Tip dana: Herta – Hamburg: Bivši šampioni u bici za goli život!

U četvrtak je izuzetno zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali prvi meč baraža za ulazak, odnosno opstanak u Bundesligu u kom će snage odmeriti Hamburg i Herta.
Susret između dva bivša šampiona Nemačke je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Herta: Biće teško protiv izuzetno motivisanog protivnika!

Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da smo od fudbalera Herte daleko više očekivali kada je ova sezona u pitanju.
Nažalost, tim iz Berlina je na kraju regularnog toka završio na šesnaestom mestu na tabeli, što znači da če Herta u baraž, a njihov direktni konkurent Štutgart je stigao do direktnog opstanka u Bundesligi, i to golom u 92. minutu, u duelu protiv Kelna koji je završen rezultatom 2:1. Prethodno je Kalajdžić promašio jedanaesterac, ali se odmah iskupio, odbitak je poslao u mrežu Jarčeva u 12. minutu. Modeste je doneo izjendačenje Kelnu, a taj rezultat bio je ektuelan sve dok erupciju oduševljenja nije izazvao pogodak Enda u nadoknadi.
Ovom klubu je bio potreban i poraz Herte u Dortmundu. Na kraju se to i dogodilo, iako je sve lepo počelo na tom gostovanju pošto je tim iz Berlina pogotkom Belfodila od 18. minuta došao u vođstvo.
Nažalost, golom iz jedanaesterca u 68. minutu Holand se oprostio od navijača Dortmunda, a preokret Milionerima doneo je Mukoko u 84. minutu.
Nakon svega ovog dolazimo do zaključka da se vrlo lako moglo dogoditi i da “staru damu” i naredne sezone gledamo u društvu najboljih, samo da Štutgart nije postigao taj gol u sudijskoj nadoknadi, međutim, sve bi bilo drugačije da je Herta tri kola pre kraja slavila na gostovanju kod Arminije iz Bilefelda, pošto su na 0:1 propustili nekoliko izvanrednih prilika za postizanje gola, što je domaćin umeo da kazni i golom u sudijskoj nadoknadi došao do boda.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je ekipa iz glavnog grada Nemačke odigrala sedamnaest mečeva na svom stadionu i baš se i nije proslavila, s obzirom da je u tom periodu ovaj tim ostvario šest trijumfa, tri remija i čak osam poraza.
Što se izostanaka tiče, trener Herte Feliks Magat za ovaj susret neće moći da računa na Kluntera, Dardaija, Nsonu, Švolova, Jarsteina i Lija, dok su pod velikim znakom pitanja Lotka i Selke.

Hamburg: Može li ova ekipa posle četiri godine do Bundeslige?

Poznato je da je Hamburg 2018. godine po prvi put u svojoj istoriji ispao u drugu ligu, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo najvernijih navijača ovog slavnog tima koji je do sada šest puta osvajao titulu šampiona Nemačke.
Od ispadanja u popularnu Cvajtu je prošlo četiri godine, a utisak je da su fudbaleri HSV-a nikad bliži povratku u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, a da bi se to desilo u dvomeču moraju da budu bolji od Herte, koja je završila na šesnaestom mestu na tabeli Bundeslige.
Ono što se svakako mora napomenuti pred ovaj baraž je da Hamburger ima prednost domaćeg terena, pošto će prvi duel biti odigran u Berlinu, dok je revanš zakazan na “Volksparku”.
Regularni deo Cvajte HSV je završio na trećem mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Darmštad, a vrlo lako se moglo desiti da ovaj tim ne gledamo u baražu, s obzirom da meč poslednjeg kola nije baš najbolje krenuo za šestostrukog šampiona Nemačke.
Naime, na gostovanju kod Hanze iz Rostoka, domaća ekipa je prva došla do vođstva i tako je između ostalog i završeno prvo poluvreme, a u drugom delu igre su izabranici Tima Valtera pokazali sav svoj napadački potencijal pošto je HSV postigao čak tri gola, i kad su svi mislili da je treće mesto zacementirano, Hanza je postigla gol u prvom minutu sudijke nadoknade, pa su ponovo navijači Hamburga strepeli do poslednjeg minuta za plasman u baraž.
Na poslednjih pet susreta nekadašnji šampion Nemačke je ostvario isto toliko trijumfa, a kada su u pitanju partije na strani, u regularnom delu šampionata HSV je odigrao sedamnaest mečeva i ostvario sedam trijumfa, šest remija i četiri poraza.
Kada su izostanci u pitanju, Tim Valter nema previše problema pošto jedino neće moći da računa na Leibolda koji je povredio koleno.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Herte i Hamburgera odigran je još 2018. godine za koju smo već i pomenuli da je poslednja sezona HSV-a u društvu najboljih, a na tom duelu je slavila ekipa iz Berlina rezultatom 1:2, uz golove Lazara i Kalua.

Naš predlog

Fudbaleri Hamburga imaju veliku želju da se posle četiri godina igranja u nemačkoj Cvajti vrate u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, a da bi se to desilo moraju da u dvomeču budu bolji od nimalo naivne Herte, koja ruku na srce u poslednje vreme pruža poprilično blede partije i mišljenja smo da tim iz Berlina nije favorit na ovom prvom meču baraža zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.56.

Ulog jeste ogroman, ali smo mišljenja da ni jedna ni druga ekipa neće previše kalkulisati zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalan koeficijent 2.02.

Za kraj, kao što smo već napomenuli, mišljenja smo da se nijedna od dveju ekipa neće braniti na ovom duelu, a smatramo da će gosti postići makar jedan gol u Berlinu, i zato vam savetujemo da probate sa igorm G1+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.