NBA tiket (ponedeljak-utorak)

Filadelfija Seventisiksersi – Čikago Bulsi – Filadelfija daje više od 120.5 poena (uključujući produžetke) @ 1.65 u Meridianbet

Na 4 meča koja su odigrali zajedno, Džoel Embid i Džejms Harden imaju 4 trijumfa. Igra dva na dva Embida i Hardena na trenutke izgleda kao nerešiva enigma za rivale, imaju mnogo slobodnih bacanja, i nije to baš igra na koju je lako naći odgovor. Rekli bismo da su košarkaški fundamenti, nekad neke stvari koje izgledaju tako jednostavno upravo su i suština savršenstva. Naravno, to što sjajno rade Embid i Harden nije lako kopirati, u suprotnom bi svako to mogao da radi, to su dva posebna košarkaša, među najboljima na svojim pozicijama.

Filadelfija Seventisiksersi (39-24) se nalaze na 2. mestu na Istoku, čini se da bi za ovu ekipu prvi prioritet trebalo da bude da se na kraju regularnog dela završi na jednoj od prve dve pozicije u svojoj konferenciji, prednost domaćeg terena i podrška vatrenih navijača u ”gradu bratske ljubavi” bi mogla biti krucijalna u početnim serijama i važnim mečevima u doigravanju. Na 4 meča  sa Embidom i Hardenom Seventisiksersi su u sva u 4 trijumfa bili izuzetno efikasni, davali su  preko 120 poena i to 125, 123, 125 i 133.

Čikago Bulsi (39-25) imaju 4 vezana poraza, pali su sa samog vrha na 4. mesto u Istočnoj konferenciji, neko će morati da pritisne kočnicu na nizbrdici i vrati stvari na pobednički kolosek. Istok je ove sezone paklena konferencija, nezaustavljivi Boston Seltiksi (39-27) na 5. mestu polako u finišu sezone zatvaraju razdaljinu za Bulsima, za tim iz Ilinoisa bi mogla biti presudna ta prednost domaćeg terena u prvoj rundi u  plej-ofu. Čini se da mesto u prvih 6 i direktno učešće u plej-ofu i dalje nije ugroženo za Bulse, ipak 11 od preostalih 18 mečeva  tim iz Čikaga igra u gostima, a raspored baš i nije lak.

Naš predlog su da će Filadelfija Seventisiksersi dati više od 120.5 poena na meču protiv Čikago Bulsa, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.65.

Džoel Embid (Filadelfija Seventisiksersi) + poeni (granica 30.5) @ 1.80 u Meridianbet

Dva najbolja centra u NBA ligi, i dva vodeća kandidata u trci za najkorisnijeg igrača (MVP) ove sezone, Džoel Embid i Nikola Jokić su impresionirali svojim fantastičnim partijama čitav košarkaški svet. Jokić je noćas imao sjajnu predstavu, srpski igrač je na kraju u utakmici protiv Nju Orleans Pelikansa imao učinak od 46 poena, 12 skokova, 11 asistencije, 4 blokade i 3 ukradene lopte, jedno fenomenalno ol-raund (all-round) izdanje. Sa druge strane Embid širi strah i trepet među centrima u NBA ligi, Kamerunac je izvanredan na obe strane terena, nema predaha za suparnike u meču kada je centar Filadelfije Seventisiksera na parketu.

Embid se trenutno vodi kao prvi strelac u NBA ligi sa 29.47 poena po meču, u principu Kevin Durent ima 29.5 poena i daje više koševa u proseku po meču od vedete Filadelfija, ali je igrač Bruklin Netsa igrao na 38 od 65 utakmica i nije ispunio uslov koji je vezan za igranje 70 % mečeva svog tima, što mi moglo da se promeni do kraja sezone. Centar Filadelfije ima i 11.2 skoka po meču i nalazi se na 8. mestu liste  najboljih skakača u NBA ligi. Uz to Embid iznuđuje mnogo faulova, šutira najviše slobodnih bacanja u ligi, 11.6 po meču, za centra ih sjajno šutira 82.2 %. Dolaskom Hardena u Pensilvaniju Seventisksersi imaju još jednog igrača koji dobro iznuđuje faulove, pa je tako i ovaj bek na svoje 4 utakmice u novom dresu šutirao više od 10 bacanja po meču, ukupno 41 bacanje od kojih je pogodio 37. Kombinovano na 4 utakmice zajedno Embid i Harden su imali 103 izvedena bacanja, više od 25 po meču, uz izvanredne postotke, pogodili su 88 bacanja od tih 103. Postoje predlozi da Filadelfija Seventisiksersi počinju svoje utakmice pola sata ranije da bi ljudi mogli da se vrate kućama u uobičajeno vreme, pošto zbog ovolikih bacanja i utakmice bi mogle duže trajati.

