Tip dana: Porto – Sporting: Gosti iz prestonice žele povratak u šampionsku trku, ali Zmajevi ponovo bljuju vatru!

U petak je poprilično zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Porta i Sportinga, što će ujedno biti i meč između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli.
Susret između dva poslednja šampiona Portugala je zakazan za 21 čas i 15 minuta.

Porto: Zmajevi drže sve u svojim rukama!

Fudbaleri Porta igraju fenomenalno ove sezone, što nam najbolje potvrđuje i trenutno prvo mesto na tabeli portugalske Primeire uz čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Sporting, koji je ujedno i aktuelni šampion.
Naravno, treba podsetiti da se ova dva tima sastaju baš u ovom kolu, pa ukoliko bi popularni Zmajevi slavili na svom stadionu pobegli bi timu iz Lisabona na čak devet bodova razlike, a to bi vrlo verovatno značilo novu titulu za izabranike Serža Konseisaa.
Na poslednjih pet mečeva tim sa “Dragaa” ima isto toliko trijumfa, a u prošlom kolu je lider na tabeli bez većih problema slavio na gostovanju kod Aruke kada je bilo 0:2.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je ova ekipa odigrala deset mečeva na svom stadionu i za sada imaju perfektan učinak, obzirom da je u tom periodu prvoplasirani tim na tabeli ostvario deset trijumfa uz fantastičnu gol razliku 27:6.
Dosta dobro Porto izgleda i u Liga Kupu gde je došao do plasmana u polufinale i to nakon pobede na gostovanju kod Vizele, kada je bilo 1:3.
Jedini žal će svakako ostati Liga šampiona, obzirom da su Zmajevi uoči poslednjeg kola imali sve u svojim rukama pošto im je iz meča sa Atletiko Madridom bio dovoljan i bod kako bi došli do plasmana u nokaut fazu, ali su nažalost izabranici Serža Konseisaa poraženi od “jorgandžija” pa će morati da se zadovolje sa Ligom Evrope gde su za protivnike u nokaut fazi dobili ekipu Lacija i sigurno je da je to jedan od neizvesnijih dvomeča u šesnaestini finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, koje je utisak je nikad jače.
Inače, poslednji međusobni susret između Porta i Sportinga odigran je sredinom septembra kada su ove dve ekipe podelile bodove u Lisabonu, a zanimljivo je da je strelac za gostujuću ekipu bio Luis Dijaz koji je u međuvremenu u zimskom prelaznom roku pojačao Liverpul u transferu vrednom 45 miliona evra, čime su Zmajevi još jednom potvrdili da su jedan od najboljih prodavaca na “pijaci”.

Sporting: Tim iz Lisabona mora da slavi na Dragau!

Dosta puta smo pominjali da su fudbaleri Sportinga pravo niotkuda prošle sezone došli do titule šampiona Portugala i to nakon čak devetnaest godina, što je bio povod za veliko slavlje svih navijača zeleno-belih.
Ta titula je izabranicima Rubena Amorima koji radi fantastičan posao u ovom klubu donela plasman u Ligu šampiona gde su popularni Lavovi uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu što je svakako ogroman uspeh, obzirom da je poznato koliko je zapravo ozbiljna konkurencija u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Na kraju je tim iz Lisabona bio bolje plasiran od Borusije iz Dortmunda, koja je mimo svih očekivanja takmičenje završila na trećem mestu u grupi.
Za protivnika u nokaut fazi izabranici Rubena Amorima su dobili Mančester Siti koji slovi za jednog od najozbiljnijih kandidata za osvajanje “ušatog” trofeja.
Ne treba zaboraviti ni da je tim iz Lisabona nedavno nakon pobede nad gradskim rivalom Benfikom došao do trofeja u portugalskom Kupu, a taj meč je završen rezultatom 1:2, iako su Orlovi prvi stigli do prednosti.
U nastavku susreta je aktuelni šampion zaigrao dosta bolje i preko Inacija i Sarabije došao do prvog trofeja u sezoni.
Ako stvari sagledamo iz ovog aspekta, utisak je da je Sporting jedino podbacio u Primeiri gde se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Porto, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu.
Sve je dobro funkcionisalo do pre nekoliko kola, ali je onda četa Rubena Amorima prvo neočekivano poražena na gostovanju kod Santa Klare u jednom fenomenalnom susretu koji je završen rezultatom 3:2, a onda su Lavovi i na svom terenu izgubili od Brage sa 0:2, što je Porto i te kako umeo da iskoristi i odmakne na tabeli.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, do sada je aktuelni šampion Portugala odigrao deset mečeva van svog terena i ostvario čak osam trijumfa, uz jedan remi i pomenuti poraz od Santa Klare.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, gosti iz prestonice Portugalije prosto moraju da idu na trijumf na ovom duelu zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.69.
Vrlo lako se može desiti da ovaj duel na Dragau prođe i u znaku velikog broja golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.69.
Za one najhrabrije, toplo vam preporučujemo da probate sa čistom dvojkom na Sporting, koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.