Tip dana: Karabag – Cirih: Karabag nakon Leha ruši i švajcarskog šampiona!

U utorak je poprilično zanimljiva ponuda za klađenje, pošto nam ovaj dan donosi nastavak kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona.
Za vas smo ovog puta analizirali duel između Karabaga i Ciriha, a početak susreta između šampiona Azerbejdžana i Švajcarske je zakazan za 18 časova.

Karabag: Šampion Azerbejdžana bi da ponovi partiju protiv Leha!

Ekipa Karabaga je prošle sezone došla do nove titule šampiona Azerbajdžana i to pošto je na kraju najkvalitetniji tim ove zemlje imao čak devetnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Nefči, a zanimljivo je da je u poslednjem kolu upravo i savladan najveći Karabagov rival i to sa poprilično ubedljivim rezultatom 4:1.
Sve ovo je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, i kako sada stvari stoje do sada svi navijači ovog tima imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
Naime, Karabag je do plasmana u narednu fazu kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona došao nakon velike pobede na domaćem terenu protiv polsjkog Leha, a taj duel je završen rezultatom 5:1.
Ništa nije mirisalo na ovakav epilog, jer su Poljaci posle pobede u prvom meču na svom terenu (1:0), poveli i u Azerbejdžanu.
Samo 60 sekundi bilo je dovoljno Kristofu Vaveldeu da savlada golmana Karabaga i udvostruči ukupnu prednost svog tima.
A onda se domaćin probudio i već do poluvremena okrenuo situaciju u svoju korist, odnosno, u džepu imao plasman u drugu rundu.
Izjednačenje je doneo dvostruki strelac Kadi, postigavši prvi od svoja dva gola u 14. minutu. Potpuni preokret doneo je Ozobić u finišu poluvremena, da bi u nastavku Medina, Husejnov i ponovo Kadi potvrdili plasman u drugo kolo.
Karabag i Cirih se nisu do sada sastajali u zvaničnim mečevima, ali treba napomenuti da su ove dve ekipe u prijateljskom susretu koji je odigran još 2015. godine odigrali nerešeno (1:1).

Cirih: Loš početak šampionata!

Iza ovog tima je jedna zaista fenomenalna godina, pošto su fudbaleri Ciriha prošle sezone prvi put posle čak trinaest godina došli do titule šampiona Švajcarske, što je predstavljalo veliko iznenađenje, s obzirom da su veće šanse za naslov prvaka po običaju imale ekipe Jang Bojsa i Bazela.
Na kraju je ova ekipa to uradila na jedan poprilično ubedljiv način pošto je na kraju imala čak četrnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Bazel, a sva je prilika da bi ta bodovna razlika bila i još izraženija da aktuelni šampion na tri poslednja susreta prošlog izdanja Superlige nije doživeo dva poraza i jedan remi, ali i bez toga svi navijači ovog tima mogu da budu prezadovoljni sa prošlim šampionatom, i već sada deluje da je nerealno očekivati da se to ponovi i ove sezone.
Naravno, ne treba zaboraviti da je pomenuta titula šampiona Švajcarske Cirihu donela plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde će se ovaj tim večeras sastati sa Karabagom koji je u prošlom kolu kvalifikacija napravio veliko iznenađenje eliminisavši favorizovani Leh.
Nažalost, na početku novog prvenstva Cirih je doživeo katastrofalan poraz u veliko derbiju protiv Jang Bojsa, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 4:0.
Posebno zanimljivo je da je prvo poluvreme završen bez golova, a onda je već na startu drugog dela igre dosuđen penal za goste koji je nažalost promašio Markesano.
Sva je prilika da je upravo ovaj promašeni jedanaesterac i odredio dalji tok meča, pošto je nakon toga domaći tim uspeo da postigne čak četiri gola i tako nagovesti ozbiljnu kandidaturu za naslov prvaka, iako je švajcarski šampionat tek počeo.
Bilo kako bilo deluje da je nakon ovog neuspeha upaljen crveni alarm u Cirihu, a vrlo lako se može desiti da se novo razočarenje za sve najvernije navijače ovog tima dogodi već večeras.

Naš predlog

Karabag je redovan u kvalifikacijama za evropska takmičenja, dok se stiče utisak da Cirihu fali malo iskustva kada su u pitanju ovakvi mečevi zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.15.

Iako ulog nije mali, treba ovde očekivati golove zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.