Tip dana: Geteborg – Degerforš: Domaćin bez prava na kiks!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj za vikend, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Geteborga i Degerforša.
Duel između ova dva tima je zakazan za 19 časova.

Geteborg: Dobre partije u poslednje vreme!

Fudbaleri Geteborga su i pored ogromnih ambicija prošlu sezonu završili tek na osmom mestu na tabeli pa je na taj način ova ekipa ostala bez plasmana u kvalifikacije za neko od evropskih takmičenja, a sigurno da će i ovog puta primarni cilj biti plasman na jednu od prve tri pozicije, što kako sada stvari stoje neće biti nimalo lak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se legendarni Markus Berg i drugari nalaze na devetom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na trećeplasirani AIK, a poznato je da je ta treća pozicija ujedno i posldenja koja na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Nakon nešto slabije forme na startu prvenstva, mora se priznati da devetoplasirana ekipa u “Alsvenkanu” igra sjajno u poslednje vreme a to smo videli i u dva poseldnja susreta koja je Geteborg rešio u svoju korist.
Prvo je ovaj tim slavio na svom terenu protiv Sundsvala, pošto je taj meč završen rezultatom 2:0, da bi u prošlom kolu Markus Berg i drugari slavili na gostovanju kod Sirijusa, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Domaćin je do vođstva došao u 36. minutu preko Kuakua, da bi gost uspeo da izjednači do poluvremena, a potom u 61. minutu i dođe do ispostaviće se trijumfa.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Geteborg odigrao pet susreta kao na svom stadionu u u tom periodu doživeo samo jedan poraz, uz dva trijumfa i dva remija.
Zanimljivo je da je poslednji međusobni susret na između Geteborga i Degerforša na stadionu devetoplasirane ekipe na tabeli završen rezultatom 2:3, pa je sigurno da Geteborg ima velike ambicije na ovom susretu kako bi se iskupio svojim navijačima za pomenuti poraz.

Degerforš: Primarni cilj je opstanak u eliti!

Fudbaleri Degerforša su prošle sezone nekako uspeli da dođu do opstanka u društvu najboljih i to pošto je ova ekipa na kraju završila na trinaestoj poziciji koja je ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva donosi opstanak u društvu najboljih.
Ko zna šta bi bilo da ova simpatična ekipa u poslednja dva kola prošlog šampionata nije uspela da ostvari dva vezana trijumfa i na kraju stekne prednost od dva boda viška u odnosu na četrnaestoplasirani Halmštad koji je morao u baraž.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje švedskog “Alsvenskana” trenutno se Degerforš nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli i kako sada stvari stoje sva je prilika da ćemo ovaj tim naredne sezone gledati u drugoj ligi.
Naime, u ovom trenutku Degerforš ima čak pet bodova manjka u odnosu na prvu bezbednu ekipu na tabeli, a u prošlom kolu je ova simpatična ekipa odigrala jedan dobar meč na svom terenu i remizirala protiv trećeplasiranog AIK-a iz Stokholma, kada je bilo 1:1.
Što se tiče partija na gostovanjima do sada je petnaestoplasirani tim na tabeli odigrao pet susreta van svog terena i nije se proslavio s obzirom da je u tom periodu ovaj tim ostvario samo jedan trijumf uz čak četiri poraza.
Ništa bolje Degerforš ne igra ni na svom terenu pošto je na šest odigranih susreta kao domaćin ova ekipa ostvarila samo jedan trijumf, jedan remi i čak četiri poraza, što je čini najslabijim domaćim timom u ligi.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Geteborga i Degerforša je odigran početkom novembra prošle godine kada je Degerforš slavio minimalnim rezultatom (0:1).

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da je Geteborg veliki favorit na ovom susretu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.67.

Degerforš prima dosta golova na strani, pa je logična prognoza za ovaj duel D2+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.67.

Generalno, deluje da nas očekuje jedan i te kako efikasan duel zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.