NBA tiket (ponedeljak-utorak)

Vraćamo se NBA ligi, i naredne noći očekuje nas sijaset zanimljivih mečeva, a ovo je naš predlog. Kvote i granice koje smo predložili bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Filadelfija Seventisiksersi – Denver Nagetsi – Hendikep 2 (granica 5.5 poena) @ 1.58 u MaxBet

Neočekivano naporan meč noćas su imali Seventisiksersi protiv Orlando Medžika, tim iz Pensilvanije, aspolutni favorit pre početka, je slavio tek posle produžetka rezultatom 116:114. Starteri Filadelfije su bili angažovani i više nego što je bilo planirano, pa je tako Džejms Harden igrao 45 minuta, Džoel Embid 41, Tobijas Haris 44 i Tajriz Maksi 45. Ni 24 sata kasnije u drugoj utakmici zaredom u dva dana (back-to-back) Seventisikersi dočekuju Nikolu Jokića i Denver Nagetse. To je okršaj dva vodeća kandidata za nagradu koja ide najkorisnijem igraču NBA lige (MVP). Da nije ove noćašnje utakmice Seventisiksersa, i da NBA liga nije ušla u finiš sezone u regularnom delu, moglo bi se pisati da je ova utakmica direktan obračun dva košarkaša za prestižnu nagradu, dva najbolja centra sadašnjice Embida i Jokića, ovako prioritet je plej-of i zdravlje igrača u Filadelfiji. Jednostavno Seventisiksersi nemaju predugačku klupu, osim ove četvorice nabrojanih tu i nema (Harden,Embid,Haris, Maksi) igrača koji imaju dvocifren učinak u poenima ili daju  neki značajniji doprinos u skokovima, asistencijama ili na neki drugi način, sa izuzetkom Matisa Tajbula. Naime, Tajbul je na 6. mestu liste najboljih ”kradljivaca” u NBA ligi sa 1.7 ukradenom loptom po meču, Australijanac je i na 22. mestu liste najboljih blokera sa 1.1 blokadom u proseku, na listi najboljih blokera ispred igrača Filadelfije su samo centri i krilni centri što daje novu dimenziju o kakvom se dostignuću radi. Može se reći da je Tajbul izuzetan defanzivac, što je dokazao i u noćašnjoj utakmici protiv Orlanda kada je završnici čisto blokirao šut Kola Entonija.

Seventisiksersi (41-26) se nalaze na 2. mestu u Istočnoj konferenciji, u nekim drugim okolnostima svaka ekipa bi se borila za što bolji plasman na lestvici pri kraju regularnog dela sezone, sada je problem što imate zahuktale Bruklin Netse (35-33) na 8. mestu. Može da se desi da date sve od sebe i završite visoko na Istoku i kao nagradu dobijete da u prvoj rundi plej-ofa igrate sa Kevinom Durentom i družinom. Tako da ne bi trebalo odbaciti mogućnost da neki timovi na Istoku krenu put kalkulacija da je možda bolje biti četvrti pa igrati sa petim, a onda u drugoj rundi plej-ofa gađati Majami Hit (45-24) koji je trenutno lider u toj konferenciji nego izmoriti ekipu u jurnjavi za 2. mestom koje ne bi donelo toliko toga dobrog kao u uobičajenim sezonama. Sa druge strane ko se se mnogo igra  matematike može da se preračuna na kraju, potrebno je napraviti dobar balans između rezultata i toga da se uđe zdrav, odmoran i sa svim snagama u doigravanje, razlika između Filadelfije Seventisikersa na 2. mestu i Toronto Reptorsa na 7. mestu je u samo 4 pobeda.

Naš predlog je hendikep 2 (granica 5.5 poena) na Denver Nagetse u meču protiv Filadelfije Seventisiksersa, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.58.

Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkersi) + poeni (granica 30.5)

