NBA tiket (utorak-sreda)

Pred nama je još jedna zanimljiva noć u NBA ligi. Nadamo se da će biti što manje odlaganja u narednom periodu. Napominjemo da su kvote i granice podložne promenama.

Rasel Vestbruk (Oklahoma Tander) + asistencije (granica 8,5) @ 1.90 u Meridianbet

Veteran u trenerskom poslu, trenutno bez angažmana, Sten Van Gandi, na društvenim mrežama je poručio da ako  igrač i ima tripl dabl ne mora da znači da je igrao dobro. Te večeri su se dva veterana istakla takvim učinkom, Kemba Voker i Rasel Vestbruk, ali sigurno nije mislio na igrača Njujork Niksa. Iako je kasnije Van Gandi pokušao da se ispravi, da nije mislio na nekog posebno, jasno je da je bivši trener Orlando Medžika i Nju Orleans Pelikansa verovatno mislio na Vestbruka i na njegovu ekstremno lošu partiju protiv Bruklin Netsa u utakmici igranoj za Božić po gregorijanskom kalendaru. Vestbruk je imao najveći minus od svih igrača na terenu u koloni +  ili -,  čak – 23, dao je 13 poena, uz šut iz igre 4 od 20, imao je 12 skokova i 11 asistencija. Na papiru to i ne izgleda toliko loše koliko je bilo gledajući samu utakmicu, veliki broj promašenih zicera, igra koja ne bi trebalo da bude svojstvena košarkašu koji je ipak veteran i u 14. sezoni u NBA ligi. Košarkaški analitičari već pozivaju da se Vestbruk trejduje, da Lakersi nemaju šanse da urade nešto značajno ove sezone ako nešto ne promene, da je tim iz Los Anđelesa preterao sa velikim brojem starijih igrača i da nema energije u ekipi da bi se ostvario dobar rezultat u regularnom delu sezone. Lejkersi se nalaze u nizu od 5 poraza, imaju meč sa poslednjeplasiranom ekipom na Zapadu, Hjuston Rokitsima, a posle ovog meča slede timu iz Los Anđelesa dueli sa timovima koji se bore za doigravanje. Potrebna im je pobeda da se pokrenu i poprave palo raspoloženje. Ipak, pobeda protiv Hjustona je sve samo ne i unapred upisana, svi igrači u NBA  ligi vide koliko su Lejkersi trenutno ranjivi i žele njihov skalp. Lejkersi nemaju mnogo toga na šta mogu da se oslone trenutno, to su Lebron Džejms i Rasel Vestbruk u prvom redu. Tako da se u povratku Vestbruka u Hjuston, u meču protiv svog bivšeg tima, očekuje ipak kontrolisanija partija iskusnog igrača, u naporu da se konačno zabeleži pobeda i prekine negativni niz.

Naš predlog su + asistencije na Rasela Vestbruka, granica je postavljena na 8,5 asistencija u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.90.

Hjuston Rokitsi – Los Anđeles Lejkersi – Ukupno poena više od 228,5 poena @ 1.90 u Meridianbet

Rokitsi su izgleda sve predodredili meču sa velikim, ali trenutno uzdrmanim, Los Anđeles Lejkersima. U noćašnjem meču protiv Šarlot Hornetsa Hjuston je najviše pokazao u prvoj četvrtini, držali su se nekako do poluvremena i kasnije je to ipak otišlo u ubedljiv poraz. Kevin Porter i Džejlen Grin su bili sa ekipom, ali nisu uzeli učešće u utakmici sa Šarlotom, dok  Kristijan Vud i Erik Gordon nisu imali dovoljno uverljive predstave da se pruži jači otpor Hornetsima. Hjuston se nalazi na poslednjem mestu na Zapadu, imaju 10 pobeda i 24 poraza. Sa druge strane Lejkersi ubrzano padaju na tabeli Zapadne konferencije, imaju 5 poraza u nizu, nalaze se na 9. mestu, imaju 16 pobeda i 18 poraza. Radi se o ekipama koje se ne nalaze u vrhu po večini bitnih odbrambenih pokazatelja. Hjuston se nalazi na 28. mestu po broju primljenih poena (114,3) u ligi, dok se Lejkersi nalaze na 27. mestu po broju primljenih poena (112,3).

