Tiket dana: Poeni igrača

Večeras se završava još jedno kolo u Evroligi, a ove sedmice igrana su dva. Kvote i granice koje smo predložili podložne su promenama.

Tajler Dorsi (Olimpijakos) + poeni (granica 12.5) @ 1.85 u Meridianbet

Olimpijakos (12-9) se iz lagodne situacije u Evroligi sa 4 vezana poraza spustio na 6. mesto i upustio u neposrednu u borbu za plej-of sa timovima koji u ovom trenutku izgledaju mnogo bolje. Naime, Monako (12-12) i Bajern (12-12) su na deobi osmog i devetog mesta, Fenerbahče (11-10) je na 10. mestu, a aktuelni klupski prvak Evrope Anadolu Efes   (11-11) je trenutno na 11. mestu na lestvici. Tim iz Atine nema pobedu u 2022. godini u Evroligi, navijači se pribojavaju da Olimpijakos ne zadesi slična sudbina kao prošle sezone u evropskom takmičenju. Crveno-beli su u sezoni 2020-2021 sa 16 pobeda i 18 poraza završili van zone doigravanja na 12. mestu. Tim Olimpijakosa mora da se vrati stvarima u kojima su bili dobri ove sezone, Atinjani su i dalje na visokom 4. mestu timski po broju asistencija (17.4), lopta mora da se kreće u napadu, da se traži slobodan igrač i najlakši mogući šut. Crveno-beli imaju dva predstavnika u 30 najboljih asistenata u Evroligi u dosadašnjem delu sezone, Kostas Slukas je na 9. mestu sa 4.3 asistencija po meču, dok je Tomas Volkap na deobi 29. i 30. mesta sa 3 asistencije u proseku. Tajler Dorsi je prvi strelac Olimpijakosa u Evroligi sa 13 poena po meču, šutira za tri izvanrednih 40.5 %, imajući u vidu da se po broju uzetih pokušaja (5.5) za 3 poena nalazi na 7. mestu, ovo je dobar procenat šuta. Bolje procente šuta za tri od Dorsija u prvih 20 po broju pokušaja imaju samo Markus Erikson (43.7 %) i  Ajzea Kenan (42. %). Dorsi nije jednodimenzionalan igrač, naijstaknutijii je u svojoj ekipi  sa Kostasom Slukasom po broju odlaska na liniju slobodnih bacanja (50-57), traži kontakt, Amerikanac ima dobre procente (87.7 %) i na tom polju.

Naš predlog su + poeni na Tajlera Dorsija, granica je postavljena na 12.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Nikola Milutinov (CSKA) + skokovi (granica 8.5) @ 1.85 u Meridianbet

Posle poraza u utakmici protiv Anadolu Efesa, CSKA ulazi u naredni meč sa Albom u Evroligi izuzetno kadrovski pogođen na unutrašnjim pozicijama. Naime, Tornike Šengeliji (noga) na listi povređenih su se priključili Johanes Vojtman zbog povrede kolena, i Džoel Bolomboj zbog povrede prsta na levoj šaci. Situacija zahteva oprez u moskovskom timu, CSKA je trenutno tanak na centarskim pozicijama, u izostanku ove trojice i nema mnogo alternativnih rešenja na klupi, ipak je veliki hendikep igrati bez tri košarkaša na pozicijama 4 i 5 sa značajnom minutažom u timu. Nikola Milutinov (2.13) je najbolji skakač CSKA i nalazi se na 7. mestu u Evroligi na listi najboljih skakača sa 6.2 skokova u proseku po meču. Sa druge strane Alba (7-15) ima trećeg najboljeg skakača u Evroligi ove sezone, radi se o  Luku Sikmi (7.2), a nemački tim dolazi u Moskvu posle  velikog trijumfa u poslednjem meču od + 28 nad UNIKS-om (81-53). Ruski predstavnik ulazi sa ulogom favorita u meč sa Albom, ali tim iz Berlina ne dolazi sa belom zastavom.

Naš predlog su + skokovi na Nikolu Milutinova, granica je postavljena na 8.5 skokova u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Aleksej Šved (CSKA) + poeni (granica 12.5) @ 1.85 u Meridianbet

CSKA (13-9) se nalazi na 5. mestu u Evroligi, sa druge strane Alba (7-15) se nalazi na 15. mestu u evropskom takmičenju i uloga favorita pripada timu iz Moskve. Ipak, gledajući sve izostanke na unutrašnjim pozicijama, CSKA će morati da odigra meč na visokom nivou da bi savladali beskompromisni nemački tim. Aleksej Šved nalazi se na 2. mestu po broju odigranih minuta (25.8) u proseku po meču u Evroligi u timu CSKA, ruski bek je treći strelac ekipe sa 11.3 poena po meču, ispred njega po broju datih poena u proseku se nalaze samo Vil Klejburn (15.3) i Tornike Šengelija (12.7). Šved je imao utakmicu sezone na pretposlednjem meču protiv UNIKS-a, ruski reprezentativac je dao 27 poena na tom meču, uz šut za dva poena 3 od 4 (75 %) i za tri poena 6 od 10 (60 %). Za razliku od tog meča Šved nije imao svoj dan u poslednjoj utakmici protiv Anadolu Efesa, Rus je na svom kontu imao samo 6 poena, očekuje se pozitivna reakcija i solidna partija sa njegove strane.

Naš predlog su + poeni na Alekseja Šveda, granica je postavljena na 12.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.