Tip dana: Salernitana – Specija: Tim iz Salenta traži slamku spasa, Specija blista u poslednje vreme!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 24. kola italijanske Serije A u kom će Salernitana na svom terenu ugostiti ekipu Specije.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Salernitana: Može li tim iz Salenta nekako do opstanka?

Sigurno je da će prošla sezona dosta dugo ostati u nezaboravnom sećanju svim najvatrenijim navijačima kluba iz Salenta.
Naime, fudbaleri Salernitane su prošle sezone posle 23 godine uspeli da dođu do plasmana u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, što je svakako bio povod za veliko slavlje u Salentu.
Na kraju je klub koji je do nedavno bio u vlasništvu predsednika Lacija, Klaudija Lotita zauzeo drugo mesto na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na trećeplasiranu Moncu, koja je pre početka šampionata bila jedan od glavnih favorita za plasman u Seriju A.
Uprava kluba je odradila jedan poprilično dobar prelazni rok, a šlag na tortu bilo je dovođenje legendarnog Riberija, koji je stigao iz Fiorentine.
Ipak, kako sada stvari stoje sva je prilika da ćemo ovu simpatičnu ekipu naredne sezone ponovo gledati u drugom po kvalitetu rangu italijanskog fudbala.
Naime, u ovom trenutku se Salernitana nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa svega deset osvojenih bodova, a u prošlom kolu ovaj tim je doživeo poraz na gostovanju kod Napolija kada je bilo 4:1, dok je pre toga Lacio slavio sa 0:3 u Salentu pa dolazimo do zaključka da je “fenjeraš” na poslednja dva duela primio čak sedam golova, što je zaista previše.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada su Riberi i drugari odigrali deset mečeva na svom stadionu i ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi i čak osam poraza, uz poražavajuću gol razliku, pošto je Salernitana do sada na svom terenu postigla samo pet golova, a primila čak 28, što je verovatno i podatak koji nam najbolje oslikava kako igra novajlija u društvu najboljih u ovom šampionatu.
Za kraj, trener ovog tima Stefano Kolantauno sigurno neće moći da računa na Veselog, koji je dobio crveni karton u prošlom meču.
Pored njega trener tima iz Salenta najverovatnije neće moći da računa na Kapecija, Kulibalija, Stranberga, Di Takija, Florilja i Ruđerija, pa je svakako evidentno da će domaćin imati izuzetno težak posao na svom terenu protiv zahuktale Specije koja igra fantastično u poslednje vreme.

Specija: Tijago Mota radi sjajan posao!

Specija je prošle sezone dosta lakše nego što je bilo ko očekivao došla do opstanka u društvu najboljih, i to pošto je na kraju ova ekipa zauzela petnaesto mesto na tabeli uz čak šest bodova viška u odnosu na osamnaestoplasirani Benevento koji je uz Parmu i Krotone napustio najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.
Samim tim i sezona je bila uspešna obzirom da je ostvaren primarni cilj, a svakako da će ekipa iz Ligurije i ovog puta imati slične ambicije i kako sada stvari stoje izabranici Tijaga Mote su na pravom putu da to i ostvare.
Naime, u ovom trenutku se Specija nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u opasnoj zoni.
U poslednje vreme izabranici Tijaga Mote igraju fenomenalan fudbal, što će nam najbolje pokazati i podatak da je ova ekipa na poslednjih pet mečeva u Seriji A ostvarila čak četiri trijumfa uz samo jedan poraz.
U prošlom kolu je tim iz Ligurije pobedio na svom terenu protiv Sampdorije, dok je pre toga ova ekipa odigrala možda svoju i najbolju partiju u ovogodišnjem izdanju Serije A, i slavila kod Milana, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Inače, Mota za ovaj duel neće moći da računa na Bastonija koji je u dosadašnjem toku prvenstva bio možda i najbolji fudbaler petnaestoplasiranog tima na tabeli, a pored njih u tim u neće biti ni Sene i Šera.
Poslednji međusobni susret između Salernitane i Specije odigran je sredinom oktobra kada je tim iz Ligurije slavio na svom terenu sa 2:1 i to posle velikog preokreta, obzirom da je tim iz Salenta prvi došao do vođstva na tom susretu, ali su na kraju radost domaćoj ekipi doneli Strelec i Kovalenko.
Kada su u pitanju mečevi na strani do sada je tim koji sa klupe predvodi legendarni Tijago Mota odigrao dvanaest mečeva i doživeo čak osam poraza, jedan remi i tri trijumfa.
Ipak, zanimljivo je da su se te tri pobede dogodile na poslednja tri meča van svog terena, zbog čega sasvim sigurne fudbaleri Specije u veoma lepom raspoloženju dolaze na ovo gostovanje kod “fenjeraša”, u nadi da će ostvariti novu pobedu u Seriji A koja bi ovoj ekipi još više podgila samopouzdanje.

Naš predlog

Salernitana ima dosta problema ove sezone i ne treba biti previše bistar pa konstatovati da se je ova ekipa već viđena u Seriji B, iako ima još baš dosta da se igra do kraja šampionata.
Sa druge strane, Specija je na poslednjih pet mečeva ostvarila čak četiri trijumfa, pa deluje da je tim iz Ligurije favorit i na ovom duelu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.50.
Smatramo da će gosti iz Ligurije postići makar dva gola u Salentu zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom G+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.29.
Za kraj, vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel donese i dosta golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.