Tip dana: Srbija – Švedska: “Orlovi”sa švedskog stola uzimaju bodove!

U subotu nas očekuje dosta veoma interesantnih mečeva za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će reprezentacija Srbije ugostiti Švedsku.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Srbija: Piksi je preporodio “Orlove”!

Dovođenje Dragana Stojkovića Piksija na klupu Srbije je bez ikakve sumnje bio pravi potez, a nema boljeg pokazatelja za to od direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo, i to nakon pobede u poslednjem kolu nad Portugalom, koja godinama unazad slovi za jednu od najboljih evropskih reprezentacija.
Žreb za Mundijal nije bio nimalo naklonjen “Orlovima” pošto će za protivnike imati Brazil, koji važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje pehara, Švajcarsku, koja je Srbiji nanela bolan poraz na prošlom Svetskom prvenstvu i Kamerun, koji svakako slovi za jednu od najkvalitetnijih afričkih selekcija.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, primarni cilj je plasman u višu diviziju, što neće biti lak posao pošto se u ovom trenutku Srbija nalazi na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Norvešku.
Upravo su popularni “Vikinzi” naneli jedini poraz izabranicima Dragana Stojkovića u dosadašnjem toku Lige nacija, i to pošto su Haland i drugari mimo svih očekivanja slavili na stadionu “Rajko Mitić” a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Ipak, nekoliko dana kasnije su “Orlovi” na istom stadionu pružili daleko bolju partiju protiv Slovenije i slavili sa 4:1, protiv rivala koji mu nikako ne leži.
U trećem kolu je usledilo gostovanje kod Švedske koja je bila dosta oslabljena za taj duel pošto nije bilo nekoliko najboljih fudbalera, međutim mora se priznati da ni Piksi nije mogao da računa na Aleksandra Mitrovića zbog parnih žutih kartona.
Odsustvo najboljeg strelca u istoriji srpske reprezentacije je iskoristio Luka Jović koji je postigao jedini pogodak na tom susretu, što je bilo dovoljno za drugu pobedu “Orlova” u trećem po važnosti reprezentativnom takmičenju.
Najzad, u poslednjem kolu su Dušan Tadić i drugari remizirali na teškom gostovanju kod Slovenije, kada je bilo 2:2, iako je srpski nacionalni tim na poluvreme otišao sa dva gola prednsti, ali su u nastavku susreta fudbaleri domaće selekcije zaigrali dosta bolje u odnosu na prvi deo igre i potpuno zasluženo došli do trijumfa.

Švedska: Mogu li Šveđani do pozitivnog rezultata u Beogradu?

Posle nekoliko vezanih učešća na velikim takmičenjima, Šveđani nažalost nisu uspeli da se kvalifikuju za Mundijal koji će za nekoliko meseci biti odigran u Kataru.
Naime, Skandinavci su prvo u polufinalu doigravanja bili bolji od Češke, koja je ostavila sjajan utisak na prošlom Evropskom prvenstvo.
Taj duel na kom su Šveđani bili domaćini je rešen tek posle produžetaka, pošto u regularnom toku susreta nije bilo golova.
Ipak, u velikom finalu plej-ofa Šveđani su poraženi na gostovanju kod Poljske, i to dosta lakše nego što je bilo ko očekivao, a taj duel su Robert Levandovski i drugari rešili u svoju korist rezultatom 2:0.
Od tog trenutka se ova reprezentacija okrenula novim izazovima u Ligi nacija, a posle četiri odigrana kola ova selekcija se nalazi na trećem mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirane Norvežane, što znači da ova selekcija više nema ni teoretske šanse da dođe do plasmanas u višu diviziju, a kako sada stvari stoje moraće dobrano da se potrude da ostanu u ovoj, pošto poslednjeplasirana Slovenija trenutno ima samo bod manjka.
Treće po važnosti reprezentativno takmičenje je za ovu reprezentaciju krenulo dosta dobro, pošto su izabranici Jane Andersona u prvom kolu bez većih problema slavili na gostovanju kod Slovenije, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Ništa tada nije naslućivalo da će to biti zapravo i jedina pobeda Šveđana u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je ova skandinavska selekcija nakon toga vezala tri poraza.
Sve je krenulo od meča sa susedima Norvežanima na domaćem terenu, u kom je lider na tabeli slavio sa 1:2, i to dosta lakše nego što rezultat pokazuje pošto su Haland i drugari imali dvostruku prednost sve do 92. minuta, kada je Elanga uspeo samo da ublaži poraz.
U trećem kolu je kao što smo već napomenuli Srbija slavila rezultatom 1:0, da bi u poslednjem kolu ovog takmičenja Švedska doživela poraz na gostovanju kod Norveške u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 3:2.

Naš predlog

Od kako je Dragan Stojković Piksi preuzeo preuzeo reprezentaciju Srbije, navikli smo da ova selekcija igra mečeve sa velikim brojem golova, što će po našem mišljenju biti slučaj i ovog puta, pa vam savetujemo da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.10.

Šveđani u Beograd dolaze u nešto oslabljenom sastavu, što bi “Orlovi” i te kako mogli da iskoriste, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.95.

Za kraj, mišljenja smo da će “Piksijevi” puleni od samog starta meča krenuti ofanzivno ka golu rivala kako bi što pre došli u prednost, i iz tog razloga vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji Meridianbet ceni sa koeficijentom 2.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.