Tip dana: Hamarbi – Geteborg: Gosti blistaju u poslednje vreme, da li je sledeća žrtva Hamarbi?

U ponedeljak nas očekuje dosta interesantnih mečeva i utisak je da je ponuda za klađenje izuzetno bogata, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Hamarbija i Geteborga.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Hamarbi: Još uvek bez poraza na domaćem terenu!

Fudbaleri Hamarbija su prošlu sezonu završili na solidnom petom mestu na tabeli uz samo šest bodova manjka u odnosu na Malme, koji je na kraju i došao do šampionske titule u Švedskoj.
Ipak, utisak je da ta peta pozicija nije zadovoljila one najvatrenije navijače Hamarbija, s obzirom da zbog toga njihova omiljena ekipa ovog leta neće predstavljati Švedsku u kvalifikacijama za neko od evropskih takmičenja.
Zbog svega toga, ne treba ni ponavljati šta će biti primarni cilj ove ekipe, a on se naravno odnosi na plasman na poziciju koja donosi izlazak na evropsku scenu.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da svi navijači ovog tima mogu da budu zadovoljni sa trenutnim plasmanom, pošto se Hamarbi u ovom trenutku nalazi na petom mestu na tabeli, uz samo četiri boda manjka u odnosu na drugoplasirani AIK, koji ima i dva meča viška, što dalje implicira, da će Hamarbi ukoliko trijumfuje na dva zaostala susreta doći do druge pozicije na tabeli, ali o tom potom.
Ipak, mora se priznati da petoplasirani tim na tabeli ima dosta problema u poslednje vreme, pa je tako ova ekipa na tri poslednja meča bez trijumfa, a u tom periodu je Hamarbi jednom remizirao, uz dva poraza.
U prošlom kolu su izabranici trenera Sifuentesa odigrali jedan poprilično loš meč na gostovanju kod Jurgordena koji je završen pobedom domaćina od 1:0, a inače, bio je to treći poraz Hamarbija na strani, koji pored toga na gostovanjima ima i tri trijumfa, i trenutno važi za drugog najboljeg gosta u ligi.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, na šest odigranih susreta petoplasirani tim na tabeli još uvek ne zna za poraz, pošto je do sada Hamarbi pet puta slavio na svom terenu uz tri remija.
Za kraj, treba podsetiti da Hamarbi na jedanaest poslednjih međusobnih susreta sa Geteborgom ne zna za poraz, zbog čega fudbaleri ove ekipe ovaj meč dočekuju u veoma lepom raspoloženju.

Geteborg: Fantastične partije u poslednje vreme!

Što se tiče prošle sezone, utisak je da smo od fudbalera Geteborga očekivali dosta više, pošto je ovaj tim i pored ogromnih ambicija šampionat završio tek na osmom mestu na tabeli.
To je naravno značilo da tim koji je čak osamnaest puta bio šampion Švedske ovog leta neće nastupiti u kvalifikacijama za neko od evropskih takmičenja, a samim tim je i prošla sezona za ovu ekipu ocenjena neuspešnom.
Tim koji je poslednji put došao do titule šampiona Švedske sada već davne 2007. godine, se u ovom trenutku nalazi na osmom mestu na tabeli, a nakon ne baš najboljeg početka, stiče se utisak da kako vreme prolazi Geteborg pruža sve bolje partije.
Naime, osmoplasirani tim na tabeli je na poslednja tri susreta ostvario isto toliko trijumfa, pa se u ovom trenutku nalazi na samo četiri boda minusa u odnosu na trećeplasirani Jurgorden, koji usput ima i meč više, a poznato je da je to treće mesto ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Švedske odigrao jedan dosta dobar meč na svom terenu protiv Degerforša, a taj duel je završen rezultatom 2:0, uz dva gola legendarnog Berga.
Pre toga je Geteborg slavio i na dosta teškom gostovanju kod Sirijusa koji po tradiciji igra sjajno na domaćem terenu, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Što se tiče partija na strani, do sada je osmoplasirana ekipa na tabeli odigrala šest mečeva na strani i ostvarila po tri trijumfa i tri poraza, što ovaj tim svrstava u treću najbolju ekipu na strani, sa istim učinkom kao i Hamarbi kod koga između ostalog Geteborg i gostuje u ovom kolu.
Za kraj, poslednji međusobni susret između ove dve ekipe odigran je sredinom septembra prošle godine, kada je Hamarbi na domaćem terenu ubedljivo slavio sa 3:0.

Naš predlog

Na mečevima oba tima u poslednje vreme ne pada baš dosta golova, pa tako ne treba očekivati da ih bude previše ni na njihovom međusobnom susretu, ali smo mišljenja da će ih biti makar 2, a najviše 3, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 2-3 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97.

Kao što smo već napomenuli, Hamarbi igra fenomenalno na domaćem terenu, međutim ne treba zaboraviti da se Geteborg nalazi u sjajnoj formi, i mišljenja smo da ova simpatična ekipa neće doživeti poraz na ovom susretu, pa vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 2.08.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.