NBA tiket (petak-subota)

Poslednja 2 mesta u kosturu plej-ofa dobijaju svoja imena u noćašnjim utakmicama na plej-in turniru. Uspeli smo da sklopimo tiket sa te dve utakmice, a već od sutra kreće ono pravo, plej-of. Napominjemo da su granice i kvote podložne promenama.

Klivlend Kavalirsi – Atlanta Hoksi – Hendikep 2 (granica 2.5 poena) @ 1.59.

Poslednjeg učesnika plej-ofa u Istočnoj konferenciji odlučiće susret između osmoplasiranih Klivlend Kavalirsa i devetoplasrianih Atlanta Hoksa. U prvom planu bi trebalo da bude okršaj dva dominantna plejmejkera, dva igrača koji su glavne uzdanice svojih timova, i to Darijusa Garlanda i Treja Janga.

Kavalirsi su u prvoj utakmici na plej-in turniru izgubili od Bruklin Netsa rezultatom 115:108. Posle prve četvrtine Klivlend je imao zaostatak od 20 poena (40:20), da bi do kraja tim iz Ohaja učinio meč tek malo zanimljivijim ali nije bilo  prevelikih šansi za potpuni preokret. Sa druge strane Atlanta Hoksi su u svom meču na plej-in turniru razmontirali Šarlot Hornetse rezultatom 132:103.

Tim Atlante ima veliko iskustvo iz prošlosezonskog doigravanja kada su išli do finala Istoka i tamo na kraju izgubili od kasnijih prvaka Milvoki Baksa. Pobednik ovog meča ide na lidera Istoka u prvoj rundi plej-ofa, ekipu Majami Hita. U redovima Kavalirsa posle više od mesec dana pauze zbog povrede prsta bi se mogao vratiti startni centar Džaret Alen.

Mišljenja smo da su se Atlanta Hoksi malo regrupisali u poslednje vreme i igraju bolje, igra se samo jedan meč i nema prostora za greške. Naš predlog je hendikep 2 (granica 2.5 poena) na Atlantu Hokse odnosno da tim iz Džordžije neće izgubiti više od 2 poena razlike u meču protiv Klivlend Kavalirsa. Za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.59.

Tre Jang (Atlanta Hoksi) + poeni (granica 30.5) @ 1.85 u Meridianbet

Ove sezone Hoksi imaju 3-1 protiv Kavalirsa, Tre Jang na tim utakmicama ima prosek od 32.5 poena po meču. Tre Jang pleše po terenu, direktan suparnik biće mu Darijus Garland, još jedan mladi bek pred kojim je svetla budućnost. U sudaru dva učesnika na ovogodišnjem Ol-star meču, Tre Jang bi mogao da ima prednost na terenu, nije malo igrati 16 mečeva i doći do konferencijskog finala u plej-ofu prošle sezone. Sa druge strane Darijus Garland od postsezone ima samo meč protiv Bruklin Netsa pre neki dan, bek Kavalirsa je dao 34 poena na toj utakmici i bio najbolji u svom timu ali bez timske pobede. Čini se da Jang ne bi trebalo da ima previše problema u napadu, što se tiče direktnih takmaca pored Galranda to bi trebalo da bude i vremešni Radžon Rondo, tu su još na spoljnim pozicijama Karis Levert, Ajzak Okoro i Čedi Osman. U regularnom delu sezone na nekim utakmica specijalne defanzivne zadatke u čuvanju najboljih igrača na perimetru je dobijao Ajzak Okoro, ali ovaj košarkaš protiv Bruklin Netsa je igrao samo 13 minuta. Jednostavno Okoro nije donosio toliko u odbrani koliko je odnosio lošom igrom u napadu. Ovde ne bi trebalo da bude neprelaznih prepreka za Janga, pitanje samo da li će u ovoj nokaut utakmici imati svoj šuterski dan i zapaliti Klivlend.

Naš predlog su + poeni na Treja Janga, granica je postavljena na 30.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Los Anđeles Klipersi – Nju Orleans Pelikansi – Hendikep 2 (granica 6.5 poena) @ 1.60 u Meridianbet

Za trenera Los Anđeles Klipersa Tajrona Lua se može reći ovo ili ono, ali da ne radi svoj posao iz petnih žila baš i ne. Trener Lu miksuje, pokušava na sve načine, pravi različite kombinacije, Los Anđeles Klipersi imaju snažan trenerski pečat, a ekipa se bori uprkos svim poteškoćama. Prepreke nisu male, Kavaj Lenard nije upisao nastup ove sezone, dok je Pol Džordž igrao na 31 od 82 moguće utakmice. Los Anđeles Klipersi su završili na 8. mestu regularni deo i u prvom meču na plej-in turniru su izgubili od Minesote Timbervulfsa. Sada sledi popravni ispit za Kliperse, ali pred svojim navijačima, pobednik ovog okršaja ide na Finiks Sanse u prvom kolu plej-ofa.

Pelikansi su odigrali dobar meč protiv San Antonio Sparsa u prvoj utakmici na plej-in turniru i dolaze  puni samopouzdanja u Kaliforniju. Gledajući igrački talenat, poziciju po poziciju, nije baš da bi se apsolutna prednost mogla dati Klipersima. Kad bi se pravila idealna petorka između ova dva tima, sa sada dostupnim igračima, verovatno bi Pelikansi u nekoj petorci imali 3 predstavnika, i to Si Džej Mekoluma, Brendona Ingrama i Jonasa Valančijunasa , dok bi predstavnici Klipersa bili sigurno Pol Džordž a verovatno i Redži Džekson, ili ako bi se tražio neko viši možda i Markif Moris.

Naš predlog je hendikep 2 (granica 6.5 poena) na Nju Orleans Pelikanse u meču protiv Los Anđeles Klipersa, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.85.

Pol Džordž (Los Anđeles Klipersi) + poeni (granica 27.5) @ 1.85 u Meridianbet

Utakmicom između Los Anđeles Klipersa i Nju Orleans Pelikansa se zatvara plej-in turnir i dobija poslednji učesnik plej-ofa. Poraženi iz ovog meča ide na polugodišnju pauzu, takmičarski nova sezona 2022-2023 počinje 19. oktobra. Nema razloga da se štedi ili kalkuliše, ovo je jedan nokaut meč, pobednik dobija šansu u plej-ofu. Pol Džordž je u izostanku Kavaja Lenarda neprosnoveni vođa Los Anđeles Klipersa, sjajno krilo je pregrmeo mnogo toga u karijeri i nije mu strano da pokaže svoje pravo lice u bitnim okršajima. U prvom meču na plej-in turniru Džordž je protiv Minesote Timbervulfsa dao 34 poena, šutirao je iz igre 10 od 24, za tri poena 6 od 12 i sa linije slobodnih bacanja 8 od 11. Pol Džordž jeste imao tu nezgodnu povredu, pokidan ligament u šuterskoj desnoj ruci nije nimalo naivna povreda, ali čini se da je to sada iza njega.

Naš predlog su + poeni na Pola Džordža, granica je postavljena na 27.5 poena u Meridianbet kladionici, sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između petka i subote u kladionici Meridianbet iznosi 8.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.