Naš predlog su + poeni na Džoela Embida, granica je postavljena na 30.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.80.

Rasel Vestbruk (Los Anđeles Lejkersi) + poeni (granica 17.5) @ 1.85 u Meridianbet

Medžik Džonson legenda Los Anđeles Lejkersa je pre nekoliko dana rekao da je vreme da Rasel Vestbruk prestane da se svađa sa medijima i da preuzme odgovornost, sa nadom da može da preokrene stvari i svoj učinak u ovoj sezoni. Vestbruk je rođen u Long Biču (Long Beach), vezan je za Kaliforniju, studirao je na UCLA (University of California, Los Angeles), i Lejkersi nisu samo jedan običan tim za njega, možda je i pravo vreme  za utakmicu na strani posle pauze od dvadesetak dana i igranja mečeva (6) isključivo u Los Anđelesu. Neće moći Lebron Džejms u svakoj utakmici do kraja regularnog dela da daje 56 poena kao protiv Golden Stejt Voriorsa, ipak je on već skoro dve pune decenije aktivan u najjačoj ligi na svetu, pomoć je neophodna od ostalih igrača Lejkersa. Izbor i nije preširok, bez povređenog Entoni Dejvisa, pored Lebron Džejmsa u Lejkersima su tu Rasel Vestbruk i Karmelo Entoni, pa i Malik Mank.

San Antonio Sparsi (24-40) imaju 4 poraza u nizu, igraju dinamičnu i brzu košarku, ta igra im nije donela mnogo dobrih plodova ove sezone, tim iz Teksasa se nalazi tek na 12. mestu u Zapadnoj konferenciji. Sa druge strane ovakvi Los Anđeles Lejkersi ne mogu unapred upisati pobedu ili sa pola gasa odigrati  protiv manje-više nijednog tima u NBA ligi, svaki protivnik ima ekstra motivaciju protiv uzdrmanog giganta.

Naš predlog su + poeni na Rasela Vestbruka, granica je postavljena na 17.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Minesota Timbervulfsi – Portland Trejlblejzersi – Hendikep 1 (granica 11.5 poena) @ 1.60 u Meridianbet

Tim iz Mineapolisa se bori za direktno učešće u plej-ofu, za mesto u prvih 6 na tabeli u Zapadnoj konferenciji. Timbervulfsi (36-29) se nalaze na 7. mestu na Zapadu, imaju 4 pobede u nizu, a u naredna 3 duela igraju sa Portland Trejlblejzersima, Oklahomom Tander i Orlando Medžikom. Postoji dobra šansa da se pozitivna serija Minesote nastavi i dalje, i time pojača pritisak nad šestoplasiranim timom na Zapadu Denver Nagetsima (38-25).

Portland Trejlblejzersi (25-38) su pred pauzu zbog Ol-star meča imali 4 vezana trijumfa, Enferni Simons je sijao, plesao na terenu, u menadžmentu su verovatno mislili pa nismo se tako dogovorili. Posle trejda Si Džej Mekoluma jasno je da je tim iz Oregona punom snagom krenuo u novo građenje tima (rebuilding) i da preveliki broj pobeda nije dobrodošdao. Tako da je nakon Ol-star pauze  stavljen na listu povređenih Jusuf Nurkić, kome je naprasno ustanovljena povreda levog stopala. Na noćašnjem meču protiv Minesote Timbervulfsa neće biti ni Simonsa zbog prijavljene povrede noge, tako da je ovo više sada ekipa za Razvojnu ligu, a ne za NBA ligu. Ipak, ti uglavnom neafirimisani košarkaši, od kojih većina i nema garantovane višegodišnje ili bilo kakve ugovore za budućnost, imače priliku da odigra veći broj minuta. Na noćašnjem meču za Portland nema nijednog startera sa početka sezone, Demijen Lilard i Jusuf Nurkić su na listi povređenih, Si Džej Mekolum, Norman Pauel i Robert Kovington nisu u timu, a sada nema na raspolaganju u Trejlblejzersima ni perspektivnog Enferni Simonsa.

Naš predlog je hendikep 1 (granica 11.5 poena) na Minesotu Timbervulse u meču protiv Portland Trejlblejzersa, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.60.

Ukupna kvota na tiketu za noć između ponedeljka i utorka u kladionici Meridianbet iznosi 8.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.