NBA tiket (petak-subota)

Posle dana pauze, pošto na NBA parketima nije bilo mečeva, osim jednog, vraćamo se praćenju najjače košarkaške lige na svetu. Predložene kvote i granice podložne su promenama.

Toronto Reptorsi – Los Anđeles Lejkersi – Hendikep 1 (granica 6.5 poena) @ 1.68 u MaxBet

Lejkersi (29-40) nemaju dve vezane pobede još od početka 2022. godine, u tom periodu imaju 23 poraza i 8 pobeda i nalaze se na 9. mestu u Zapadnoj konferenciji. Sada se već može postaviti pitanje, u slučaju da se Entoni Dejvis ne vrati do kraja regularnog dela, postoji mogućnost da tim iz Los Anđelesa ispadne i sa mesta koja vode na plej-in turnir. Raspored Lejkersa u preostalih 13 utakmica nije baš blagonaklon za Lebrona Džejmsa i družinu, pa tako igraju samo sa 2 tima koja se trenutno ne nalaze u zoni doigravanja, to su Vašington i Oklahoma, drugo svi imaju ekstra motiv kada igraju protiv ove legendarne franšize, i treće, Nju Orleansi (28-41) na 10. mestu i San Antonio Sparsi (27-43) na 11. mestu uopšte nisu tako daleko. Ono što ide na ruku Lejkersima je to što nema mnogo do kraja regularnog dela, što je Zapad značajno slabija konferencija u odnosu na Istok, i to što ni San Antonio Sparsi, kao prvi konkurenti, ne izgledaju baš uverljivo i pitanje koliko je tim iz Teksasa u stanju da uđe u seriju pobeda i učini trku za plej-in pozicije zanimljivom. Do kraja regularnog dela Lejkersi između ostalih igraju dva puta sa Denver Nagetsima, a onda su tu i dueli sa Filadelfijom, Dalasom, Juta Džezom, Finiks Sansima, Klivlendom, Golden Stejtom i  dva puta sa Nju Orleansom. Fizički izazovna ekipa Toronto Reptorsa (39-30), koja se nalazi u velikoj borbi da dođe do direktnog učešća u plej-ofu, možda nije pravi protivnik za vađenje za tim Lejkersa, posebno ako se ima u vidu šta se dešavalo u ponedeljak kada su se ova dva takmaca poslednji put sastali. Naime, Reptorsi su trijumfovali u Los Anđelesu rezultatom 114:103, tim iz Kanade je vodio posle prve četvrtine 33:12, Lebron Džejms je pokazivao velike znake frustracije na toj utakmici, gađao je loptom svom silinom Skotija Barnsa u pokušaju da zadrži posed svoje ekipe, on je na polovini terena udario laktom Paskala Siakama, i sve to i još više verovatno nije zaboravljeno, pa se očekuje vruća dobrodošlica za Lejkerse u Torontu. Za Lebrona Džejmsa je najbolje da uzme dan odmora na ovoj utakmici i da sutra, u drugoj utakmici zaredom u dva dana (back-to-back), u daleko povoljnijem okruženju protiv slabašnih Vizardsa u prestonici SAD-a ubaci jedno 50 poena i popravi svoje šanse u trci za najboljeg strelca lige. Lejkersi su uradili šta je do njih, na vreme su kod imena Lebrona Džejmsa stavili oznaku da je upitan (questionable) zbog bolnog kolena za meč sa Toronto Reptorsima.

Naš predlog je hendikep 1 (granica 6.5 poena) na Toronto Reptorse u meču protiv Los Anđeles Lejkersa, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.68.

Bruklin Netsi – Portland Trejlblejzersi – Bruklin Netsi  + (granica 121.5 poena) @ 1.80 u MaxBet

Netsi (36-34) su propustili veliku šansu da i petom pobedom zaredom uđu još žustrije u borbu sa Klivlend Kavalirsima (39-30) i Toronto Reptorsima (39-30) za šestim, poslednjim, mestom u Istočnoj konferenciji koje direktno vodi u plej-of. Spenser Dinvidi je trojkom u završnici meča presudio svom bivšem timu i doneo pobedu Dalas Maveriksima, a tim iz Teksasa je još jednom dokazao da igra dobru odbranu, ograničili su Kevina Durenta na 23 poena. Trejlblejzersi se nalaze u punom rebildingu (rebuilding), imaju 8 poraza na poslednjih 9 mečeva, na svih 9 poslednjih utakmica tim iz Oregona je primio najmanje 118 poena, a u 8 poraza su primili najmanje 120 poena po meču. Netsima je potrebna jedna utakmica na domaćem terenu u kojoj će sve ići glatko od početka do kraja, jedan ubedljiv trijumf, čak i dok je Džejms Harden bio u sastavu ovaj tim je bolje igrao na strani nego u svojoj dvorani. Ima tu uticaj i to što Kajri Irving nema pravo igranja u Njujorku, ali sa druge strane ovaj bek je igrao samo na 19 od 70 mečeva svog tima ove sezone. Naime, Netsi na svom terenu imaju skor 14-19, tu su sa Njujork Niksima na deobi trećeg i četvrtog najslabijeg mesta po broju trijumfa na domaćem parketu u Istočnoj konferenciji. Tim Bruklina je daleko bolji na gostujućem terenu i na strani su na deobi drugog i trećeg najboljeg mesta sa Reptorsima po procentu uspešnosti na Istoku sa skorom 22-15. Čini se da bi u ponovnom odsustvu Kajrira Irvinga na utakmicama u Njujorku, i u očekivanom povratku Seta Karija posle pauziranja zbog povrede skočnog zgloba, Bruklin Netsi trebalo da imaju dobar napadački dan protiv kvalitetom limitirane ekipe Portland Trejlblejzersa.

