NBA tiket (četvrtak-petak)

Sinoćni predlozi bili su dobri, opet je malo falilo za pun pogodak, ali evo novog pokušaja. Već od sutra sledi pauza zbog Ol-star vikenda u NBA ligi. Predložene kvote i granice bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Milvoki Baksi – Filadelfija Seventisiksersi – Hendikep 2 (granica 8.5 poena) @ 1.57 u Meridianbet

Derbi večeri u noćašnjem programu u NBA ligi bi trebalo da bude meč između Milvoki Baksa i Filadelfije Seventisiksersa. To je okršaj timova koji se nalaze u užem krugu favorita za osvajanje šampionskog trofeja i prvi ovosezonski direktni dvoboj dva košarkaša koji se nalaze u samom vrhu najboljih igrača sadašnjice u NBA ligi, Janisa Adetokumpa i Džoela Embida. Naime, u prvom meču ova dva tima ove sezone Baksi su slavili rezultatom 118:109, ali Embid nije nastupio na toj utakmici.

Baksi (36-23) se nalaze na 3. mestu u Istočnoj konferenciji, od strane dela košarkaške javnosti ovaj tim je promovisan u prvog favorita za osvajanje, odnosno odbranu titule. Veliko je pitanje da li će stvari ići tako lako na terenu,  Bakse ne bi trebalo toliko da zabrinjavaju timovi na Zapadu, pa čak ni ekipa sa najboljim skorom u NBA ligi trenutno, Finiks Sansi (48-10), koliko će biti problem izaći čitav i u jednom komadu iz čistilišta zvanog Istočna konferencija. Čini se da bi Filadelfija Seventisiksersi sa Embidom i Džejmsom Hardenom, i renovirani Bruklin Netsi sa Kevinom Durentom, mogli biti ogromni izazovi za Milvoki Bakse u eventualnim duelima sa tim timovima. Baksi nemaju širinu klupe, čim ne zaigra Adetokumbo mogu izgubiti od bilo kog tima u ligi, sa druge strane kad dođe vreme plej-ofa tada se i ne igra sa previše igrača u rotaciji. Ipak, neke promene u odnosu na šampionski tim iz prošle sezone su napravljene, a pitanje da li su zamene odgovarajuće. Najveći teret u osvajanju titule za Bakse su ponela trojica igrača koja su i dalje tu, a to su Adetokumbo, Kris Midlton i Džru Holidej, ali veliki doprinos su dali posebno u defanzivnim zadacima danas povređeni Bruk Lopez i Pi Džej Taker koji je napustio klub i otišao u Majami Hit. Lopeza je prevashodno vrlo teško odmeniti, ovaj centar ima stamenost i visinu da se nosi sa suparničkim teškašima, ali ovaj košarkaš je igrao samo na jednoj utakmici ove sezone i zbog povrede leđa njegov povratak na teren je pod velikim znakom pitanja. U slučaju da Baksi žele da repriziraju prošlosezonski uspeh sa Lopezom i Pi Džej Takerom u timu, učešćem Bobi Portisa i  novajlije Serža Ibake na njihovim mestima, to bi moglo malo  teže da ide. Ni Portis, ni Ibaka, nemaju snagu i visinu da se suprostave Džoelu Embidu u mogućem plej-of susretu. Istine radi teško da bi i Lopez mogao u potpunosti da izađe na kraj se Embidom, ali čini se kao da bi mogao da ga umori više od ove dvojice, koji su uglavnom više igrali na mestu krilnog centra kroz karijeru, ili se može reći da su tek na drugom mestu igrali na poziciji petice. Na meču sa Filadelfijom, pored Lopeza Baksi ne bi trebalo da računaju na Džordža Hila zbog bola u vratu, dok nastup Grejsona Alena (kuk) nije verovatan, uz to mora se dodati da je Pet Konaton imao operaciju desne šake i očekuje ga proces rehabilitacije.

Seventisiksersi (34-23) su doživeli ponižavajući debakl kod kuće u poslednjem meču, Boston Seltiksi  su slavili rezultatom 135:87. Poraz od 48 poena razlike je šesti najteži u istoriji Seventisiksersa i neuspeh sa najvećom razlikom u poslednjih skoro 7 godina. Nova akvizicija Seventisiksersa Džejms Harden namerava da svoj igrački debi za tim iz ”Grada bratske ljubavi” (City of Brotherly Love) ima odmah nakon Ol-star pauze, tako da bi ovo trebalo da bude poslednji meč u kome će Embid biti neprikosnoveni lider tima, stiže dugo išćekivana pomoć na najvišem nivou.

Naš predlog je da Filadelfija Seventisiksersi neće izgubiti u meču sa Milvoki Baksima sa više od 8 poena razlike, za igru hendikep 2 (granica 8.5 poena) kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.57.

