Tip dana: Totenhem – Arsenal: U severnom Londonu će se igrati Liga šampiona, večeras pada odluka da li na Emirejtsu ili Vajt Hart Lejnu!

U četvrtak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u utorak i sredu, ali i pored toga nas očekuje jedan veoma zanimljiv susret, derbi severnog Londona, u kom će Totenhem na svom terenu ugostiti Arsenal.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Totenhem: Mogu li “pevci” nekako do Lige šampiona?

Prošla sezona nije bila nimalo uspešna za popularne “pevce” koji su uspeli da dođu do plasmana u novoformiranu Ligu konferencija, što je bila svakako slaba uteha za najvernije navijače ovog kluba koji su navikli i na bolja izdanja ekipe iz Londona.
Međutim, fudbaleri Totenhema završili su učešće u Ligi konferencija za “zelenim stolom” UEFA, iako su izborili prolaz dalje, a pre početka novoformiranog takmičenja slovili za jedne od glavnih favorita za osvajanje pehara.
Bilo kako bilo, treba napomenuti da sve nije najbolje za ovu ekipu krenulo ni na startu ovog šampionata, pa je cenu loših rezultata platio Espirito Santo koji je otpušten, a na njegovo mesto je postavljen Antonio Konte što je nekako samo po sebi garancija uspeha.
Od sredine tabele su se “pevci” ekspresno probili do borbe za plasman u Ligu šampiona, međutim, kako sada stvari stoje utisak je da će Totenhemu ponovo izmaći plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Antonija Kontea nalaze na petom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Arsenal, koji između ostalog i gostuje kod ove ekipe u ovom kolu, što će svakako biti lepa prilika da se “Spursi” približe na samo bod zaostaka u odnosu na “tobdžije”.
Inače, u prošlom kolu je Totenhem odigrao jedan sjajan meč na gostovanju kod Liverpula i uspeo da izvuče bod, pošto je na kraju bilo 1:1, čime je vrlo verovatno ekipa koju sa klupe predvodi Jirgen Klop i ispala iz šampionske trke, pošto prvoplasirani Siti trenutno ima tri boda viška.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu do sada su “pevci” odigrali sedamnaest mečeva na svom stadionu i ostvarili jedanaest trijumfa, jedan remi i pet poraza.
Kada su u pitanju izostanci, Antonio Konte za ovaj presudan meč u borbi za Ligu šampiona neće moći da računa na Regelona, Doertija i Tangangu.

Arsenal: “Tobdžije” igraju sjajno ove sezone!

Nakon nekoliko zaista sušnih sezona, utisak je da je konačno došlo vreme da Arsenal posle baš dosta vremena ponovo gledamo u Ligi šampiona.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Mikela Artete koji radi sjajan posao u ovom klubu nalaze na četvrtom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u elitno takmičenje.
Ono što je još bolja stvar za popularne “tobdžije” je da drže sve u svojim rukama, pošto Arsenal trenutno ima četiri boda viška u odnosu na petoplasirani Totenhem, i ukoliko bi tim sa Emirejtsa slavio na gostovanju kod direktnog rivala u borbi za plasman u najvaklitetnije evropsko klupsko takmičenje, pobegao bi Totenhemu na čak sedam bodova viška, što bi na tri kola pre kraja gotovo bila i nenadoknadiva razlika.
U odnosu na prethodnih nekoliko sezona, izabranici Mikela Artete su ovog puta pokazali da su najbolji kada je to najpotrebnije.
Naime, “tobdžije” su na četiri poslednja susreta ostvarili isto toliko trijumfa, iako su protivnici na tim mečevima bili sve samo ne naivni.
Sve je krenulo od velikog trijumfa na gostovanju kod aktuelnog šampiona Evrope Čelsija kada je bilo 2:4. Nakon toga je tim sa Emirejtsa na svom stadionu odigrao jedan od najboljih mečeva u poslednjih nekoliko godina i bez većih problema savladao Mančester Junajted sa 3:1.
U prethodna dva kola “tobdžije” su prvo slavila na izuzetno teškom gostovanju kod Vest Hema kada je bilo 1:2, a istim rezultatom su izabranici trenera Artete na svom terenu savladali Lids u prošlom kolu koji se nalazi u izuzetno teškoj situaciji i preti mu selidba u Čempionšip.
Na gostovanjima je četvrtoplasirana ekipa na tabeli do sada ostvarila devet trijumfa, samo jedan remi uz čak sedam poraza.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj duel, trener Arsenala ovog puta neće moći da računa na Partija i Tiernija.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da je ovo jedan i te kako težak meč za prognoziranje, a mišljenja smo da četa Mikela Artete neće doživeti poraz na ovom gostovanju kod ljutog rivala zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.63.

Po tradiciji, ova dva tima igraju mečeve sa velikim brojem golova, a to bi vrlo verovatno trebalo da bude slučaj i večeras zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.79.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza kada je ovaj duel koji će biti odigran u Londonu u pitanju je da će i jedni i drugi postići makar po jedan gol, za šta je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.