 poena u proseku na utakmicama u najjačem, evropskom klupskom takmičenju. Čini se da je Larkin napokon došao do određenog stepena zadovoljavajuće forme i da bi meč protiv Fenerbahčea, kada je dao 25 poena, mogao biti uspešna prekretnica za njega u nastavku sezone.

Naš predlog su + poeni na Šejn Larkina, granica je postavljena na 13,5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.75.

Ukupna kvota na tiketu za poene igrača u kladionici Mozzartbet iznosi 5.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.