Tiket dana: Poeni igrača

Nastavlja se Evroliga, doduše uz dosta problema sa koronavirusom. Predložene kvote i granice su podložne promenama.

Skoti Vilbekin (Makabi Tel Aviv) + poeni (granica 14,5) @ 1.85 u Mozzartbet

U Tel Avivu se u 22. kolu Evrolige sastaju Makabi (7-11) i Olimpijakos (12-6). Izraelski gigant ima 8 poraza u nizu u evropskom takmičenju i sa Crvenom zvezdom se nalazi na deobi dvanaestog i trinaestog mesta u Evroligi. Trener Janis Sferopulos se i dalje nalazi na svojoj poziciji iako su ga već otpisivali nekoliko puta ove sezone. Čini se da bi deveti poraz u nizu, i to protiv svog bivšeg kluba, mogao biti presudan za Grka. Naime, Sferopulos je 4 sezone bio trener Olimpijakosa i vodio tim dva puta do finalne utakmice u Evroligi. Makabi u ovaj meč sa Olimpijakosom ulazi skoro kompletan, ali po najavama bez poslednjeg pojačanja Kajrija Tomasa. Vredi istaći da Makabi zbog pozitivnih slučajeva na COVID-19 nije imao takmičarski meč od 3. januara i utakmice u šampionatu Izraela. Tako duga pauza bi mogla biti od značaja na gubitak takmičarskog ritma u izraelskom timu. Sa druge strane, pre pauze od 17 dana nekog dobrog ritma u Makabiju nije ni bilo, već samo neprekidni niz od 8 poraza u Evroligi. Ta negativna serija Makabija je i počela utakmicom sa Olimpijakosom 17. novembra i porazom u Atini rezultatom 90:73. Posle više od dva meseca bez trijumfa u Evroligi Makabi želi po svaku cenu pobedu i prvi kandidat za heroja Tel Aviva je naravno Skoti Vilbekin. Amerikanac koji je igrao za reprezentaciju Turske je najbolji strelac Makabija i šesti strelac u Evroligi sa 15,17 poena u proseku. Vilbekin se na listi koja bi trebalo jednom brojkom da obuhvati nečiji učinak, takozvani indeks rejting, nalazi na 16. mestu u Evroligi sa 14,61 indeksnih poena. Vilbekin je igrao na svih 18 mečeva za Makabi ove sezone i uzima najviše šuteva za tri poena (129) u Evroligi, to je više od sedam pokušaja po meču, uz dobre procente šuta (36.43 %). Američki bek je ove sezone na 2. mestu Evrolige po ukupnom broju datih trojki (47), ispred njega je samo haubica UNIKS-a Ajzea Kenan sa 55 trojki u dosadašnjem delu sezone.

Naš predlog su + poeni na Skotija Vilbekina, granica je postavljena na 14,5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ante Žižić (Makabi Tel Aviv) + poeni (granica 10,5) @ 1.85 u Mozzartbet

U prvom delu sezone Olimpijakos je ubedljivo savladao Makabi rezultatom 90:73, utakmicu sezone tada je imao centar grčkog tima Mustafa Fol. Francuz u dresu Olimpijakosa je na tom meču dao 11 poena, uz rekordni broj skokova (11) i asistencija (5), za, u ovoj sezoni uz rekordni PIR (27). Upravo bi okršaj na centarskim pozicijama mogao biti od odlučujuće važnosti za konačan ishod meča u Tel Avivu ove večeri. Aleksandar Vezenkov i Mustafa Fol su veliki deo uspeha Olimpijakosa ove sezone u Evroligi. Sa druge strane na snagu Olimpijakosa na unutrašnjim pozicijama odgovor Makabija bi mogao delom biti i Ante Žižić. Hrvatski centar je jedan od najboljih strelaca Makabija ove sezone u evropskom takmičenju sa nešto preko 12 poena po meču i najbolji skakač tima sa 5,6 skokova u proseku u Evroligi. Čini se da bi duga pauza od 17 dana bez kompetitivnog meča mogla biti shvaćena na dobar način u Makabiju, kao određeni restart sezone. Postoji određeni zaostatak za timovima koji se nalaze u plej-of zoni, ipak Makabi (7-11) ima samo dve pobede manje od Anadolu Efesa (9-10) koji se trenutno nalazi na 8. mestu na tabeli Evrolige.