Los Anđeles Lejkersi (29-38) su u noćašnjoj utakmici protiv tima sa najboljim odnosom pobeda i poraza u NBA ligi Finiks Sansa (54-14) mogli da bace peškir u ring u znak predaje još posle prve četvrtine i minus 26 (48-22). Lebron Džejms se malo zaigrao, pa je mislio da može da izađe na kraj sa Sansima koji igraju bez Krisa Pola. Naime, po nekim izveštajima Lebron Džejms zbog bolnog kolena i nezavidnog položaja Lejkersa na tabeli u utakmicama koje se igraju u dva dana zaredom (back-to-back) i nije uvek spreman da igra obe utakmice. Doigravanje je pred vratima, kakvo-takvo i za ”Jezerdžije”, devetoplasirani na Zapadu Lejkersi bi čak u slučaju da dobiju oba meča na plej-in turniru igrali po svemu sudeći upravo sa Finiks Sansima. Lejkersima 15 utakmica pre kraja regularnog dela sezone Los Anđeles Klipersi (36-34) na 8. mestu beže čak 7 pobeda, tako da jedino što Lebronu Džejmsu preostaje da u ostatku sezone poboljša svoje individualne brojke i rekorde. Pre meča sa Finiks Sansima Lebron Džejms se nalazio na 1. mestu liste najboljih strelaca u NBA ligi ove sezone sa 29.7 poena po meču, on je samo jednom u karijeri i to 2008. godine i to sa 30 poena u proseku bio najbolji strelac u najjačoj, košarkaškoj ligi na svetu. Posle noćašnjih mečeva prvi strelac je Džoel Embid sa 29.8 poena po meču, drugi je Lebron Džejms sa 29.7, dok bi trebalo videti učinak Kevina Durenta do kraja regularnog dela, košarkaš Bruklin Netsa sada ima 29.6 poena po meču. U slučaju da postane najbolji strelac ove sezone u NBA ligi Lebron Džejms bi sa 37 godina postao najstariji košarkaš koji je to uspeo to da uradi i time bi pretekao Majkl Džordana koji je bio najbolji strelac 1998. godine sa 35 godina. To bi ipak bio veliki uspeh za Lebrona Džejmsa  da u 19. sezoni u NBA ligi i sa tolikom kilometražom iza sebe dođe skoro do 30 poena po meču i titule najboljeg košgetera u jakoj konkurenciji.   Lebron Džejms je skoro dostigao Karla Melouna na 2. mestu večne liste najboljih strelaca u NBA ligi, legendarni krilni centar Jute Džeza ima 36,928 poena. Sa druge strane sa 31 poenom u meču protiv Finiks Sansa Lebron Džejms ima 36,824 poena odnosno 104 poena manje od Melouna, dok je Karim Abdul- Džabar sa 38,387 poena još neko vreme bezbedan na 1. mestu liste, barem do sledeće sezone.

Naš predlog su + poeni na Lebrona Džejmsa, granica je postavljenana 30.5 poena, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.85.

Atlanta Hoksi – Portland Trejlblejzersi – Ukupno poena domaćin + prvo poluvreme (granica 61.5) @ 1.88 u MaxBet

Hoksi (33-34) su u noćašnjem meču protiv Indijane Pejsersa (23-46) zamalo od gotovog napravili veresiju, tim iz Džordžije je vodio plus 18 (77:59) na poluvremenu, da bi na kraju rezultat bio svega 3 poena razlike (131:128) u korist Treja Janga i družine. Na tom meču Jang je dao 47 poena, sedam košarkaša Hoksa je bilo dvocifreno u poenima, ne bi trebalo da je došlo do prevelike potrošnje igrača u timu Atlante, a i sledeći protivnik Portland Trejlblejzersi (26-40) se čini se nalaze u pokušaju punog rebildinga (rebuilding). Sa druge strane, ako ne pripaze, Trejlblejzersi koji su trenutno na 11. mestu na Zapadu bi mogli ni krivi, ni dužni da se nađu u doigravanju. Naime, ta borba za to famozno deseto mesto na Zapadu i učešće na plej-in turniru ne ide tako glatko, Nju Orleans Pelikansi (28-40) na 10. mestu imaju pehove sa glavnim igračima Brendom Ingramom i Si Džej Mekolumom, Sakramento Kingsi (24-45) bi možda i hteli, ali nisu dovoljno dobri, dok su San Antonio Sparsi (26-42) jedan od svojih ciljeva i rekord Grega Popovića ispunili pre neku utakmicu, a u timu iz Teksasa punom ograničenja verovatno samo žele da u miru privedu sezonu kraju.

Naš predlog je da će Atlanta Hoksi dati više od 61.5 poena posle prvog poluvremena, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.88.

Karl Entoni Tauns (Minesota Timbervulfsi) + poeni (granica 22.5) @ 1.85 u MaxBet

Timbervulfsi (39-30) se nalaze na 7. mestu u Zapadnoj konferenciji, tim iz Mineapolisa nastavlja poteru za Denver Nagetsima (40-28) na 6. mestu, jer to šesto mesto vodi direktno u plej-of. Na poslednjih 10 mečeva Minesota ima 8 pobeda, Timbervulfsi su pobedili lidera Istoka Majami Hit u poslednoj utakmici i dolaze puni samopouzdanja protiv San Antonio Sparsa, koji ove sezone gaji dinamičnu i brzu igru. Karl Entoni Tauns je prvi strelac Minesote Timbervulfsa sa 24.3 poena i prvi skakač sa 9.8 skokova u proseku.

Naš predlog su + poeni na Karl Entonija Taunsa, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.85.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između ponedeljka i utorka u kladionici MaxBet iznosi 10.17.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.