Tiket dana: Poeni igrača

Pred nama je novo kolo Evrolige, a evo našeg predloga za učinak košarkaša za ovo več. Kvote i granice koje smo predložili bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Majk Džejms (Monako) + poeni (granica 17.5) @ 1.85 u Meridianbet

Monako (10-12) nastavlja poteru za timovima koji se nalaze  u zoni doigravanja, tim iz Kneževine se trenutno nalazi na 10. mestu u Evroligi i predstojeća 4 meča mogu biti od presudne važnosti za uspeh cele ovosezonske evropske kampanje. Naime, Monako do pauze zbog kup takmičenja širom Evrope igra sa Panatinaikosom i Crvenom zvezdom na strani i sa Fenerbahčeom i Žalgirisom na svom terenu. Na sva 4 meča Monako ima solidne šanse za pobedu, ipak je Panatinaikos (5-15) na 17. mestu u Evroligi, Crvena zvezda (8-12) na 14. mestu, Fenerbahhče (9-10) je na 11. mestu, a Žalgiris (3-15)  je na poslednjem 18. mestu u evropskom takmičenju. Sa druge strane Atina i Beograd su tradicionalno sve samo ne laka gostovanja, i to još igrati u 3 dana 2 tako zahtevne utakmice na gostujućem terenu pred vatrenim navijačima Panatinaikosa i Crvene zvezde je izazovan zadatak za izabranike trenera Sašu Obradovića. U seriji od 4 pobede Monaka u Evroligi, koja je prekinuta u poslednjem kolu porazom protiv Real Madrida, veliki doprinos je dao i Majk Džejms. Do tog neuspeha protiv Real Madrida Džejms je povezao 3 meča sa 20 ili više poena, činilo se kao da je ubojiti Amerikanac ušao u zonu, popravio je procente šuta, i u potpunosti je zadobio poverenje saigrača. Dobre stvari  za Monako kreću od raspoloženog Džejmsa, američki bek je vođa tima sa Azurne obale, drži ekipu na površini svojim dobrim predstavama, kako na poenterskom, tako i na planu uspešnih dodavanja. Majk Džejms je prvi strelac Monaka i peti cele Evrolige sa 15.3 poena po meču, Amerikanac je i drugi asistent u evropskom takmičenju sa 6.1 asistencijom u proseku, ispred njega po tom parametru je samo igrač UNIKS-a Lorenco Braun sa 6.2 asistencijom u proseku. Ključni duel na meču Panatinaikosa i Monaka bi mogao biti između dva eksplozivna i atraktivna igrača, radi se naravno o Nemanji Nedoviću i Majk Džejmsu. Panatinaikos jeste zasluženo tek na 17. mestu u Evroligi, ali ova ekipa nema više šta da izgubi do kraja regularnog dela sezone, bore se za čast i ponos, i ovakvi protivnici mogu biti vrlo opasni i ozbiljan pristup sa strane Monaka se podrazumeva.

Naš predlog su + poeni na Majk Džejmsa, granica je postavljena na 17.5 poena a u Meridianbet koeficijent iznosi 1.85.

