Tip dana: Lacio – Atalanta: Da li je vreme za prvi poraz “Boginje” na strani ove sezone?

U subotu je fenomenalna ponuda za klađenje, a u moru zanimljivih mečeva za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Olimpiku” gde će fudbaleri Lacija dočekati Atalantu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lacio: Lacijalima visi plasman u evropska takmičenja!

U dosadašnjem toku italijanske Serije A Lacio je pružao poprilično promenljive partije i vrlo lako se može desiti da Rimljani na kraju šampionata posle baš dosta vremena ostanu bez plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Naime, u ovom trenutku se Sergej Milinković-Savić i drugari nalaze na osmom mestu na tabeli, ruku na srce uz isti broj kao i šestoplasirana Fiorentina i sedmoplasirana Roma, ali je nekako utisak da su te dve ekipe dosta više pokazale u dosadašnjem toku Serije A.
Na poslednjih pet susreta izabranici Maurija Sarija su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a u prošlom kolu je tim sa Olimpika bez većih problema slavio na gostovanju kod “fenjeraša” Salernitane, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Zanimljivo je da su ta dva tima do skoro imala istog vlasnika zbog čega je timu iz Salenta pretilo i izbacivanje u drugu ligu, a na kraju Rimljani nisu bili nimalo blagonakloni prema svom “bratskom” klubu.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Lacio uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope i to pošto je u svojoj grupi zauzeo drugo mesto na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Galatasaraj, a za protivnika u šesnaestini finala Lacijali su dobili ekipu Porta i sigurno je da im predstoji izuzetno težak zadatak, obzirom da je tim sa “Dragaa” igrao sjajno u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju ove sezone.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je osmoplasirana ekipa na tabeli odigrala deset mečeva na Olimpiku i doživela samo jedan poraz i to od Juventusa kada je bilo 0:2, a na preostalih devet mečeva ekipa iz prestonice Italije je ostvarila čak šest trijumfa uz tri remija.
Poslednji međusobni susret između Lacija i Atalante je odigran krajem oktobra prošle godine i zanimljivo je da su Rimljani bili na pravom putu da dođu do pobede obzirom da su do četvrtog minua sudijske nadoknade vodili sa 1:2, ali je onda De Ron najbolje reagovao nakon gužve u kaznenom prostoru i postavio konačan rezultat.

Atalanta: Najboji gost u ligi želi ceo plen iz Rima!

Za razliku od nekoliko prethodnih sezona, fudbaleri Atalante ovog puta nažalost nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, obzirom da su u svojoj grupi zauzeli treće mesto na tabeli a u odlučujućem susretu u poslednjem kolu tim iz Bergama je poražen na svom terenu od Viljaeala, pošto je taj duel završen rezultatom 1:2.
Sigurno je da će izabranici Đanpjera Gasperinija imati velike ambicije u Ligi Evrope gde svakako slove za jednog od glavnih favorita za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, a za protivnika u šesnaestini finala “Boginja” je dobila Olimpijakos i nema nikakve sumnje da je italijanska ekipa veliki favorit na tom dvomeču protiv grčkog šampiona.
Što se tiče Serije A, u ovom trenutku se Atalanta nalazi na sjajnom četvrtom mestu koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, što će bez ikakve sumnje i ovog puta biti primarni cilj.
U prošlom kolu je četa Đanpjera Gasperinija odigrali jedan poprilično dobar meč na svom terenu protiv aktuelnog šampionata Intera, ali na kraju nije bilo golova, uz podatak da je domaćin bio bolji rival na tom duelu.
Na poslednjih pet susreta u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala Atalanta je ostvarila dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, ali poprilično težak obzirom da je “Boginja” na svom terenu doživela pravu katastrofu od Rome, pošto je taj duel završen rezultatom 1:4.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, svakako treba napomenuti podatak da je tim iz Bergama najbolji gost u ligi, obzirom da je četvrtoplasirana ekipa na tabeli do sada odigrala jedanaest mečeva na strani i još uvek ne zna za poraz, a u tom periodu je trostruki uzastopni učesnik Lige šampiona ostvario devet trijumfa uz dva remija.
Za kraj, treba podsetiti da Đanpjero Gasperini za ovaj meč neće moći da računa na dva veoma važna fudbalera, a to su Duvan Zapata i Robin Gosens, dok su pod velikim znakom pitanja Iličić, Hatebur i Malinovski.

Naš predlog

Zanimljivo zvuči podatak da je Lacio na poslednja tri susreta na domaćem terenu primio ukupno osam golova što je zaista previše, a na sve to poznato je da je Atalanta najbolji gost u ligi, pa smatramo da je idealna prognoza za ovaj susret da će gosti iz Bergama postići dva i više golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.83.
Generalno, treba ovde očekivati dosta golova zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.40.
Za one najhrabrije, mišljenja smo da će “Boginja” nastaviti sa fenomenalnim partijama na strani zbog čega vam preporučujemo da odigrate 2 koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.29.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.