Tiket dana: Poeni igrača

Danas imamo kombinaciju ABA lige i Evrolige. U pitanju su predlozi za tri košarkaša. Predložene kvote i granice su promenjive.

Šenon Šorter (Split) + poeni (granica 16.5) @ 1.85 u Mozzartbet

Split (3-15) i Krka (3-14) se nalaze u grčevitoj borbi za opstanak ove sezone u ABA ligi,  Zadar (6-11) I Borac (6-11) na 11. i 12. mestu u regionalnom takmičenju su čini se napravili dobru, skoro nedostižnu zalihu pobeda u odnosu na dva poslednja  tima na tabeli. Borba više nije toliko  da se direktno izbori opstanak u ABA ligi već je to bitka za to čarobno 13. mesto na tabeli, pozicija koja vodi u baraž. Split je prošle sezone izborio ostanak u elitnom društvu na Jadranu upravo pobedivši sarajevske Sparse u baražu. Dalmatinci su svesni snage i kvaliteta Cedevita Olimpije, čini se da je tim iz Ljubljane dobro pokriven na svim pozicijama i da su napokon počeli da igraju u skladu sa očekivanjima, Split jednako zanima njihov meč kao i prvi meč današnjeg programa u ABA ligi u Novom Mestu između Krke i Cibone. Tim Splita u preostalih 8 utakmica u regionalnom takmičenju i nema pakleno težak raspored, postoji šansa da se upiše još neka pobeda, žuti pored Cedevita Olimpije dočekuju do kraja regularnog dela Mornar, Megu, Zadar, FMP (zamena domaćinstva) i Budućnost (odložen meč), a na strani igraju možda i odlučujući meč protiv Krke, ali tu je i dvoboj sa Borcem iz Čačka. Bitno za Splićane da su u prvom delu sezone savladali Krku rezultatom 87:77, deset poena razlike je dobar kapital za pred odlazak u Novo Mesto na možda meč odluke. Splt ove sezone vrlo slabo stoji sa šutem sa distance, žuti su i dalje na poslednjem 14. mestu u procentu šuta za tri poena, jedini u takmičenju šutiraju za tri poena ispod 30 % (29.2 %). Roko Leni Ukić se nalazi na deobi petog i šestog mesta u ABA ligi  sa svojim klupskim kolegom Šenonom Šorterom u broju pokušaja za tri poena, obojica imaju po 6 pokušaja po utakmici. Ukić ima tragičnih 19.7 % (13-66) u regionalnom takmičenju u šutu za tri poena, ne pogađa ni svaki peti šut. Ne stoje bolje stvari ni kod drugih igrača iz spoljne linije Splita, Sani Čampara izgleda ide na časove šutiranja kod Ukića i ima 21.2 % (11-52), dok je Toni Perković ipak bolji i ima skoro 30 % u šutu za tri poena odnosno ima 29.6 % (24-81). Pomoć na bekovskim pozicijama je bila od preke potrebe za Split i izbor je pao na Šenona Šortera, Amerikanac ima poene u rukama, gde god je igrao u poslednje vreme je bio efikasan. Šorter je došao u Split iz Afijona, američki bek je u Turskoj imao 18.4 poena po meču u jakoj ligi, a pre toga je imao 16.9 poena u proseku u grčkom PAOK-u. Šorter na 6 utakmice ove sezone u ABA ligi u dresu Splita ima 18.5 poena po meču u proseku. U odnosu na veterana Ukića koji ima probleme sa povredama ove sezone i čiji učinci se moraju gledati i kroz tu perspektivu i ostale košarkaše u spoljnoj liniji Splita Šenon Šorter izgleda kao izuzetno napadačko oružje.

Naš predlog su + poeni na Šenona Šortera, granica je postavljena na 16.5 poena u Mozzzartbet, a koeficijent iznosi 1.85.

