Tiket dana: Poeni igrača

Velike probleme korona pravi u Evroligi. Prethodno kolo je komletno odložen, dok su za ovu sedmicu planirana dva. Već sada je jasno da se većina utakmica neće igrati, ali biće i onih koje ćemo moći da gledamo. Odavno nismo imali tiket sa predlogom učinka košarkaša, pa evo jednog.

Pijerija Henri (Fenerbahče) + asistencije (granica 4,5) @ 1.65 u MaxBet

Fenerbahče je mogao crnim košarkaškim slovima da upiše 23. decembar 2021. godine i susret sa ASVEL-om u Francuskoj, ne samo da su izgubili u Vilerbanu nego su ostali na duže vreme bez svoja dva najbolja igrača na kojima se temeljila igra tima iz Istanbula ove sezone. Naime, Nando de Kolo je drugi strelac Fenerbahčea u Evroligi sa nešto preko 12 poena po meču i prvi asistent sa 4 asistencija po utakmici, dok je Jan Veseli prvi strelac turskog tima u evropskom takmičenju ove sezone sa 13,4 poena i prvi skakač tima sa skoro 6 skokova po meču (5,9). Za De Koloa je prvobitno ustanovljeno da neće biti na terenu šest do osam nedelja, a možda i duže, zbog preloma kosti u levoj šaci, a jedina olakšavajuća okolnost je da mu to nije šuterska ruka, dok će Veseli odsustvovati sa terena najmanje šest nedelja zbog povrede ligamenata skočnog zgloba. Jedina sreća u nesreći za Fener jeste da je odloženo nekoliko utakmica u Evroligi, poslednja je odložena utakmica planirana za petak sa timom nemačke Albe, to daje dragoceno vreme da se tim iz Istanbula regrupiše za važne izazove u najjačem takmičenju. Od meča sa ASVEL-om Fenerbahče je igrao samo dve utakmice u šampionatu Turske, jednu su pobedili, dva dana nakon utakmice u Francuskoj su savladali Turk Telekom u Ankari rezultatom 72:63, da bi u subotu na svom terenu u prvom takmičarskom meču u 2022. godini izabranici trenera Saše Đorđevića ubedljivo izgubili od Darušafake rezultatom 79:61. U turskoj ligi postoji ograničenje broja stranaca (5) koji mogu da nastupe na utakmicama tog takmičenja, na oba meča za Fenerbahče silom prilika su nastupila ista petorica igrača. Od te petorice se najviše očekuje i u meču Evrolige sa Olimpijakosom, to su Pijerija Henri, Marko Gudurić, Dišon Pjer, Ahile Polonara i novajlija Džehive Flojd. Iz turskog tima je stiglo saopštenje da pored duže odsutnih Nando de Koloa, Jana Veselog i Danila Bartela neće  biti na utakmici sa Olimpijakosom ni Marijala Šajoka. On se povredio na treningu, zaradio je  povredu levog ramena i stanje ovog Kanađanina će biti procenjeno za mesec dana. Ipak, Fenerbahče bi mogao da ima veliko pojačanje u utakmici sa Olimpijakosom, radi se o Devinu Bukeru. Ovaj američki centar poimence nije nabrojan u listi povređenih koju čine pomenuta četiri igrača, što je ohrabrujuće i po nekim najavama bi mogao da se stavi na raspolaganje timu posle povrede noge, u kom kapacitetu, to je već upitno. Buker je treći strelac Fenerbahčea ove sezone u Evroligi sa 9,4 poena po meču i treći skakač sa nešto preko 4 skoka po meču. Sa ovim Amerikancem u sastavu turski tim dobija potpuno novu dimenziju u igri i situacija ne izgleda više tako beznadežno.  Olimpijakos ima neke vredne i ubedljive pobede na strani u Evroligi ove sezone, grčki tim je i dalje opravdano blagi favorit , ipak i Fenerbahče se nešto pita.

