Tiket dana: Poeni igrača

Košarkaška sezona nastavlja se u punom jeku, večeras se igra redovno kolo Evrolige. Kvote i granice su podložne promenama.

Vejd Boldvin (Baskonija) + poeni (granica 13.5) @ 1.85 u Mozzartbet

Šta se dešava sa Ajzea Kenanom u UNIKS-u? Nekoliko je mogućih odgovora. Problemi sa plaćanjem,
ukinuta mu kartica za menzu, pa izgleda neuhranjeno i bez energije, Neka hronična povreda koja ga muči,
Nije u formi, biće bolje, Najverovatnije, šumovi u odnosu sa trenerom Velimirom Perasovićem. UNIKS je u većem delu sezone, kada je bio najprijatnije iznenađenje u Evroligi, ličio na ekipu koja zna šta hoće, uloge su bile jasno podeljene, nije bilo mnogo širine u timu, sada to ne izgleda više kao isti tim. Lorenco Braun je bio glavni dirigent u timu, ovaj bek je i sada prvi asistent u celoj Evroligi, Ajzea Kenan i Mario Hezonja su razbijali na spoljnim pozicijama, potpuno različiti, upotpunjavali su jedan drugoga. Džon Braun prvi kradljivac lopti u Evroligi i Tonje Džekiri su držali stvar pod kontrolom na unutrašnjim pozicijama. To je bio tim koji je mogao da izađe svakom na crtu, činilo se da bi u nekom pozitivnom raspletu događaja UNIKS mogao da cilja i na Fajnal for Evrolige. Sada se UNIKS (13-12) bori za vazduh, na poslednjih 6 mečeva u Evroligi imaju 5 poraza, nalaze se na 7. mestu i veći broj ekipa im se opasno približio na lestvici. Ajzea Kenan na poslednjih 7 mečeva je bio jednocifren u poenima, dva puta je završio sa nulom na svom kontu u tom periodu. Za Kenana se može istaći da je šutirao trojke negde do kraja decembra sa neverovatnom preciznošću, preko 45 %, sada na poslednjih 7 mečeva šutira 5 od 29, ispod 20 %. Na utakmici igranoj u nedelju Ol-star VTB lige Velimir Perasović je svom igraču Kenanu dao najmanje minuta (9) na parketu u timu sačinjenom od internacionalaca, ne bi bilo prvi put u karijeri da temperamentni hrvatski stručnjak uđe u  nesporazume sa svojim igračima, ali to je već teren spekulacija. Ono što ostaje neobjašnjivo da je Kenan do utakmice sa Barselonom 22. decembra na prvih 17 mečeva imao preko 14 poena u proseku po meču, igrao je sjajno, a da od tada Amerikanac na 7 narednih mečeva ima tek nešto preko 4 poena po meču.

Baskonija (7-17) nije imala utakmicu preko deset dana, tim iz Vitorije nije uspeo da se plasira na završni turnir ”Kupa kralja” (Copa del Rey de Baloncesto) u Granadi. Ovaj tim se nalazi tek na 16. mestu u Evroligi, gledajući uloženo i dato na terenu moglo bi se reći da je Baskonija jedno od većih razočaranja u najjačem klupskom takmičenju. Malo šta je funkcionisalo u Baskoniji ove sezone, sa druge strane ne može se reći da ovaj tim nema određeni igrački kvalitet, promena trenera i šok terapija nije uspela. Jedino za šta Baskonija igra u preostalih 10 kola u Evroligi je ponos i čast. Velimir Perasović je igrao za Baskoniju i u tri navrata je bio trener u Vitoriji, dva puta je vodio španski tim do Fajnal fora Evrolige, ovo je specijalni meč za njega.

Naš predlog su + poeni Vejda Boldvina, granica je postavljena na 13.5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Šejn Larkin (Anadolu Efes) + poeni (granica 15.5) @ 1.85 u Mozzartbet

Anadolu Efes (12-12) se trenutno nalazi van zone doigravanja u Euroligi, na deobi desetog i jedanaestog mesta, po treneru Erginu Atamanu svaka utakmica od preostalih 10 do kraja regularnog dela sezone će biti shvaćena kao finalna za ovaj tim. Šejn Larkin je drugi najbolji strelac Anadolu Efesa i sedmi u celoj Evroligi sa 14.8 poena po meču, Amerikanac sa turskim pasošem je bio 13 puta dvocifren u poenima na poslednjih 14 utakmica u evropskom takmičenju. U prvom meču Anadolu Efesa i Makabija ove sezone u pobedi (92:78) svog tima Larkin je bio najefikasniji akter na terenu sa 26 poena. U utakmicama Kupa Turske u košarci Larkin je bio izuzetno koristan za svoju ekipu u sva tri meča, u četvrfinalu ovaj bek je za 16 minuta dao 16 poena, u polufinalu, za samo 12 minuta, opet 16 poena, dok  u finalu Amerikanac nije imao šuterski dan ali je uz 6 poena imao i 7 asistencija.

Naš predlog su + poeni na Šejna Larkina, granica je postavljena na 15.5 poena u Mozzartbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Kris Džons (ASVEL) + poeni (granica 14.5) @ 1.85 u Mozzartbet

ASVEL (9-16) je potonuo, na utakmicama u 2022.godini francuski tim ima samo jednu pobedu, onu protiv Crvene i zvezde, i 7 poraza, a čak 5 neuspeha doživeli su u nizu. Francuski predstavnik je slavio u prvom delu sezone u Berlinu rezultatom 71:67, najefikasniji na terenu na tom meču  je bio Kris Džons sa 24 poena. Sa druge strane ALBA je pobedila na oba duela prošle sezone u Evroligi, u utakmici u Vilerbanu nemački tim je slavio rezultatom 95:89. U malom derbiju Evrolige za 14. mesto na tabeli ASVEL (9-16) i ALBA (8-16) mogu odigrati jedan meč bez prevelikih uloga, ova dva tima imaju sasvim zadovoljavajuće sezone u Evroligi, gledajući izdvajanja za plate igrača i trenera prevashodno. Naime, u nedavno objavljenim podacima ASVEL se nalazi na pretposlednjem 17. mestu u Evroligi  po novcu izdvojenom za plate igrača i trenera sa 4 miliona evra, dok se vazda štedljivi Nemci iz Berlina nalaze na poslednjem 18. mestu u evropskom takmičenju sa 3 miliona evra. Čini se da ALBA sa svojim novčanim izdvajanjima za igrače i trenere ne bi mogla da se poredi ni sa određenim brojem timova iz Evrokupa, ali to ne menja ništa u tome da je tim iz Berlina dostojno reprezentovao nemačku košarku u Evroligi ove sezone. Početkom februara je ustanovljeno da Eli Okobo neće biti u stanju da pomogne svojim saigračima u narednih 6 nedelja zbog povrede desnog ramena. Eli Okobo je sa 15.8 poena po meču prvi strelac ASVEL-a ove sezone u Evroligi i činio je dobar bekovski par u tandemu sa Kris Džonsom u u jednom delu ove takmičarske godine. Kris Džons je drugi strelac ASVEL-a u Evroligi sa 13.1 poenom po meču, ovaj Amerikanac je prvi strelac svoje ekipe u šampionatu Francuske sa 15.1 poenom po meču u proseku.

Naš predlog su + poeni na Krisa Džonsa, granica je postavljena na 14.5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.