Tip dana: Bajern Minhen – Borusija Menhengladbah: Bavarci silno motivisani, žele osvetu za katastrofu u Kupu! Hiter pred otkazom?

U petak je nešto bolja ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč 18. kola Bundeslige u kom će Bajern Minhen na svom terenu dočekati Borusiju iz Menhengladbaha, u susretu koji će biti odigran bez prisustva publike.
Početak ovog u najavi veoma interesantnog susreta je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Bajern Minhen: Imaju li Bavarci dostojnu konkurenciju u Bundesligi?

Godinama unazad Bajern praktično da nema dostojnu konkurenciju u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala, a to se najbolje vidi i u dosadašnjem toku šampionata obzirom da se tim iz Minhena trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na drugoplasiranu Borusiju iz Dortmunda, što je ogromna razlika koju su Bavarci retko kada “prosuli” u prethodnih nekoliko sezona dominacije.
Na poslednjih pet susreta izabranici Julijana Nagelsmana koji se sjajno snašao u svom novom klubu su ostvarili isto toliko trijumfa, a tu svakako računamo i pobedu u “Klasikeru” kada je tim iz Minhena slavio na gostovanju kod Borusije iz Dortmunda, u jednom fantastičnom susretu na kom smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 2:3.
Naravno, ne treba zaboraviti da su Bavarci pružali fenomenalne partije i grupnoj fazi Lige šampiona gde su osvojili prvo mesto uz samo tri primljena gola, a postignuta čak 22.
U poslednjem kolu grupne faze aktuelni šamion Nemačke je presudio Barseloni i eliminisao katalonski klub iz daljeg takmičenja, pošto je taj meč na “Alijanc Areni” završen rezultatom 3:0.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu u Bundesligi, do sada je Bajern odigrao devet mečeva kao domaćin i ostvario čak osam trijumfa uz samo jedan poraz.
Kao i većina klubova u Evropi i tim iz Minhena ima ogromne probleme sa koronavirusom, pa u ovom trenutku Julijen Nagelsman neće moći da računa na Nojera, Sanea i Upamekana koji su zaraženi, dok je sva prilika da će se Lukas Ernandez oporavaiti za ovaj susret sa Menhengladbahom.
Međutim, Bavarci imaju i dosat povređenih fudbalera, pa za ovaj premijerni duel u 2022. godini kada je Bundesliga u pitanju, trener domaćina neće moći da računa i na Tolisoa, Gorecku, Komana i Šupo-Motinga.

Borusija Menhengladbah: Katastrofalne partije u poslednje vreme!

Menhengladbah je poprilično dobro startovao ove sezone, međutim kako je vreme prolazilo tako su i popularni “ždrebci” pružali sve slabije partije.
Poražavajuće zvuči podatak da su izabranici Adi Hitera na poslednjih pet mečeva doživeli četiri poraza uz jedan remi i uz čak osamnaest primljenih golova.
U poslednjem kolu pred ovu mini zimsku pauzu Menhengladbah je odigrao jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Hofenhajma u kom je ova ekipa propustila da osvoji sva tri boda, pošto su “ždrebci” vodili sve do prvog minuta sudijske nadoknade kada je Akpoguma poravnao rezultat.
Naravno, ne treba zaboraviti da su izabranici Adi Hitera pre nekoliko kola doživeli pravu katastrofu na svom terenu od Frajburga, pošto je taj duel završen rezultatom 0:6, a da stvari budu još gore po ovu ekipu, Menhengladbah je nakon toga primio čak četiri gola i na gostovanju kod Lajpciga (4:1), pa je utisak da se Hiter nalazi pred smenom, naravno ukoliko se nešto drastično ne promeni u drugom delu šampionata.
Ipak, Borusija u veoma lepom raspoloženju putuje na gostovanje kod lidera na tabeli obzirom da su istu ekipu ne tako davno deklasirali u nemačkom Kupu kada je bilo čak 5:0 što je najubedljviji poraz Bajerna u ovom veku.
Trenutno se Menhengladbah nalazi tek na četrnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na ekipu koja će na kraju napustiti najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, pa je sigurno da je situacija u ovom klubu alarmantna.
Inače, Adi Hiter za ovaj veoma važan duel neće moći da računa na šestoricu standardnih fudbalera, što i nije toliko presudan podatak obzirom da i aktuelni šampion ima ogromne probleme sa sastavom tima.
Poslednji međusobni susret u Bundesligi između Bajerna i Borusije iz Menhengladbaha je odigran sredinom avgusta prošle godine kada je bilo 1:1.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju utisak je da Bajern u poslednje vreme ima dosta problema u međusobnim duelima protiv Menhengladbaha, pošto na poslednjih pet međusobnih susreta aktuelni šampion Nemačke ima samo jedan trijumf, jedan meč je završen nerešeno, a čak tri puta je Borusija slavila.
Ipak, ne treba zaboraviti onu katastrofu izabranika Julijana Nagelsmana u Kupu, zbog čega će tim iz Minhena učiniti sve da se dobrano revanšira gostima iz Menhengladbaha, zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.86.
Naravno, ne treba sumnjati u dosta golova na “Alijanc Areni” pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.
Za kraj, mišljenja smo da će domaćin na svom stadionu postići tri i više golova, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate igru D3+ za koju je Meridianbet pripremio zaista sjajnu kvotu 3.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.