Tiket dana: Poeni igrača (četvrtak, 27.10.2022)

Večerašnjim utakmica startuje 5. kolo košarkaške Evrolige. Igraju se mečevi u Pireju, Tel Avivu, Beogradu, Valensiji i Madridu. Izdvojili smo četvroricu igrača za ovaj tiket. Granice i kvote mogu biti neznatno izmenjene.

Bonzi Kolson (Makabi) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Američki bek stigao je u Makabi sa reputacijom odličnog strelca, ali još nije igrao ovako jako takmičenje, ne računajući period proveden u Milvokiju kada je imao minimalnu minutažu. Za vreme koje je proveo u turskim klubovima Darušafaki i Pinar Karšijaki, kao i francuskom Strazburu, uvek je na kraju sezone imao dvocefren prosek poena po meču. Na prve četiri utakmice u Evroligi postizao je u proseku 10,5 poena, a najbolji učinak imao je u prvom kolu protiv Žalgirisa kome je ubacio 16. U prošlom kolu je ponovo bio solidno efikasan, u pobedi nad Asvelom učestvovao je sa 13 koševa i 6 skokova, a na parketu je proveo samo dvadesetak minuta. Na njemu je da zameni učinak Skotija Vilbekina, uz Boldvina je najbolji strelac, a verujemo da će u meču sa Panatinaikosom imati dvocifren učinak. Granica je na 9,5 koševa za Bonzija Kolsona, a za (+) poene koeficijent u kladionici Mozzartbet je 1.85.

Ignas Brazdikis (Žalgiris) – Poeni + (granica 12,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Dolazak Brazdikisa u Žalgiris bio je prava bomba letošnjeg prelaznog roka. Ovaj košarkaš je rođen u Kaunasu ali je karijeru gradio na američkom tlu, u Kanadi i SAD-u. U Žalgiris je stigao iz Orlanda u kome je igrao na 43 utakmice sa 5 postignutih poena u proseku. Sa 23 godine i dalje je mlad igrač, ali je želeo veću ulogu na terenu i zato se vratio u rodnu Litvaniju. Treba mu malo vremena da se privikne na evropski stil igre, mada je u prva četiri kola bio sasvim solidan sa 12,3 poena i skoro 5 skokova u proseku. Radi se o snažnom krilu, pa će Papapetru i Zek Ledej imati puno posla da ga svedu na ”razuman” broj poena. Najbolji učinak Brazdikisa bio je u porazu njegovog tima od Olimpijakosa kada je ubacio 21 koš, a najmanje je postigao protiv Barse, svega 6, ali je Žalgiris slavio protiv Katalonaca. U Beogradu očekujemo efikasan meč, sa mnogo poseda, poput onih u NBA, pa bi to moglo da odgovara Brazdikisu. Granica za njegov učinak je na 12,5 poena, a za (+) je koeficijent 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Matijas Lesor (Partizan) – Poeni + (granica 12,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Snažni centar Partizana igra fantastično na početku sezone, slobodno mođemo reći iznad svih očekivanja. Ne samo da je prvi skakač tima, već je izuzetno i efikasan i postiže 13,5 poena u proseku u Evroligi. U ABA ligi ima manju minutažu, pa je logično da mu je i prosek nešto slabiji. Prosto je neverovatan podatak da na parketu u Evroligi provodi 32 minuta po meču, a ta minutaža bila bi i veća da crno-beli nisu rano obezbedili ogromnu prednost protiv Virtusa pa je Francuz mogao malo na klupu, a umesto njega na parketu je bio mladi Koprivica. Glavnu bitku vodiće sa Kavarijusom Hejsom, protiv koga je igrao prošle sezone u Evrokupu pošto je ovaj nastupao za Bursu. Hejs ima mnogo slabiji učinak u Evroligi od Lesora pa verujemo da će Partizanov centar dobiti tu bitku, posebno zato što se igra u Areni, a poznato je koliko njemu znači energija sa tribina. Granica za poene je na 12,5, a za (+) koeficijent iznosi 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Kajl Vims (Virtus) – Poeni + (granica 7,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Posle šest godina iskusni američki krilni košarkaš igra ponovo u Evroligi. Poslednji put se to dogodilo kada je nosio dres francuskog Strazbura, a u Bolonji je već četvrtu sezonu. Već je u godina, pa mu trener Skariolo dozira minutažu. Obično meč počne sa klupe, kao protiv Partizana, ali opet ima sasvim solidan prosek poena. Na prva 4 meča u Evroligi je postizao 9 koševa za solidnih 20 minuta u igri. Odlično šutira i za dva i za tri poena, a najviše koševa postigao je protiv Žalgirisa 15, dok je najslabiji učinak imao u prvom meču protiv Monaka. Virtus gostuje kod Reala, realno su im male šanse, a pošto nemaju šta da izgube možda im se ruke ”otkače” i ubace mnogo više poena nego što je to bilo u Beogradu protiv Partizana. Za Vimsa verujemo da će imati više od 7,5 poena, a za (+) kvota je 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 11.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.