Tip dana: Porto – Benfika: “Orlovi” rano lete na “Dragau”!

U četvrtak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana a za vas smo ovog puta analizirali duel osmine finala portugalskog Kupa koji će nam doneti veliki derbi između Porta i Benfike.
Početak susreta na stadionu “Dragao” je zakazan za 21 čas i 45 minuta.

Porto: Ostaje žal zbog eliminacije u Ligi šampiona!

Porto igra fenomenalan fudbal ove sezone a bez ikakve sumnje najbolji pokazatelj za to je i trenutno prvo mesto na tabeli portugalske Primeire, uz isti broj bodova kao i Sporting.
Do sada su i jedna i druga ekipa istakle najozbiljniju kandidaturu za naslov prvaka pošto na petnaest odigranih susreta imaju identičan skor – trinaest trijumfa i samo dva remija, bez poraza.
U prošlom kolu su izabranici temperamentnog Serža Konseisaoa slavili na gostovanju kod Vizele, a taj duel je završen sa više nego ubedljvih 0:4.
Međutim, ostaje žal što tim sa stadiona “Dragao” nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto su popularni “Zmajevi” u poslednjem kolu doživeli poraz na svom terenu od Atletiko Madrida kada je bilo 1:3, iako je Portu bio dovoljan i bod iz tog meča za plasman na drugo mesto na tabeli u verovatno i najtežoj grupi, u kojoj su pored ove dve ekipe bili još i Liverpul i Milan.
Bilo kako bilo, Portu ostaje da se u potpunosti fokusira na prvenstvo pošto je poznato da je primarni cilj ovog kluba titula šampiona Portugala pogotovu nakon prošle sezone u kojoj je Sporting mimo svih očekivanja došao do naslova prvaka.
Na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima tim koji sa klupe predvodi Seržo Konseisao je ostvario četiri trijumfa bez primljenog gola uz pomenuti neuspeh protiv Madriđana.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu u Primeiri, do sada su “Zmajevi” odigrali sedam mečeva na “Dragau” i imaju isto toliko trijumfa uz devetnaest postignutih i samo tri primljena gola, što je svakako fenomenalan podatak uoči ovog duela sa Benfikom u okviru osmine finala portugalskog Kupa koje se igra na jedan dobijen meč.

Benfika: Mogu li “Orlovi” do četvrtfinala?

Prošla sezona je ponovo bila poprilično neuspešna za popularne “Orlove” koji su šampionat završili na trećem mestu na tabeli iza Sportinga i Porta uz čak devet bodova manjka u odnosu na gradskog rivala iz Lisabona koji je neočekivano došao do titule šampiona Portugala.
Ono što je verovatno i najbitnije je da je Benfika bila uspešna u kvalifikacijama za Ligu šampiona pošto su izabranici Žorža Žezusa uspeli da preko PSV-a dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali ne samo to.
Popularni “Orlovi” su u veoma teškoj grupi u kojoj su pored njih bili i giganti poput Bajerna iz Minhena i Barselone uspeli da dođu do drugog mesta na tabeli i izbore plasman u nokaut fazu Lige šampiona, čime je već ova sezona i te kako uspešna.
Ako izuzmemo mečeva sa Bajernom gde se nije ni očekivalo da Benfika uradi nešto ozbiljnije, ova ekipa je na četiri preostala susreta u elitnom takmičenju ostvarila dva trijumfa i dva remija, a tu svakako treba uračunati i veliku pobedu na svom terenu protiv Barselone kada je bilo čak 3:0.
Što se tiče Primeire, u ovom trenutku se tim iz Lisabona nalazi na trećem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na vodeći duo koji čine Porto i Sporting.
U prošlom kolu su izabranici Žorža Žezusa na svom terenu demolirali ekipu Maritima, a taj duel je na kraju završen rezultatom 7:1, što zanimljivo nije najubedljivija pobeda ovog tima u ovogodišnjem izdanju Primeire, pošto je samo nekoliko kola pre toga Benfika slavila na gostovanju kod Belenensea sa 0:7.
Što se tiče mečeva na strani u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala, do sada je tim iz Lisabona odigrao osam mečeva na strani i ostvario čak sedam trijumfa, uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Estorila, i treba istaći da je Benfika najbolja gostujuća ekipa u šampionatu.

Naš predlog

Pre svega, jako teško je analizirati međusobne susrete između dva najtrofejnija portugalska tima, pa vam i ovog puta toplo preporučujemo da izbegnete konačan ishod i da se fokusirate na golove, kojih će po našem mišljenju biti na “Dragau”.
Poprilično je diskutabilno sa kojim sastavima će izaći i jedan i drugi trener, ali smo mišljenja da će golova biti na obe strane, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.70.
Iz istog razloga vam preporučujemo da odigrate i igru 3+ za šta je kladionica Meridianbet odredila odličan koeficijent koji iznosi 1.88.
Za kraj, Benfika je na poslednjih šest susreta u svim takmičenja postigla čak dvadeset četiri gola što nam daje prosek od četiri pogodaka po meču, i mišljenja smo da će popularni “Orlovi” na ovom teškom gostovanju postići makar dva gola, što kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.86.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.