Tip dana: Jang Bojs – Cirih: “Mladi momci” vraćaju oteto, derbi na startu sezone!

Od subote su na programu mečevi prvog kola švajcarskog šampionata, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Jang Bojsa i Ciriha.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova
.

Jang Bojs: “Mladi momci” žele povratak titule!

Nakon nekoliko poprilično uspešnih godina u najkvalitetnijem rangu švajcarskog fudbala, fudbaleri Jang Bojsa su prošlu sezonu završili na trećem mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na Cirih koji je na kraju mimo svih očekivanja došao do titule šampiona, a zanimljivo je da upravo ova ekipa gostuje “mladim momcima” u okviru prvog kola švajcarskog šampionata.
Treća pozicija je ekipi Jang Bojsa donela plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, što je svakako bila slaba uteha za sve navijače ovog tima koji priznaju samo šampionsku titulu.
U pripremnom periodu je ovaj tim odigrao nekoliko dosta dobrih mečeva a tu svakako treba izdvojiti ubedljivu pobedu nad Šafhauzeonom kada je bilo čak 7:0.
U generalnoj probi pred start prvenstva, “mladi momci” su remizirali protiv nemačkog Grojter Firta, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče partija na domaćem terenu, prošle sezone je jedan od najtrofejnijih švajcarskih klubova odigrao osamnaest mečeva na svom stadionu i doživeo samo dva poraza. uz čak jedanaest trijumfa, ali i pet remija, što opet nije bilo dovoljno za naslov prvaka.
Poslednji međusobni susret između Jang Bojsa i Ciriha odigran je sredinom aprila ove godine, kada je aktuelni šampion na svom stadionu slavio sa 2:1.
Takođe, podatak koji svakako ne treba zanemariti je da su se ova dva tima prošle sezone sastajala tri puta i na sva tri meča je slavio Cirih, što je verovatno i najbolji pokazatelj koliko dobro je ovaj tim igrao u prošlom izdanju najkvalitetnijeg ranga švajcarskog fudbala.
Za kraj, poslednji trijumf fudbaleri Jang Bojsa nad ljutim rivalom su ostvarili sredinom septembra 2021. godine i to kada je bilo više nego ubedljviih 4:0.

Cirih: Ova ekipa teško može da ponovi prošlu sezonu!

Fudbaleri Ciriha su prošle sezone prvi put posle čak trinaest godina došli do titule šampiona Švajcarske, što je sasvim sigurno malo ko očekivao.
Na kraju je ova ekipa to uradila na jedan poprilično ubedljiv način pošto je na kraju imala čak četrnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Bazel, a sva je prilika da bi ta bodovna razlika bila i još izraženija da aktuelni šampion na tri poslednja susreta prošlog izdanja Superlige nije doživeo dva poraza i jedan remi.
Naravno, ne treba zaboraviti da je pomenuta titula šampiona Švajcarske Cirihu donela plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde će se ovaj tim sastati sa Karabagom koji je u prošlom kolu kvalifikacija napravio veliko iznenađenje eliminisavši favorizovani Leh.
U prošlom šampionatu je aktuelni šampion odigrao osamnaest mečeva na strani i utisak je da su upravo partije na gostovanjima i donele titulu Cirihu, s obzirom da je ova ekipa na osamnaest odigranih mečeva ostvarila jedanaest trijuaf, tri remija i samo četiri poraza.
Kao što smo već napomenuli, na tri poslednja međusobna duela i to sva tri odigrana prošle sezone, aktuelni šampion Švajcarske je ostvario isto toliko trijumfa, pa je utisak da zbog toga svi fudbaleri ovog tima u veoma lepom raspoloženju gostuju kod Jang Bojsa koji želi da ponovo dođe do šampionske titule.
Za kraj, ne treba zaboraviti ni da je upravo Cirih prekinuo četvorogodišnju dominaciju “mladih momaka” u švajcarskom fudbalu, pa je sva prilika da nas očekuje jedan veoma zanimljiv i uzbudljiv susret i to već u prvom kolu najkvalitetenijeg ranga švajcarskog fudbala, koji će po svemu sudeći biti nikad interesantniji i ujednačeniji.

Naš predlog

Sigurno je da će fudbaleri Jang Bojsa biti silno motivisani kada je ovaj susret u pitanju, pa vam zbog toga toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.63.

Takođe, vrlo lako se može desiti i da nam ovaj susret donese dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.