NBA tiket (četvrtak-petak)

Sve smo bliže doigravanju u NBA ligi. Procene su da će plej-of biti neizvestan poput prošlogodišnjeg, a timovi polako zauzimaju pozicije. Predložene kvote i granice su podložne promenama.

Toronto Reptorsi – Klivlend Kavalirsi – Ukupno poena manje (granica 216.5) @ 1.78 u MaxBet

U današnje vreme popularna je ”trči i pucaj” (run and gun) košarka, brza tranzicija sa mnogo šutiranja za tri poena, što ponekad više liči na anarhiju nego na sport koji svi volimo. Tom društvu ne pripadaju Toronto Reptorsi i Klivlend Kavalirsi, ova dva tima ove sezone igraju potpuno atipičnu košarku. Tim iz Kanade ima dosta atletski moćnu ekipu, dok Kavalirsi cene unutrašnju igru. Svakako jedan od zanimljivijih mečeva dana u NBA ligi, ima i takmičarski značaj, pošto je ovo direktna borba za šesto mesto, a to je pozicija koja direktno vodi u plej-of.

Reptorsi (40-32) se nalaze na 7. mestu u Istočnoj konferenciji, mogu trijumfom na ovom meču da se izjednače na tabeli po broju pobeda sa šestoplasiranim timom Klivlenda (41-31). Sa druge strane, da bi na kraju sezone Reptorsi imali prednost nad Kavalirsima moraće da imaju makar jednu pobedu više, tim Klivlenda je pobedio u sva 3 duela u dosadašnjem delu sezone i u slučaju poravnanja ima preimućstvo. Ako Toronto izgubi noćas protiv Kavalirsa, samo 9 kola pre kraja regularnog dela, imaće 2 poraza više i slabiji međusobni skor, šesta pozicija u tom scenariju baš i nije izvesna. Ovaj meč za Reptorse je plej-of duel pre samog početka plej-ofa. Jasno je da su Klivlend Kavalirsi u većem delu sezone startovali sa 3 visoka košarkaša u prvih pet, to su bili Lauri Markanen, Evan Mobli i Džaret Alen, toj neuobičajenoj petorci su Reptorsi dali svoj odgovor. Naime, Reptorsi su u meču i porazu protiv Čikago Bulsa, manje-više, u prvih pet startovali celu svoju unutrašnju liniju, to je bila džinovska petorka. Pored Freda Vanvlita meč u ovoj neobičnoj petorci su počeli Skoti Barns, Prešos Ačijuva, Paskal Siakam i Kem Birč.

Naš predlog su minus poeni – (granica 216.5) u meču Toronto Reptorsa i Klivlend Kavalirsa, za ovu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.78.

Skoti Barns (Toronto Reptorsi) poeni + (granica 16.5) @ 1.85 u MaxBet

U direktnom okršaju dva od tri najbolja rukija ove sezone Skoti Barns će imati priliku u neposrednom duelu da pokaže da je on najbolji debitant ove sezone, a ne Evan Mobli ili Kejd Kaningem. Na nezvaničnim listama Mobli se i dalje drži kao prvi favorit za osvajanje nagrade koja ide najboljem rukiju sezone, ali ne sa nekom uverljivom razlikom. Stavljajući individualne brojke na papir, ali skopčane sa skoro izjednačenim timskim uspehom, nema baš previše razloga za favorizovanje Moblija. Naime, Mobli ima 15.2 poena, 8.6 skokova, 2.6 asistencije i 1.7 blokadu, uz PER od 16.06 indeksnih poena, sa druge strane Barns ima 15.4 poena, 7.7 skokova, 3.4 asistencije i 1.1 ukradenu loptu, uz PER od 16.17 indeksnih poena. Možda bi bilo i najpravednije da Evan Mobli i Skoti Barns zajedno ponesu epitet najboljeg novajlije i podele ovu nagradu. Što se desilo 3 puta u istoriji NBA lige, i to 1971. godine, kada su najbolji rukiji bili Džef Pitri i Dejv Kovens, a onda i 1995. godine kada su priznanje dobili Grent Hil i Džejson Kid i na kraju, 2000. godine kada su lovorike pobrali Elton Brend i Stiv Frensis.

Naš predlog su poeni na Skotija Barnsa, granica je postavljena na 16.5 poena u MaxBet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Memfis Grizlisi – Indijana Pejsersi – Memfis prvo poluvreme + (granica 64.5 poena) @ 1.88 u MaxBet

U Tenesiju ne igraju košarku, oni se igraju košarke. Mlada i poletna ekipa Grizlisa razbija protivnike širom NBA lige. Memfis Grizlisi (50-23) su na 2. mestu u Zapadnoj konferenciji, ali je ovo i drugi najbolji skor u celoj NBA ligi, ovaj tim nije samo Dža Morent, već su puni talenta na skoro svim pozicijima. Nema tu mnogo starijih igrača, kad smo već kod toga kako je moguće da jedan od retkih iskusnih, Stiven Adams, ima samo 28 godina, a čini se da je Novozelanđanin čitavu večnost u NBA ligi. A u stvarnosti Adams je rođen 20. jula 1993.godine i gazi svoju devetu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. U noćašnjem meču su stradali Bruklin Netsi, Grizlisi su bez Morenta u sastavu dali čak 132 poena. Tim Memfisa daje skoro 115 (114.9) poena po meču, nalaze se na 4. mestu u takmičenju po broju datih poena, uzimaju najviše šuteva iz igre u ligi, na 1. mestu su po broju ofanzivnih skokova, nalaze se u gornjem domu timski po broju asistencija, i imaju 6 dvocifrenih igrača u poenima.

Naš predlog je da će Memfis Grizlisi dati više od 64.5 poena posle prvog poluvremena u meču protiv Indijane Pejsersa, za ovu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.88.

Grejson Alen (Milvoki Baksi) + poeni (granica 11.5) @ 1.85 u MaxBet

Za meč sa Vašington Vizardsima u sastavu Milvoki Baksa po najavama neće biti Krisa Midltona, pa bi trebalo da se ovim izostankom otvori više prostora u napadu za Grejsona Alena. Milvoki Baksi (45-27) se nalaze u poteri za prvim mestom u Istočnoj konerenciji, Majami Hit (47-26) nije daleko, ali je bitno i da se dobro rasporedi minutaža u preostalim mečevima regularnog dela, plej-of je ekstremno naporna disciplina.

Grejson Alen je više ove sezone upamćen po onom ružnom startu na Aleksu Karuzu nego po nekim izvanrednim košarkaškim partijama na terenu, ali ovaj igrač nije bez kvaliteta. Naime, Alen ima 11.2 poena po meču, ali trojke šutira preko 40 % (40.3 %), mogao bi da bude od pomoći u doigravanju, iako se naravno očekuje da najveći teret u timu iz Viskonsina u plej-ofu ponesu Janis Adetokumbo, Kris Midlton i Džru Holidej pre svih.

Naš predlog su + poeni na Grejsona Alena, granica je postavljena na 11.5 poena u MaxBet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za noć između četvrtka i petka u kladionici MaxBet iznosi 11.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.