Džoel Embid (Filadelfija Seventisiksersi) + poeni (granica 31.5) @ 1.85 u Meridianbet

Seventisiksersi (34-23) se nalaze na 5. mestu u Istočnoj konferenciji, prvi prioritet za tim iz Pensilvanije je da se završi u prva 4 na tabeli do kraja regularnog dela sezone. U suprotnom bi Filadelfiju očekivala nemoguća misija, da sve serije do potencijalnog finala NBA lige igraju bez prednosti domaćeg terena, a nije lako to uraditi 4 puta u nizu, posebno imajući u vidu kvalitet timova na Istoku ove sezone. Dugo vremena se smatralo da se u 21. veku  bolja košarka igra na Zapadu u NBA ligi, ova konferencija i dalje vodi 13-8 u ovom veku, ali klatno moći je definitivno otišlo na stranu timova sa Istoka, pa je veća koncetracija kvaliteta u toj konferenciji. Čini se da bi na primer šestoplasirani na Istoku Boston Seltiksi (34-26), ili osmoplasirani Bruklin Netsi (31-27), ili čak desetoplasirani Atlanta Hoksi (28-30) mogli dobro da prođu u doigravanju na Zapadu, što ipak ne bi bio slučaj u obrnutom smeru sa timovima kao što su sedmoplasirana Minesota Timbervulsfi (31-28), osmoplasirani Los Anđeles Klipersi (29-31) bez Kavaj Lenarda i Pola Džordža, ili Portland Trejlblejzersi (25-34) koji su trenutno na 10 mestu na Zapadu. Embid je drugi najbolji strelac u NBA ligi sa 29.3 poena po meču, uz to Kamerunac ima nešto preko 11 skokova (11.1) u proseku.

Naš predlog su + poeni na Džoela Embida, granica je postavljena na 31.5 poena u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Janis Adetokumbo (Milvoki Baksi) + skokovi  (granica 10.5) @ 2.10 u Meridianbet

Meč Milvoki Baksa i Filadelfije Seventisiksersa, između ostalog će biti okršaj dva košarkaša koji šutiraju najviše slobodnih bacanja u proseku po meču, to dovoljno govori o njihovim kvalitetima i umešnosti da budu dva najfauliranija igrača u NBA ligi. Sa jedne strane u dresu Baksa na 1. mestu po broju izvedenih slobodnih bacanja u takmičenju se nalazi Janis Adetokumbo sa 11.3 bacanja po meču, u stopu ga na 2. mestu prati Džoel Embid sa 11.2 bacanja u proseku, tek na deobi trećeg i četvrtog mesta, sa 8 bacanja po meču, se nalaze Demar Derozan i Džejms Harden. Valjalo bi istaći da se Harden dok je igrao u Hjuston Rokitsima po pravilu nalazio na vrhu u NBA ligi po broju iznuđenih faulova i izvedenih slobodnih bacanja, skoro uvek po pravilu 10 ili više bacanja po meču po sezoni. Tako da bi ova kombinacija Embid i Harden mogla biti ubojita i sa tog aspekta, to su dva sjajna košarkaša, nije lako čuvati jednog od ove dvojice, a zajedno u istom timu to bi mogla biti  nemoguća misija. Bobi Portis će imati nezahvalni zadatak da čuva Džoela Embida, postoji šansa da košarkaš Baksa uđe i u problem sa ličnim greškama, Adetokumbo će morati još više nego i obično da pomaže na skoku i bude aktivan pod oba obruča. Janis Adetokumbo je na 7. mestu na listi najboljih skakača u NBA ligi ove sezone i ima 11.3 skoka po meču.

Naš predlog su + skokovi na Janisa Adetokumpa, granica je postavljena na 10.5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 2.10.

Luka Dončić (Dalas Maveriksi) + poeni (granica 30.5) @ 1,85 u Meridianbet

Dončić je alfa i omega Dalas Maveriksa, Slovenac je prvi strelac tima i šesti ukupno u NBA ligi sa 27 poena po meču, ujedno je i prvi asistent ekipe sa 9 asistencija u proseku, ali i prvi skakač tima iz Teksasa sa isto brojem skokova po meču. Dalas Maveriksi (34-24) se dobro drže, nalaze se na 5. mestu u Zapadnoj konferenciji, tim je napustio Kristaps Porzingis, u trejdu Letonac za Letonca je došao Davis Bertans, uz još jedno pojačanje iz Vašington Vizardsa u tom trejdu, radi se o Spenseru Dinvidiju. Nju Orleans Pelikansi (23-35) se nalaze na 11. mestu na Zapadu, mogli bi da imaju pune ruke posla na noćašnjem meču u duelima sa Lukom Dončićem.

Naš predlog su + poeni na Luku Dončića, granica je postavljena na 30.5 poena u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između četvrtka i petka u kladionici Meridianbet iznosi 11.28.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.