Donatas Motijejunas (Monako) + skokovi (granica 4.5) @ 1.72 u Meridianbet

Panatinaikos nema sezonu za pamćenje u Evroligi, na 20 mečeva samo 5 pobeda za zelene u dosadašnjem delu takmičenja i 17. mesto na tabeli, verovatno ni najveći pesimisti među navijačima tima iz Atine nisu očekivali ovakav razvoj događaja. Ipak, kad bi se sad podvlačila crta, retko ko bi mogao za loše rezultate Panatinaikosa ove sezone da upre prstom u Jorgosa Papajanisa, čini se da krivica leži na nekom drugom mestu. Naime, Papajanis je trenutno na 1. mestu najboljih skakača u Evroligi ove sezone, grčki centar ima 8 skokova u proseku po meču, iza njega na listi su Edi Tavares (7.4) na 2. mestu i Luk Sikma (7.1) na 3. mestu. Papajanis je jedna impozantna figura u reketu, na obe strane terena, visok je 2 metra i 21 centimetar, nema mnogo igrača u Evroligi koji mogu da mu se suprostave snagom i visinom. Dobre partije Monaka u Evroligi podudarile su se dobrim izdanjima Donatasa Motijejunasa, Litvanac je u seriji od 6 uzastopnih mečeva sa dvocifrenim brojem poena na svom kontu. Litvanski košarkaš na poslednja 4 meča ima 7 skokova u proseku po meču, na nivou cele sezone i kada je  imao znatno manje uticaja u igri Monaka Motijejunas (4.3) je sve zajedno  drugi skakač svoje ekipe. Odgovor Monaka na stamenog Papajanisa bi mogao biti visoki Motijejunas (2.13 m), ovaj košarkaš je jedini preko 2.10 m u timu iz Kneževine Monako. U meču francuskog prvenstva protiv Metropolitana i porazu  Monaka posle produžetka (106:115) Motijejunas nije učestvovao zbog ograničenja broja stranaca, ali se Litvanac po najavama vraća na važne utakmice u Evroligi ove nedelje.

Naš predlog su + skokovi na Donatasa Motijejunasa, granica je postavljena na 4.5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.72.

Pijerija Henri (Fenerbahče) + asistencije(granica 4.5) @ 1.72 u Meridianbet

Fenerbahče (9-10) se nalazi na 11. mestu u Evroligi, turski tim ulazi u krucijalni deo sezone u evropskom takmičenju, a predstojeći raspored utakmica ne ide im na ruku. Posle meča sa ASVEL-om slede okršaji sa Olimpijom Milano, Real Madridom i Bajernom, a onda posle pauze zbog kup takmičenja, i 3 vezana gostovanja  protiv Monaka, Crvene zvezde i Anadolu Efesa. Pobeda u današnjem meču protiv klupskog prvaka Francuske u košarci je imperativ. ASVEL (9-13) se nalazi na 13. mestu u Evroligi, ima samo jednu pobedu na poslednjih 5 mečeva, onu protiv Crvene zvezde, francuski predstavnik ima jednak broj pobeda kao i Fenerbahče, ali čini se da bi bilo kakva borba za doigravanje u nastavku sezone za ovaj tim bila ipak iznenađujuća. Ono što u Fenerbahčeu svakako nisu zaboravili je taj zlokobni 23. decembar 2021. godine kada su u prvom delu sezone u Evroligi ne samo izgubili u tesnoj završnici u Francuskoj od ASVEL-a rezultatom 84:82, već su na duže vreme ostali bez svoja dva najbolja igrača ove sezone Jana Veselog i Nanda de Koloa. Današnji meč u Istanbulu će biti sudar različitih košarkaških filozofija, trener Fenerbahčea Aleksandar Saša Đorđević forsira timsku i nesebičnu košarku, dok ASVEL igra sa mnogo soliranja i izolacija. Naime, Fenerbahče je timski na 1. mestu u Evroligi po broju asistencija (18.8), Asvel je po tom parametru tek na 17. mestu u takmičenju sa 13.6 timskih asistencija po meču. Pijerija Henri je u odsustvu Nando de Koloa prvi asistent ekipe sa 3.7 asistencija po meču u Evroligi, prosek američkog beka koji igra za reprezentaciju Senegala je znatno bolji u šampionatu Turske i tamo ima 6.2 asistencije u proseku po meču. Fenerbahče posle utakmice sa ASVEL-om u duplom programu ove nedelje u Evroligi ima meč u Italiji protiv Olimpije Milano u četvrtak, u taj meč turski tim po svemu sudeći ulazi ako ne kao autsajder ono bar sa znatno manjim šansama za pobedu od domaće ekipe.

Naš predlog su + asistencije na Pijerija Henrija, granica je postavljena na 4.5 asistencija u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.72.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 5.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.