Tiket dana tenis (sreda, 02.11.2022)

Već u prvom kolu potvrdila se teza da se najveća teniska iznenađenja događaju na kraju sezone, obično baš na ovom poslednjem mastersu u Parizu. Mečevima 2. kola nastavlja se poslednji veliki turnir u sezoni. Predložene kvote i granice mogu biti izmenjene.

Hubert Hurkač – Holger Rune – 1 @ 1.65 u Mozzartbet

Za Danca je ovo bila sezona pune afirmacije. Rune je godinu započeo kao 103 teniser na svetu, da bi u pariski Besri stigao kao 18. na ATP listi sa odličnim šansama da i tu poziciju popravi posle ovog turnira. Radi se vrlo mladom teniseru koji je maksimalno isporistio šansu koja mu se ukazala i tenis je u Skandinaviji postao obođžavan sport. Za to nije zaslužan samo Rune, tu je već odavno Kasper Rud, trenutno 3. na svetu, ali i Finci imaju aduta u Rusuvuoriju. Nekako su u zapećku Šveđani, koji su u prošlosti, zahvaljujući Borgu, Edbergu i ostalima bili velesila. Rune je u prvom kolu pobedio Vavrinku posle pravog maratona i pokzao da mu igranje na betonu nije strano. To potvrđuje i nedavna titula u Stokholmu i pobede nad igračima kakvi su Cicipas, De Minor i Nori. Težak ispit očekuje ga protiv Huberta Hurkača, poljskog tenisera koji se ovde bori za plasman na Završni masters u Torinu. Šestorica učesmika već su poznata, a za preostala dva mesta bore se Ože-Alijasim, Rubljov, Fric i Hurkač. Poljak je u prvom kolu pobedio Manarina i smatramo da je favorit u duelu sa Runeom. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.65.

Pablo Karenjo Busta – Denis Šapovalov – 2 @ 1.85 u Mozzartbet

Za obojicu tenisera ovo će biti poslednji turnir u sezoni, a za jednog je ovo poslednji meč. Sezona je bila uspešnija za Španca koji je popravio plasman u odnosu na prethodnu godinu, a uzeo je i jedan bitan turnir, svoj prvi masters u karijeri, u kanadskom Montrealu. Nije uspeo Karenjo-Busta da se ugura u voz za Torino, za to mu je bio neophodan bar još jedan dobar rezultat na nekom velikom takmičenju, uz uspeh u Parizu. Sada mu ni titula u Bersiju ne bi omogućila nastup na Završnom mastersu. Pre Pariza je igrao u Bazelu gde je poražen od Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu. U prvom kolu u Parizu bio je bolji od zemljaka Alberta Ramosa-Vinjolasa, dosta lako sa 6:3, 6:3. Kanađanin je čak pokvario plasman za dva mesta, ali će moći da napreduje u slučaju da ovde ode daleko. Šapovalov je teniser kome je mesto u svetskom vrhu, samo kad bi uspeo da smiri svoj temperament i da igra sa podjednakim entuzijazmom i protiv onih najboljih na svetu i protiv tenisera koji su slabiji od njega. Sudeći po nastupu u Beču nedavno, on je u odličnoj formi jer je tamo stigao do finala u kome je, posle preokreta, poražen od Danila Medvedeva. U prvom kolu Šapovalov je pobedio Argentinca Serundola u tri seta. Po nama je nešto bliži pobedi Kanađanin pa vam predlažemo dvojku sa koeficijentom 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Tomi Pol – Rafael Nadal – H1(+1,5) @ 1.77 u Mozzartbet

Amerikanac želi na Završni masters i ne sme da gleda ko mu je sa druge strane mreže, a u drugom kolu će to biti rekorder po broju grend slemova, Španac Rafael Nadal. ”Bik sa Majorke” je bio slobodan u prvom kolu ali sigurno da ne bi bio umoran i da je igrao s obzirom da mu je poslednji zvanični meč bio još početkom septembra na US openu kada je u osmini finala poražen od Frensisa Tijafoa. Nadal bi mogao godinu da završi kao prvi teniser sveta a za to mu je neophdno da u Parizu i u Torinu zabeleži odličan rezultat. Tomi Pol je u prvom kolu već napravio jedno iznenađenje, pobedivši jednog drugog Špnaca, Roberta Bautistu-Aguta u dva seta. Da bi došao do Torina i najboljih osam u sezoni, morao bi da ode baš daleko u Bersiju a da Rubljov i Šapovalov ispadnu rano. Ako ništa drugo siguran je kao rezerva, a i to je nešto. Ove sezone su prvi put igrali jedan protiv drugog Nadal i Fric, bilo je to u Akapulku a slavio je Španac. I sada je Nadal favorit, ali je sigurno malo zarđao i očekujemo da Fric osvoji makar jedan set, najverovatnije bi to mogao da bude prvi. Naš predlog je hendikep 1, a za osvajanje bar jednog seta od starne Frica koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.77.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Mozzartbet iznosi 5.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.