Tip dana: Inter Turku – Honka: Domaćin želi u plej-of, gosti blistaju ove sezone! Ko će do trijumfa?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana a za vas smo ovog puta analizirali duel između Inter Turkua i Honke.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova.

Inter Turku: Primarni cilj je plasman u plej-of!

Prošla sezona je za fudbalere Intera bila i te kako zadovoljavajuća s obzirom da je ova ekipa uspela da dođe na kraju do četvrtog mesta na tabeli, što je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, gde je između ostalog finski predstavnik nažalost eliminisan od Drite.
Sigurno je da će izlazak na evropsku scenu biti i ovog puta primarni cilj ove simpatične ekipe, a kada je u pitanju ovogodišnje izdanje najkvalitetnijeg ranga finskog fudbala, trenutku se tim iz Turkua nalazi na osmoj poziciji pa slobodno možemo konstatovati da smo od ovog tima očekivali dosta više u dosadašnjem toku prvenstva.
Naime, na poslednjih pet susreta ova simpatična ekipa je ostvarila samo jedan trijumf, uz dva remija i dva poraza.
U prošlom kolu je osmoplasirani tim na tabeli doživeo novi neuspeh i to na gostovanju kod Hake, a bio je to jedan fenomenalan meč koji nam je na doneo čak pet golova, a krajnji rezultat je bio 3:2 za domaću ekipu.
Da stvari budu gore po Inter iz Turkua, domaći tim je pobedonosni gol na tom susretu postigao u trećem minutu sudijske nadoknade, pa je tako Inter praktično ostao bez viđenog boda u jednom meču u kom je ova ekipa možda bila i bolji rival.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu do sada je osmoplasirani tim na tabeli odigrao sedam mečeva na svom stadionu i generalno nije ostavio loš utisak pošto je u tom periodu tim iz Turkua ostvario tri trijumfa, dva remija i dva poraza, a na poslednjem odigranom susretu na svom terenu Inter je demolirao ekipu Lahtija sa 5:1.

Honka: Sjajne partije ove sezone!

Fudbaleri Honke su prošlu sezonu završili na osmom mestu na tabeli što znači automatski i da je ova ekipa propustila priliku da dođe do plasmana u doigravanje, pa je utisak da samim tim sezona nije dobila prelaznu ocenu.
Ipak, utisak je da sve to polako ali sigurno pada u vodu kada pogledamo na koji način ova ekipa igra u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga finskog fudbala.
Naime, trenutno se Honka nalazi na fantastičnom trećem mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Helsinki, ali i uz dva meča manje u odnosu na najkvalitetniji finski klub, pa se vrlo lako može desiti da ukoliko Honka slavi na ta dva zaostala susreta dođe do druge pozicije na tabeli što bi svakako bila sjajna stvar, i nešto što je pre početka šampionata malo ko mogao da pretpostavi.
Na poslednjih pet susreta trećeplasirani tim na tabeli je doživeo samo jedan poraz, uz jedan remi i čak tri trijumfa.
U prošlom kolu je najprijatnije iznenađenje šampionata odigralo još jedan sjajan meč pred svojim navijačima i to protiv Lahtija koji je razmontiran rezultatom 5:0, a utisak je da je rezultat moga biti i ubedljiviji.
Što se tiče partija na gostovanjima, do sada je trećeplasirani tim na tabeli odigrao sedam mečeva na strani i ostvario tri trijumfa, jedan remi i tri poraza, a na poslednjem odigranom susretu van svog terena Honka je nažalost poražena kod SJK-a, u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak pet golova, pošto je bilo 3:2 za domaću ekipu, uz pobedonosni gol u prvom minutu sudijske nadoknade.
Za kraj poslednji međusobni susret između Inter Turkua i Honke je odigran početkom maja kada je Honka uz dosta muke slavila sa 2:1.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na međusobne susrete između ova dva tima doći ćemo do zaključka da su to uglavnom mečevi sa velikim brojem golova i mislimo da nas nešto slično očekuje i ovog puta pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.96.

Veće šanse svakako dajemo gostujućem timu, zbog čega vam preporučujemo da odigrate duplu šansu X2 koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.