Rok Stipčević (Krka) + poeni (granica 15.5) @ 1.85 u Mozzartbet

Krka (3-15) u meč sa Cibonom (7-10) ulazi sa imperativom pobede, nema mnogo mesta za greške u nastavku sezone, svaka utakmica je bitna za opstanak u ABA ligi. Slovenački tim ne samo da ima poraz od deset razlike (87:77) u prvom delu sezonu od Splita već se čini da imaju i teži raspored do kraja. Naime, Split 6 od svojih 8 utakmica do kraja igra na svom terenu, dok Krka pored okršaja sa Cibonom dočekuje još Megu, Split, Budućnost i FMP, a na strani slovenački tim ide na teška gostovanja Mornaru, Igokei, Crvenoj zvezdi i Borcu iz Čačka. Svaka utakmica do kraja se mora shvatiti kao “biti ili ne biti” za Krku, posebno protiv rivala koji nisu u užem kandidata za doigravanje, Cibona nije bauk, teško da Krka može računati na trijumf na bilo kom od gostovanja u nastavku sezone ili u meču sa Budućnosti na domaćem parketu, ali tim iz Zagreba u Novom Mestu je čini se prava meta. Rok Stipčević igra na visokom nivou cele sezone, njegovi saigrači ga ne prate u potpunosti, ali problem nije u startnom pleju Krke. Stipčević je na visokom 3. mestu na listi najboljih košgetera u ABA ligi sa 17.24 poena po meču, taj prosek se diže na 20.5 poena po meču u utakmicama odigranim u Novom Mestu. Plejmejker Krke šutira neverovatnih 51.7 % u šutu za tri poena (60-116),  Stipčević je dao najviše trojki (60) u takmičenju, mora se imati u vidu da se igrač slovenačkog tima nalazi na 2. mestu po broju uzetih šuteva za tri poena u proseku (6.82), ispred njega se nalazi samo Hanter Hejl košarkaš Borca iz Čačka sa 7 uzetih šuteva za tri poena u proseku po meču.

Naš predlog su + poeni na Roka Stipčevića, granica je postavljena na 15.5 poena u Mozzartbet sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Ajzea Kenan (UNIKS) + poeni (granica 11.5) @ 1.85 u Mozzartbet

UNIKS (13-10) se nalazi na 7. mestu u Evroligi, na 8. mestu je zahuktali Fenerbahče (12-10), borba za plej-of za ruski tim tek predstoji, cilj je ući u prvih osam ali bilo bi dobro nekako izbeći vodeće timove  Real Madrid (20-4) ili Barselonu (19-5) u četvrfinalu. Naporni meč sa CSKA u VTB ligi igran u ponedeljak je odneo svoje žrtve, moskovski tim je izgledao energetski iscrpljen u sinoćnjem meču Evrolige protiv Makabija u gostima i na kraju izgubio rezultatom 85:76. Naime, CSKA i UNIKS su igrali meč sa 3 produžetka, na kraju je slavio tim iz Tatarstana rezultatom 105.103, Mario Hezonja je igrao skoro 50 (49) minuta, Džon Braun 54 od maksimalnih 55 minuta,  a Toni Džekiri 44 minuta, što je najgore povredio se Lorenco Braun i njegovo učešće je pod znakom pitanja u meču sa Crvenom zvezdom. Ajzea Kenan je na meču sa CSKA igrao 30 minuta i dao 13 poena, na kraju je i završio meč ranije zbog 5 ličnih grešaka, čini se da bi ovaj Ameikanac mogao da uđe svež u važnu utakmicu sa Zvezdom. Kenan je treći strelac UNIKS-a ove sezone u Evroligi sa 12.9 poena po meču, u prvom okršaju protiv crveno-belih u Beogradu je  američki bek dao 17 poena. Uzdanica tima iz Kazanja Kenan je malo popustio u poslednje vreme u Evroligi, na 5 uzastopnih mečeva nije bio dvocifren u poenima, loše predstave UNIKS-a i 3 poraza na 4 poslednja meča u evropskom takmičenju se čini da su u direktnoj vezi sa lošijim partijama jednog od najboljih igrača u ekipi trenera Velimira Perasovića.

Naš predlog su + poeni na Ajzeu Kenana, granica je postavljena na 11.5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.