Tiket dana: Poeni igrača

Naporan program bio je u Evroligi prethodnih dana. Igrala su se dva kola, a večeras se igra drugi deo 16. runde u najjačem košarkaškom takmičenjunna Starom kontinentu. Napominjemo da su predložene kvote i granice podložne promenama.

Džordan Lojd (Zenit) + poeni (granica 13,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Kraće putovanje između dva kola u Evroligi je imao Zenit nego Monako, ruski tim je imao putovanje koje se meri u stotinama kilometara između Liona i Monaka, dok je Monako posle izvojevane velike pobede protiv Žalgirisa  morao da pređe dug put kući od ledenog Kaunasa do suncem okupane Azurne obale. Posle tri poraza u nizu u Evroligi Zenit je u poslednjem kolu pobedio Asvel u gostima rezultatom 71:61. Čini se da je trener tima iz Sankt Peterburga, Ćavi Paskval, doneo pravilnu odluku kada je u iščekivanju duplog programa u Evroligi izostavio za vikend u meču VTB lige svog najboljeg igrača ove sezone Džordana Lojda. Kao razlog za neigranje Amerikanca, iz ruskog tima je navedeno da je u pitanju  povreda butine, ali čini se je to ipak bila predostrožnost ili čuvanje Lojda za bitne utakmice u Evroligi. Lojd je najbolji strelac (13,8), ali i najbolji asistent (3,7) Zenita u Evroligi ove sezone i na terenu provodi najviše minuta (27,5) u proseku u evropskom takmičenju.

Naš predlog su + poeni na Džordana Lojda, granica je postavljena na 13,5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Bili Beron (Zenit) + poeni (granica 8,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Čini se da je Saša Obradović za dva dana sa ekipom video i ispravio ono što je mnogim košarkaškim stručnjacima bilo nejasno. Rob Grej, prošlosezonski najkorisniji igrač u finalu Evrokupa (EuroCup Basketball Finals MVP), najbolji strelac Monaka u toj trofejnoj godini, kako u Evrokupu (13,4 poena), tako i u šampionatu Francuske (18,2 poena), je ove sezone naprasno dobijao šansu na kašičicu u Evroligi. Verovatno je procena bivšeg trenera Monaka Zvezdana Mitrovića bila da tim ne bi mogao da defanzivno istrpi i Majka Džejmsa (1,85 m) i Roba Greja (1,85 m), pa je tako crnogorski stručnjak Greja koristio kao specijalistu za francusku ligu i neku vrstu zamene za Džejmsa u domaćem takmičenju. Ipak, Mitrović je mogao  bar da pokuša više u paru sa ovom dvojicom napadački darovitih igrača na terenu, ovako je kod Crnogorca veću šansu od Greja u Evroligi dobijao Paris Li (1,83 m). Bili Beron ima, gledajući samo prosek poena, sličnu sezonu kao prošlu u dresu Zenita. Ove sezone daje 9,3 poena u proseku, a na kraju prošle je imao 9,6 poena u proseku. Ipak, ono što najviše zabrinjava je da ovaj američki bek, koji uzima najviše šuteva za tri (85) u ekipi Zenita i na petom je mestu ukupno u celoj Evroligi po tom parametru, ima značajno slabije procente šuta za tri ove sezone (29,4 %) u odnosu na prošlu (44,8). Monako prima najviše poena u Evroligi ove sezone (82,2) i to nije problem koji Saša Obradović može da reši u nekoliko dana i u duplom nedeljnom programu u Evroligi. Beron je takođe, kao i Lojd propustio utakmicu VTB lige sa Nižnji Novgorodom, igranoj za vikend.

Naš predlog su + poeni na Bilija Berona, granica je postavljena na 8,5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Otelo Hanter (Bajern Minhen) – poeni (granica 8,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Meč Crvene zvezde i Bajerna garantuje mnogo borbe i uzbuđenja, pošto se radi se o timovima koji imaju sličnu filozofiju igre, a to je jedna ratnička košarka, u kojoj nijedna lopta nije izgubljena. Ova utakmica ima mnogo zanimljivih momenata, Dejan Radonjić je pre Zvezde bio trener u Bajernu, dok nije dobio otkaz u januaru 2020. godine. Za Bajern igraju dva bivša igrača Crvene zvezde, Kori Volden i novajlija Kej Si Rivers, ali i tri bivša igrača Partizana, uz Voldena su to srpski reprezentativci Vladimir Lučić i Ognjen Jaramaz, i naravno na klupi Bavaraca je bivši trener Partizana Andrea Trinkijeri. Velika bitka se očekuje na krilnim pozicijima, tu su dva igrača koja spadaju u grupu elitnih evropskih krila, radi se o Nikoli Kaliniću u dresu crveno-belih i Vladimiru Lučiću u dresu Bajerna. Posle povrede prvog strelca u Evroligi, Daruna Hilijarda, u Bajernu su ekspresno reagovali i doveli Kej Si Riversa. Ovaj veteran je u imao prvi nastup u sredu protiv Olimpijakosa posle duge takmičarske pauze, poslednji put pre meča u sredu je igrao  prošle sezone u dresu Zenita. Crvena zvezda se, pre početka 16. kola, a posle 98 poena Žalgirisa u 15. kolu,  nalazila na poslednjem 18. mestu po broju datih poena u proseku u Evroligi (70,67), barem privremeno začelje po tom parametru je preuzela Baskonija koja je dala svega 53 poena protiv Fenerbahčea i sada ima 70,19 poena u proseku po meču u Evroligi. Zvezda procentualno šutira najslabije trojke u Evroligi (27,8 %) i između ostalih pokazatelja timski po skokovima se nalaze na 16. mestu (28,7). Sa druge strane Bajern (7) koji ima pobedu više od Zvezde (6) je timski po broju skokova na poslednjem mestu u Evroligi (27,1), timski po broju asistencija (13,33) su na 17. mestu. Ipak, i pored ponekad takve statistike radi se o dva tima koji su legitimni kandidati za plej-of.

Otelo Hanter ima u proseku 7,9 poena ove sezone u Evroligi, uz najveće procente šuta iz igre 56,3 % za dvadesetak minuta provedenih na terenu.  Ipak, ovog američkog veterana (1986. godište) odlikuje pre svega  da voli da igra blizu koša i da se nametne u reketu. Zvezdini centri moraju biti na oprezu i svakako neće želeti da dozvole mnogo lakih poena i zakucavanja.

Naš predlog su – poeni na Otelo Hantera, granica je postavljena na 8 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketku za petak sa poenima igrača u kladionici Mozzartbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.