Naš predlog su + poeni na meču Hjuston Rokitsa i Los Anđeles Lejkersa, granica je postavljena na 228,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.90.

Nju Orleans Pelikans – Klivlend Kavalirsi – H2 (granica 3.5 poena) @ 1.61 u Meridianbet

Pelikansi jedan korak napred, dva koraka nazad, nalaze se na 14. mestu na Zapadu, imaju 12 pobeda i 22 poraza u ovoj sezoni NBA lige. Pored duže odsutnog Zajona Vilijamsona i druga zvezda ekipe Brendom Ingram verovatno neće nastupiti u meču protiv Klivlend Kavalirsa. Tim iz Luizijane se već nalazi u prelomnoj fazi šta raditi do kraja sezone i koje su ambicije tima, da li tankovati, trejdovati, ili se ipak i dalje boriti, ima više kandidata za poslednje deseto mesto na Zapadu koje vodi u doigravanje, to je plej-in pozicija. Sve u svemu ne naročito vesela situacija u Nju Orleansu, očekivali su više, želeli su Vilijamsona ove sezone u timu, ali nije ispalo kako su planirali u do sada.

U Klivlendu su prezadovoljni radom svog trenera Džej Bi Bikerstafa, koji je dobio višegodišnje produženje ugovora. Čini se sasvim zasluženo, Klivlend se nalazi visoko na tabeli, na 5. mestu Istočne konferencije, imaju 20 pobeda i 13 poraza u dosadašnjem delu sezone. Ipak, od trenutnih rezultata jednako impresionira i način kako se došlo do tog visokog mesta. Kao da svaki igrač u ekipi Kavsa zna svoju ulogu, čak i posle povrede Kolina Sekstona, Klivlend se regrupisao i pokazivao solidne predstave na terenu. Naravno da su u prvom planu u Kvasima ove sezone Darijus Garland i Džaret Alen, ali tu su treći pik sa ovogodišnjeg drafta Evan Mobli, Finac Lauri Markanen, a vredi istaći i  dva veterena Riki Rubija i Kevina Lava, između ostalih. U meču protiv oslabljenih Nju Orleans Pelikansa postoji mogućnost da se iz zdravstveno i sigurnosnih protokola (health and safety protocols) vrate Alen i Mobli.

Naš predlog je da će Klivlend Kavalirsi pobediti Nju Orleans Pelikanse sa više od 3 poena razlike. Za igru hendikep 2 na granici 3,5 poena kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.61.

Oto Porter (Golden Stejt Voriorsi) + skokovi (granica 7,5) @ 1.90 u Meridianbet

Igra Golden Stejt Voriors velikim delom počiva na Drejmondu Grinu, ovaj sjajni, pouzdani igrač je najbolji skakač ekipe sa 7,9 skokova po meču i najbolji asistent sa 7,5 asistencija po meču. Značaj Grina za Voriorse je bitan i u odbrani u napadu, moraće drugi igrači da uskoče i nadomeste značajan učinak ovog krilnog centra. Grin je  ušao u protokole i ne očekuje se njegov nastup u meču protiv Denver Nagetsa. Jedan od košarkaša koji bi mogao delom da odmeni Grina, bar na skakačkom planu je Oto Porter. Porter je treći pik sa NBA drafta 2013. godine, birali su ga Vašington Vizardsi, a čini se ipak da su očekivanja bila veća u dosadašnjem delu karijere za ovog igrača. Naime, Porter igra u Golden Stejtu za minimalni ugovor, vredan nešto preko 2 miliona dolara, samo 2017. godine je ovaj krilni igrač potpisao četvorogodišnji ugovor sa Vizardsima vredan preko 100 miliona dolara. Ali povrede su učinile svoje i smatra se da je Porter prihvatio da se kocka na sebe u Voriorsima prihvatajući minimalan ugovor u nadi da će se dobro pokazati i potpisati bolji, unosniji ugovor u međusezoni. U odsustvu Grina Porter bi trebalo da dobije više minuta na terenu da pokaže da se ipak radi o talentovanom NBA košarkašu.

Naš predlog su skokovi na Oto Portera, granica je postavljena na 7,5 skokova u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za noć između utorka i srede u kladionici Meridianbet iznosi 11.04.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.