Tip dana košarka: L.A. Klipersi – Atlanta Hoksi: Obe ekipe se sa setom sećaju prethodne sezone

U Los Anđelesu u okviru regularnog dela NBA lige u sezoni 2021-2022 se sastaju Los Anđeles Klipersi i Atlanta Hoksi. Radi se o susretu timova koji su imali plej-of ambicije pre početka sezone, ipak na skoro polovini odigranih utakmica ove sezone se može reći da stvari ne idu kao po očekivanjima u oba tabora. Meč u Crypto.com Areni je zakazan za nedelju 9. decembar, sa početkom u 21.30. po srednjeevropskom vremenu.

Los Anđeles Klipersi: Bez svoja dva najbolja igrača Klipersi nisu konkurentni

Klipersi se na 9. mestu u Zapadnoj konferenciji, imaju 19 pobeda i 21 poraz u dosadašnjem delu sezone. Tim iz Los Anđelesa je prinuđen da od početka sezone, zbog teške povrede, igra bez Kavaja Lenarda, uz dodatak da u poslednje vreme Klipersi igraju i bez svoje druge perjanice iz svog Ol-star tandema, Pola Džordža.

Na poslednjih 8 mečeva bez Džordža Klipersi imaju 2 pobede, ta dva trijumfa su došla na strani protiv Boston Seltiksa i Bruklin Netsa. Ekipa iz Kalifornije ima tri poraza u nizu, uključujući i sinoćni protiv Memfis Grizlisa, sva tri poraza su bila poprilično ubedljiva, i to protiv Minesote Timbervulfsa 16 poena razlike, Finiks Sansa 17 poena deficita i protiv Memfisa sinoć je bilo minus 15 poena u korist Grizlisa.

U izostanku svojih zvezda trener Klipersa Tajron Lu je prinuđen da iz vrlo ograničenih resursa koje ima na raspolaganju pravi različite kombinacije, pa je tako tim iz Los Anđelesa od 40 odigranih utakmica ove sezone 17 puta imao različitu startnu petorku. Pol Džordž je svoju poslednju utakmicu odigrao 23. decembra protiv Sakramento Kingsa  i tada je ustanovljeno da povreda zahteva oporavak od 3 do 4 nedelje. Nema mnogo ohrabrujućih vesti o rehabilitacionom procesu Džordža, ipak se radi o pokidanom ligamentu u šuterskoj ruci sjajnog krilnog igrača. Sa druge strane stižu vesti da postoji mogućnost da se na teren u ovoj sezoni vrati Kavaj Lenard. ”Kandža” (Claw) je doživeo prošle godine jednu od najtežih povreda u svetu košarke, pokidani su mu ligamenti u kolenu. Neke nezvanične vesti su da Lenard ide napred u svom procesu oporavka i da bi u najboljem sledu događaja mogao biti značajno pojačanje Klipersa u završnici ove sezone.

Kad bi  se prešlo na teren spekulacija  sveži Kavaj Lenard i Pol Džordž bi mogli da predvode paklenu ekipu u doigravanju NBA lige. Ipak, do tog doigravanja je dug put, ali gledajući stanje u borbi za pre svega plej-in pozicije, od sedmog do desetog mesta na Zapadu, ne i nemoguća misija za Kliperse.

Atlanta Hoksi: Sezona je više nego razočaravajuća, može li se dogoditi preokret?

Hoksi su posle povratka, nakon jedne utakmice pauze, Treja Janga, doživeli još jedan poraz ove sezone, ovaj put od strane zahuktalih Los Anđeles Lejkersa rezultatom 134.118. Sve stare boljke iz ove sezone su se pojavile i u meču sa Lejkersima, Hoksi su primili previše poena, u svim četvrtinama tim iz Džordžije je primio 30 ili više poena. Tre Jang je bio na ivici tripl-dabl učinka, imao je 25 poena, 14 asistencija i 9 skokova, ovaj bek je zamalo mogao da ostvari i neslavni tribl-dabl jer je na kraju imao 9 izgubljenih lopti.

Atlanta Hoksi se nalaze na 12. mestu na Istoku, imaju 17 pobeda i 21 poraz, a od prošlogodišnjih finalista u Istočnoj konferenciji, sa manje više očuvanim jezgrom igrača, se očekivalo daleko više. Generalni menadžer Atlante Hoksa Trevis Šlenk je izjavio da možda i nije bila sjajna ideja da se potvrde ugovori većini nosioca ekipe iz prošle sezone, dodao je da ne krije svoje razočaranje predstavama svoje ekipe u ovoj sezoni. Ovde bi moglo pre svega da se misli na produženje ugovora Klintu Kapeli, Švajcarac je prošlog leta dobio nove 4 godine od Hoksa vredne 82 miliona dolara. Tu je i  Kevin Huerter koji je u oktobru 2021. godine takođe dobio četvorogodišnje produženje ugovora vredno  65 miliona dolara.

Nema sumnje da će Hoksi biti aktivni u sezoni trejdova, već se pominje da su Danilo Galinari Kem Rediš dostupni putem razmene (trade bloke), a da bi i Deandre Hanter mogao da promeni sredinu u slučaju potrebe tima iz Atlante. Istine radi, kako Hoksi igraju ove sezone, verovatno je mesto u timu ugroženo većini prvotimaca, sa izuzetkom Treja Janga i možda Džona Kolinsa. Sa druge strane i Kolins je prošlog leta dobio produženje ugovora na 5 godina, vredno 125 miliona dolara, učinak ovog krilnog centra je otprilike na sličnom nivou kao i prošle sezone.

Naš predlog:

Gledajući napadački Atlanta Hoksi ipak imaju mnogo više ofanzivnog arsenala od Los Anđeles Klipersa, posebno imajući u vidu izostanak prve opcije u napadu ove sezone Pola Džordža u timu iz Los Anđelesa. Ovo jeste druga utakmica zaredom u dva dana (back-to-back) za Kliperse, usled ubedljivog poraza od strane Memfis Grizlisa ne bi trebalo da je došlo do velike potrošnje u ekipi Klipersa. Sa druge strane i pored teškoća sa kojim se trenutno suočavaju Hoksi ova ekipa je isuviše talentovana, bar na napadačkom polju, da bi zauzimala tek dvanaesto mesto na tabeli Istočne konferencije. Naš predlog je hendikep 2 (granica 2,5 poena) na Atlantu Hokse u meču protiv Los Anđeles Klipersa, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.57. Drugi predlog su plus poeni na goste, a granica je postavljena na 113,5 poena. Za igru više od tog broja u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent 1.86.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.