Tiket dana: Poeni igrača

Ovaj košarkaški vikend proteći će u završnicama kupova u svim zemljama. Naš predlog za učinak košarkaša odnosi se baš na to takmičenje. Kvote i granice koje smo predložili podložne su promenama.

Šejn Larkin (Anadolu Efes) + poeni (granica 14.5) @ 1.75 u Maxbet

U Bursi se u polufinalu Kupa Turske u košarci sastaju Anadolu Efes i Darušafaka. Na Fajnal foru učestvuju samo timovi iz Istanbula, pošto su u drugom polufinalu Fenerbahče i Galatasaraja. Četvrfinala Kupa Turske su isto igrana ove nedelje, ali nije sistem Fajnal ejta kakav postoji u Španiji ili Srbiji, da se završnica igra u jednom gradu, već je Anadolu Efes na svom terenu u Istanbulu savladao Pinar Karšijaku razultatom 87:64 i otputovao na završnicu u Bursu. U svom meču četvrtfinala Anadolu Efes nije imao mnogo problema, na poluvremenu je bilo + 27  (56:29), minutaža je bila dobro raspoređena, niko nije igrao više od 23 minuta i u ovaj meč izabranici Ergina Atamana ulaze odmorni. U Kupu Turske u košarci važe ista pravila kao i u domaćem šampionatu, postoji ograničenje broja stranaca (5) u protokolu, ta petorica u utakmici sa Karšijakom u timu Anadolu Efesa su bila Vasilije Micić, Rodrigo Bobua, Elajdža Brajant, Adrijen Moerman i Tibor Plajs. Komparativna prednost Anadolu Efesa u odnosu na ostale timove, kako u Kupu Turske, tako i u domaćem prvenstvu, je to što oni mogu efektivno da koriste i šestog, uslovno rečeno, stranca, odnosno Amerikanca. Naime, Šejn Larkin igra za reprezentaciju Turske i za njega važe pravila koja važe za domaće igrače, a dugo vremena su se ova pravila primenjivala i za dugovečnog Bobija Diksona u dresu Fenerbahčea. U meču četvrfinala Kupa Turske protiv Karšijake Šejn Larkin je za 16 minuta na terenu dao 16 poena, uz šut iz igre 1 od 1 za dva poena, 3 od 5 za tri i 5 od 5 sa linije slobodnih bacanja.

Naš predlog su + poeni na Šejna Larkina, granica je postavljena na 14.5 poena, a u Maxbet kladionici koeficijent iznosi 1.75.

Bojan Dubljević (Valensija) + poeni (granica 9.5) @ 1.75 u Maxbet

U Granadi se igra Kup Španije (Copa del Rey de  Baloncesto), a u četvrtfinalu se sastaju Valensija i Mursija. Narandžasti ulaze u ovaj meč sa oreolom favorita, ali to treba da se potvrdi i na parketu. Bojan Dubljević je već desetu sezonu u Valensiji, postao je najbolji strelac u istoriji kluba kada je prošle godine na večnoj listi prešao Rafu Martineza. Crnogorski igrač je ostavio veliki trag u Valensiji, živa je legenda kluba, a ovoliko dugo za stranca ostati u jednom timu koji igra na viskom nivou nije lako. Smatra se da su najbolji inostrani košarkaši koji su igrali za Valensiju Dejan Tomašević, Antoan Rigodo, Bernard Hopkins i Bred Brenson, ipak niko od nabrojanih nije igrao ovoliko dugo u ovom španskom timu, i Dubljević je verovatno prvi u srcima većine navijača što se tiče stranih ali i na vrhu uključujući i španske igrače koji su igrali u naranžastom dresu. Crnogorac i dalje pruža dobre partije, najbolji je poenter Valensije u ACB ligi sa 13.2 poena u proseku, španski tim igra sa širokom rotacijom, nema uvek potrebe da Dubljević bude na parketu sve vreme, ali u važnim mečevima po pravilu ovaj košarkaš dobije prednost u odnosu na ostale igrače iz unutrašnje linije.

Naš predlog su + poeni na Bojana Dubljevića, granica je postavljena na 9.5 poena u kladionici Maxbet sa koeficijentom koji iznosi 1.75.

Brajs Džons (FMP) + poeni (granica 13.5) @ 1.85 u Maxbet

FMP je potpuno potonuo u ABA ligi, tim iz Železnika ima 6 vezanih poraza,  i nemaju pobedu u 2022. godini. Nije sve još izgubljeno, i dalje se nalaze na mestu (6) u regionalnom takmičenju, koje vodi u doigravanje, ali ovaj tim ne liči na onaj iz prvog dela sezone. Malerima nema kraja u FMP-u, na 3 poslednja meča su igrali bez drugog najboljeg strelca Gareta Nevelsa (14.4), Amerikanac zbog luksacije karpalnih kostiju neće biti u timu ni na završnici Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Brajs Džons je prvi poenter FMP-a u ABA ligi ove sezone, sa 14.6 poena po meču u proseku, ali se nije najbolje snašao na 3 poslednja meča u odsustvu Nevelsa, američki plejmejker je imao na ta 3 poslednja meča samo 8.33 poena po meču. Ipak, FMP nema mnogo napadačkog arsenala, posebno u odsustvu Nevelsa, Brajs Džons će morati da popravi svoju formu i pruži bolje izdanje u meču protiv svog bivšeg tima Borca iz Čačka, ako u timu iz Železnika misle da prođu u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Naš predlog su + poeni na Brajsa Džonsa, granica je postavljena na 13.5 poena, a u Maxbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 5.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.