Naš predlog su + poeni na Antu Žižića, granica je postavljena na 10,5 skokova u Mozzartbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Ahile Polonara (Fenerbahče) + poeni (granica 12,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Fenerbahče (8-10) se digao u Evroligi, imaju 5 pobeda na poslednjih 6 mečeva, i nalaze se na 10. mestu u Evroligi. Ipak, opuštanju nema mesta, posebno ne bez dva glavna igrača Nanda De Koloa i Jana Veselog u timu, pa se i fenjeraš u Evroligi, ekipa Žalgirisa (3-14), mora shvatiti vrlo ozbiljno. Žalgiris nema pobedu na 9 mečeva na strani ove sezone u Evroligi, sa druge strane litvanski prvak je mogao da košta Aleksandra Sašu Đorđevića trenerske pozicije. Setimo se duplog programa u Evroligi u prvom delu sezone kada je Fenerbahče izgubio na dva gostovanja zaredom, prvo protiv Bajerna, a onda i protiv Žalgirisa u Kaunasu rezultatom 86:75. To je bilo sjajno šutersko veče izabranika slovenačkog trenera Jure Zdovca. Ovaj duel će biti posebno zanimljiv i sa tog trenerskog aspekta. Saša Đorđević će verovatno imati želju da poravna račune iz prvog dela Evrolige ove sezone sa svojim starim znancem iz reprezentacije Jugoslavije Zdovcem. Naime, na poslednjem takmičenju stare Jugoslavije (SFRJ), na Evropskom prvenstvu u  Italiji 1991. godine, zlatnim medaljama su okićeni i  Đorđević i Zdovc, ali naravno u igračkim ulogama.  U ovaj meč oba tima ulaze sa brojnim izostancima u najavi. Fenerbahče, pored Nanda de Koloa i Veselog, ne može da računa na Danila Bartela i Marijala Šajoka, dok Žalgiris ne bi trebalo da računa na usluge Žofri Lovernja, Paulijusa Jankunasa, Taja Vebstera, Janisa Strelnieksa i Arturasa Milaknisa između ostalih. U ne tako dobroj sezoni Žalgirisa u Evroligi jedna od retkih svetlih tačaka je Džoš Nibo, Amerikanac je sasvim sigurno dobro iskoristio neigranje Lovernja i napravio sebi dobru odskočnu dasku za nastavak karijere. Na snagu i atletičnost Niba moraće da nađu odgovor u taboru Fenerbahčea, ovaj američki centar je peti skakač u Evroligi ove sezone sa 6,56 skokova u proseku po meču. Iako bi trebalo očekivati da se Devin Buker i Džehive Flojd u prvom redu bave Nibom, ni doprinos Ahilea Polonare na unutrašnjim pozicijama nije beznačajan, posebno u izostanku Jana Veselog. Polonara je prošle sezone u Evroligi bio drugi najbolji strelac Baskonije u Evroligi sa 11,3 poena u proseku po meču. Čini se da je sa pravom Italijan najavljivan kao veliko pojačanje Fenerbahčea ove sezone, ali kao da u početku nije imao u potpunosti poverenje trenera Đorđevića. Na tri poslednja meča uz pojačanu minutažu Polonara je imao solidne učinke u Evroligi, na poslednjem meču protiv Olimpijakosa, u vrednoj pobedi, Italijan je učestvovao sa 15 poena i 7 skokova. Na tragičnom meču protiv ASVEL-a, kada je Fenerbahče izgubio na duže vreme Nanda de Koloa i Jana Veselog, Polonara je ostvario utakmicu sezone u Evroligi, imao je 23 poena i 11 skokova na svom kontu.

Naš predlog su + poeni na Ahilea Polonaru, granica je postavljena na 12,5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Mozzartbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.