Tip dana: Zenit – Spartak Moskva: Ko će do trofeja u Superkupu Rusije?

U subotu je sjajna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel Superkupa Rusije u kom će snage odmeriti aktuelni šampion ove zemlje Zenit, i osvajač nacionalnog Kupa – Spartak iz Moskve.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Zenit: Ima li ova ekipa dostojnu konkurenciju u Rusiji?

U Rusiji ništa novo. Fudbaleri Zenita su i prošle godine pokazali zašto važe za najkvalitetniji tim u ovoj zemlji pošto je ova ekipa bez većih problema uspela da odbrani titulu šampiona.
Na kraju je tim iz Sankt Peterburga imao čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Soči, a svakako da bi ta bodovna razlika bila još i veća da novi-stari šampion Rusije u poslednja dva kola nije odigrao nešto slabije mečeve, što je dovelo do poraza od Nižnjeg u poslednjem kolu, ali i remija u preptoslednjem kolu protiv Spartaka iz Moskve sa kim će Zenit upravo večeras i odmeriti snage u okviru finalnog susreta Superkupa Rusije.
Ne treba biti previše veliki poznavaoc situacije u ruskom fudbalu pa konstatovati da će izabranici Sergeja Semaka i ovog puta biti najveći favoriti za naslov prvaka, a ovog puta se Zenit pojačao isključivo iz Sočija, za koji smo već napomenuli da je prošlu sezonu završio na drugom mestu na tabeli.
Naime, u Sankt Peterburg su stigli Kasijera i Rodrigao, a ono što je veoma zanimljivo je da su i jedan i drugi fudbaler bili zanimljivi i Crvenoj zvezdi, ali je na kraju ruski šampion ponudio više novca.
Kada smo već kod crveno-belih, treba napomenuti da su Zenit i Crvena zvezda nedavno odigrali prijateljski susret koji je predstavljao generalnu probu pred početak šampionata i za jedne i za druge.
Pobedu je na kraju odneo ruski predstavnik, ali se mora priznati da se izabranici Dejana Stankovića nimalo nisu obrukali na tom susretu koji je na kraju završen rezultatom 2:1.
Izabranici trenera Semaka su do golova došli u drugom delu igre i to preko Mostovoja i novajlije Kasijere, a poraz Beograđana je ublažio Katai.
Pre toga je aktuelni šampion Rusije imao još jednu izuzetno obziljnu proveru u kojoj su fudbaleri ove ekipe demolirali CSKA iz Moskve sa 3:0.

Spartak Moskva: Koji su krajnji dometi Moskovljana?

Pre svega, kada pominjemo prošlu sezonu, moramo napomenuti da su fudbaleri Spartaka iz Moskve došli do prvog trofeja u Kupu posle čak devetnaest godina, što je svakako izazvalo veliko slavlje najvatrenijih navijača ove ekipe.
Naime, Moskovljani su u velikom finalu bili bolji od gradskog rivala Dinama, a taj duel je završen rezultatom 2:1, uz podatak da je gost promašio penal za izjednačenje u devetom minutu sudijske nadoknade.
Sobolev je doveo domaće u prednost u 10. minutu utakmice, da bi Zakarijan izjednačio u 55. minutu. Konačnih 2:1 postavio je Kvinsi Promes u 72. minutu meča. 
Prava drama nastala je u finišu meča kada je dosuđen penal debelo u nadoknadi vremena, Fomin je pristupio izvođenju penala, praktično je nepogrešiv sa te pozicije, ali ovoga puta nije uspeo i Spartak je mogao da počne da slavi.
Što se tiče najkvalitetnijeg ranga ruskog fudbala, Moskovljani su šampionat završili na katastrofalnom desetom mestu na tabeli uz samo šest bodova viška u odnosu na timove koji su na kraju morali da se presele u drugu ligu.
Bez ikakve sumnje je Spartak bio jedno od najvećih razočarenja u prošlogodišnjem izdanju Premijer lige, a na sreću, sezona će ipak biti upamćena po pomenutom trofeju u ruskom Kupu, inače je sve drugo bilo za zaborav.
U pripremnom periodu je ova ekipa odigrala tri susreta i nije doživela niti jedan poraz, a deluje da posebno raduje pobeda Moskovljana u poslednjoj proveri pred Superkup Rusije na domaćem terenu protiv Jeniseja, kada je bilo više nego ubedljvih 3:0.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da je ipak tim iz Sankt Peterburga veliki favorit na ovom duelu za prvi trofej u Rusiji, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.55.

Iako će se nas ovom meču kao što smo već napomenuli odlučivati o prvom trofeju, što sigurno ima još veću važnost od kad se ruski klubovi iz poznatih razloga ne takmiče u evropskim takmičenjima, sva je prilika da će nam ovaj susret doneti dosta golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.73.

Možda i najrealnija prognoza je da će Zenit, koji na ovom susretu ima status domaćina postići makar dva gola na ovom meču pa vam savetujemo da probate sa igrom D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.