Tiket dana: Poeni igrača

Ove sedmice igra se samo jedno kolo u Evroligi, a ono startuje danas. Spremili smo predlog za učinak igrača. Predložene kvote i granice podložne su promenama.

Vasilije Micić (Anadolu Efes) + poeni (granica 16.5) @ 1.85 u  Mozzartbet

Anadolu Efes (12-11) se nalazi na 9. mestu u Evroligi, turski tim ima 3 pobede na poslednja 4 meča, idu na megdan Olimpijakosu koji su savladali 5 puta u poslednjih 5 utakmica u evroligaškom takmičenju. Vasilije Micić je prošlosezonski najkorisniji igrač u Evroligi (MVP), ali i najkorisniji igrač Fajnal fora (Final Four MVP) i uvek je bio čovek od najvišeg poverenja trenera Ergina Atamana u prošlosti. Aktuelni klupski prvak Evrope u košarci se trenutno nalazi van zone doigravanja, prostora za greške nema mnogo, preostala su još 11 mečeva u Evroligi za turskog predstavnika, a okršaj sa Olimpijakosom je duel sa direktnim rivalom za jednu od poslednjih ulaznica za prvih 8. Srpski reprezentativac  je drugi najbolji strelac u Evroligi ove sezone sa 16.4 poena po meču, ima širok repertoar u svojoj igri, šutira sa distance, prodire u reket, kada je raspoložen Vasilije Micić nesumnjivo je jedan od najboljih košarkaša u evropskoj košarci. Naime, Micić je na 2. mestu po broju izvedenih slobodnih bacanja (4.4) i šutira ih u relativno visokom procentu (87.5 %), a srpski internacionalac je na 6. mestu po broju pokušaja u šutu za tri poena. Za Micića se moće reći da voli da igra u Pireju, na 3 meča u dresu Anadolu Efesa protiv Olimpijakosa u Grčkoj Srbin je bio izuzetno raspoložen i imao učinke od 20 ili više poena, i to 20 u prošloj sezoni(2020-2021), 27 u pretprošloj (2019-2020) i 24 poena u prvoj sezoni (2018-2019) u turskom timu.

Naš predlog su + poeni na Vasilija Micića, granica je postavljena na 16.5 poena u kladionici Mozzartbet, a koeficijent iznosi 1.85.

Tajler Dorsi (Olimpijakos) + poeni (granica 12.5) @ 1.80 u Mozzartbet

Olimpijakos se (13-9) se nalazi na 6. mestu u Evroligi, u poslednjem kolu u meču protiv Baskonije su zabeležili prvu pobedu u evropskom takmičenju u 2022. godini i prekinuli niz od 4 utakmice bez trijumfa. Najjači deo tima Anadolu Efesa je pakleni bekovski par, najbolji duo bekova u evropskoj klupskoj košarci, i Olimpijakos će morati u svojoj spoljnoj liniji da nađe odgovor za Vasilija Micića i Šejna Larkina. Micić je drugi najbolji strelac Evrolige sa 16.4 poena po meču, dok je Larkin na 6. mestu sa 15 poena u proseku. Najbolji poenter Olimpijakosa u evropskom takmičenju je Tajler Dorsi, Amerikanac se nalazi na deobi od četrnaestog do šesnaestog mesta sa 13.2 poena po meču. Upravo bi dvoboji na spoljnim pozicijama mogli odneti prevagu na ovom meču, sa jedne strane u dresu Olimpijakosa Tajler Dorsi, ali i treći strelac crveno-belih u Evroligi Kostas Slukas (10.9), a sa druge strane u dresu Anadola Efesa tandem koji dugo sa velikim uspehom igra zajedno Micić i Larkin.

Naš predlog su + poeni na Tajlera Dorsija, granica je postavljena na 12.5 poena u kladionici Mozzartbet sa koeficijentom koji iznosi 1.80.

Kenan Kamenjaš (SC Derby) + poeni (granica 13.5) @ 1.85 u Mozzartbet

SC Derby (7-10) se nalazi na deobi od osmog do desetog mesta u ABA ligi sa ekipama Mornara i Cibone, čini se da su  Studenti već sada izvesno ispunili zadati cilj i ostvarili opstanak u svojoj debitantskoj sezoni u ABA ligi. Naime, manje od deset kola pre kraja Split (3-15) i Krka (3-14) zauzimaju dva poslednja mesta na tabeli u ABA ligi, potrebno je pravo malo čudo pa da ove ekipe u preostalim mečevima sustignu SC Derby koji trenutno ima 4 pobede više od ove dve ekipe. Juče je stigla vest da Kajl Vinjales i zvanično više nije igrač SC Derbija, po nekim vestima Amerikanac je imao komplikacija nakon preležanog COVID-19, što ga nije sprečavalo da redovno objavljuje video materijale na svom Jutjub  (Youtube) kanalu o svojim iskustvima igranja košarke u Portoriku, Tunisu, Estoniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Dubai) i na Kipru između ostalog, pravi košarkaški ”globtroter” je dugo bio vodeći poenter u ABA ligi ove sezone i na kraju je imao 17.8 poena u proseku po meču. Umesto Vinjalesa je došao njegov zemljak Erik Nil, i na prve 3 utakmice u regionalnom takmičenju ima 16.7 poena po meču. Kenan Kamenjaš je igrao na svim utakmicama SC Derbija ove sezone, od trenutno prisutnih igrača igra najviše minuta (27) po meču i ima 13.2 poena u proseku  u ABA ligi ove sezone. Čini se da je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine našao pravo mesto za dalji razvoj svoje karijere i da mu prelazak iz ABA 2 lige u ABA ligu nije prošao sa velikim teškoćama. Kamenjaš je imao fantastičnu prošlu sezonu u dresu sarajevskih Sparsa, u drugom po rangu takmičenja na Jadranu, u ABA 2 ligi je košarkaš rođen u Sarajevu  imao 19 poena i 10.4 skoka po meču, konkurencija mu u velikom broju mečeva nije bila dorasla i bio je proglašen najkorisnijim igračem regularnog dela sezone. Za Kamenjaša se može reći da je sjajno počeo i u 2022. godini, na 4 meča u novoj godini košarkaš iz Bosne i Herecgovine ima 17.25 poena po meču, posebno je bila impresivna partija u utakmici protiv Partizana kada je imao 20 poena i 12 skokova na svom kontu. Košarkaš SC Derbija je dominantno najbolji skakač u ABA ligi sa 8.29 skokova po meču, na 2. mestu na listi najboljih skakača je igrač Cedevita Olimpije Zek Ogust sa 6.88 skokova po meču. Po svemu sudeći SC Derby je samo još jedna stepenica u razvoju talentovanog Kenana Kamenjaša, ovaj igrač rođen 2000. godine je spreman i za veće izazove u svojoj karijeri i što da ne zaigra u bliskoj budućnosti za neki od timova koji igraju i neko evropsko takmičenje u organizaciji ULEB-a ili FIBA.

Naš predlog su + poeni na Kenana Kamenjaša, granica je postavljena na 13.5 poena u kladionici Mozzartbet, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 6.16.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.