U odsustvu Nanda de Koloa ključevi napada  i organizacije igre idu u ruke Pijeriji Henriju, ovaj Amerikanac je među igračima sa najvećom minutažom u Fenerbahčeu kako u Evroligi, tako  i u šampionatu Turske, sa ipak bitno različim učincima u ta dva takmičenja. Naime, Henri u Evroligi ima za 29,1 minut na terenu 7,8 poena i 3,5 skokova po meču, američki bek, koji nastupa za reprezentaciju Senegala, u domaćem takmičenju ima za 28,5 minuta na terenu 7,3 poena ali skoro 7 (6,91) asistencija po meču. Henri je na dve poslednje utakmice u šampionatu Turske imao ukupno 19 asistencija, 13 u meču sa Turk Telekomom i 6 u meču sa Darušafakom. Fenerbahče nema mnogo prostora a ni igrača za kalkulacije, nalaze se na deobi desetog i jedanaestog mesta u Evroligi sa Bajern Minhenom, oba tima imaju po 7 pobeda i 10 poraza.

Naš predlog su + asistencije na Pijerija Henrija, granica je postavljena na 4,5 asistencija u MaxBet kladionici, a koeficijent iznosi 1.65.

Marko Gudurić + poeni (granica 10,5) @ 1.75 u MaxBet

Najveći teret u utakmici sa Olimpijakosom bi trebalo da iznesu petorica stranaca koji su nastupili na dva poslednja meča u turskoj ligi, to su Henri, Gudurić, Pjer, Polonara i Flojd, ako se nešto dobije od Bukera, to je dobra vest, ipak postoji rezerva ovaj američki centar nije imao utakmicu skoro mesec dana i meča sa Baskonijom, a taj meč je igran 16. decembra. Od preostalih igrača možda bi Marko Gudurić mogao da bude heroj Fenerbahčea u utakmici sa Olimpijakosom. Srpski internacionalac ima 8,8 poena po meču u Evroligi ove sezone i upravo na njemu i Pijeriji Henriju leži najveća odgovornost u igri igrača na spoljnim pozicijama.

Naš predlog su + poeni na Marka Gudurića, granica je postavlljena na 10,5 poena u Maxbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.75.

Dišon Pjer (Fenerbahče) + skokovi (granica 4,5) @ 1.75 u MaxBet

U skraćenoj rotaciji Fenerbahčea od svakog igrača se mora tražiti više od uobičajenog, Dišon Pjer je jedan od najboljih skakača u turskoj ekipi, na dva poslednja meča u turskoj ligi je imao ukupno 19 skokova, 10 protiv Turk Telekoma i 9 protiv Darušafake.  Borba pod koševima može biti od presudne važnosti na kraju, Olimpijakos je dobra skakačka ekipa, timski po broju skokova se nalaze na 6. mestu u Evroligi, po broju defanzivnih skokova grčki tim je na deobi četvrtog mesta sa Anadolu Efesom. U ekipi Olimpijakosa Aleksander Vezenkov i Mustafa Fol su u skakačkoj eliti u Evroligi ove sezone. Bugarin Vezenkov je na 16. mestu sa 5,53 skokova po meču, a Francuz Fol na 23. mestu sa 5,12 skokova po meču. Iako na krilnoj poziciji, i visinom ne dostiže ni dva metra, Pjer će morati da da sve od sebe i pomogne ostalim saigračima, prvo u odbrani svog reketa a onda ako se može da se uzme neki skok i na drugoj strani. Na dva poslednja meča Pjer je imao ukupno 19 skokova, 10 protiv Turk Telekoma i 9 protiv Darušafake, srčanost i borbenost Kanađanina bi mogli da odnesu prevagu na važnom meču sa opasnim Olimpijakosom, grčki tim je zasluženo na 3. mestu u Evroligi ove sezone. Ipak, mora da se doda Olimpijakos nema takmičarski meč u Evroligi od 23. decembra i susreta sa komšijskim rivalom Panatinaikosom u Evroligi, postoji šansa za Fenerbahče da je grčki tim možda malo ispao iz ritma. Uz dodatak da je Olimpijakos svoj poslednji takmičarski meč uopšte imao u utakmici grčkog košarkaškog kupa odigranoj 26. decembra prošle godine protiv Jonikosa, to je bila ubedljiva pobeda za crveno-bele, rezultat 110:85.

Naš predlog su + skokovi na Dišona Pjera, granica je postavljena na 4,5 skokova u Maxbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.75.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 5.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.