Naš predlog je da će Bruklin Netsi na meču protiv Portland Trejlblejzersa dati više od 121.5 poena, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.80.

San Antonio Sparsi – Nju Orleans Pelikansi – Ukupno poena + (granica 233.5) @ 1.70 u MaxBet

San Antonio Sparsi (27-43) i Nju Orleans Pelikansi (28-41) se sastaju u direktnom duelu timova koji se nalaze u borbi za doigravanje. Sparsi koji su na 11. mestu na Zapadu i mogu trijumfom protiv desetoplasiranih Pelikansa da dođu nadomak plej-ina, posebno što tim iz Teksasa ima dve pobede u dosadašnjem delu sezone protiv ovog rivala, i sa trećom pobedom u nizu, bi imali prednost u slučaju poravnanja na kraju regularnog dela. Pelikansi od početka februara imaju 10 pobeda na 19 mečeva, u nekim utakmicama to stvarno nije izgledalo loše, ali povredio se Brendon Ingram i Si Džej Mekolum je propustio par mečeva, pa tim iz Luizijane ima 5 poraza na poslednjih 6 utakmica. Mekolum je propustio dve utakmice zbog toga što se nalazio u zdravstvenim i sigurnosnim protokolima (health and safety protocols), njegovo odsustvo nije izazvano povredom, što je dobra vest, vratio se na poslednjem meču svog tima u porazu od Finiks Sansa i po svemu sudeći mogao bi da  nastavi tamo gde je stao. Naime, Mekolum na 13 utakmica u dresu Pelikansa ima preko 25 poena u proseku, čak 6 puta je imao 30 ili više poena, a na 11 od 13 mečeva je imao 21 poen ili više i nikad u tom periodu nije išao ispod 15 poena.

Naš predlog su + poeni, uključujući produžetke (granica 233.5), na meču San Antonio Sparsa i Portland Trejlblejzersa, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.70.

Klivlend Kavalirsi – Denver Nagetsi – Klivlend daje manje od 109.5 poena @ 1.84 u MaxBet

Kavalirsi (39-30) polako padaju na tabeli u Istočnoj konferenciji, imaju 9 poraza na poslednjih 13 mečeva, trenutno su na 6. mestu, ali jedino što ih razdvaja od sedmoplasiranih Toronto Reptorsa (39-30) je to što imaju sve 3 pobede u međusobnim duelima sa timom iz Kanade. Ne bi bilo preveliko iznenađenje da već posle noćašnjih utakmica Kavalirsi, posle dugo vremena među vodećim timovima, skliznu na plej-in pozicije i time svoje mesto iz prvih šest ustupe Reptorsima, i umesto direktnog učešća u plej ofu svoju sreću za mesto u prvoj rundi plej-ofa potraže na plej-in turniru. Šta god da se desi ova sezona je bila apsolutni uspeh za mladi tim Klivlenda, a imali su i velikih pehova sa povredama. Trener Džej Bi Bikerstaf drži stvari pod kontrolom, lepa budućnost je pred njima, a tim iz Ohaja je imao dva predstavnika na Ol-star-meču, Darijusa Garlanda i Džareta Alena, dok je Evan Mobli je glavni kandidat za nagradu koja ide najboljem rukiju godine.

Povredom Džareta Alena, Evan Mobli se pomerio više na poziciju klasičnog centra, to i nije tako loša stvar za talentovanog košarkaša da vidi kako stvari funkcionišu i iz te perspektive. U dve vezane utakmice Mobli će imati direktne okršaja sa dva najbolja centra, i dva od tri vodeća kandidata za nagradu koja ide najkorisnijem igraču sezone (MVP), ta dvojica su Džoel Embid i Nikola Jokić. U susretu sa snažnim Embidom Mobli se borio koliko je mogao i u poraza svoje ekipe na kraju je imao 13 poena i 9 skokova, uz 5 ličnih grešaka za 31 minut na parketu. Za razliku od Embida koji igra kao buldožer, Jokić je više košarkaš finesa, pravi virtuoz sa loptom. Embid i Jokić su sjajni i vrhunski centri, ali ipak po stilu igre bitno različiti.  Embid je na prvom mestu po broju uzetih slobodnih bacanja, skoro 12 (11.9) slobodnih bacanja po meču, Kamerunac je izvanredan u iznuđivanju faulova, a Jokić uzima skoro duplo manje i šutira 6 slobodnih bacanja u proseku, mada se i košarkaš Denver Nagetsa po tom parametru nalazi u prvih dvadeset u takmičenju.

Evan Mobli u finišu sezone se i dalje nalazi na nezvaničnim listama kao prvi kandidat za osvajanje nagrade koja ide najboljem debitantu u ligi, na tim listama centar Klivlenda je na vrhu bez nekih trzavica već mesecima, dok ima više promena kako se ide ka nižim pozicijama.

 Naš predlog je da će Klivlend Kavalirsi dati  manje od 109.5 poena na meču protiv Denver Nagetsa, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.82.

Ukupna kvota na tiketu za noć između petka i subote u kladionici MaxBet iznosi 9.36.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.