Tiket dana: Poeni igrača

Utakmicama u Beogradu, Istanbulu, Kaunasu i Minhenu završava se 11. kolo Evrolige. Da pokušamo da pogodimo učinak nekih košarkaša. Kvote i granice bile su aktuelne u trenutku pisanja tiketa.

Mam Žaite (Virtus) – Poeni + (granica 7,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Francuski krilni centar igra veoma promenjivo ove sezone, učinak mu je slabiji nego u Evrokupu, ali je to nekako i očekivano. Evroliga je značajno jače takmičenje, sudara se sa mnogo kvalitetnijim direktnim rivalima, pa gledano tako ni ovih 7,8 poena prosečno u Evroligi nije tako loše. Skariolo mu nije davao previše vremena na parketu, igra tek 18 minuta prosečno, ali je Virtus suočen sa povredama i izostancima nekih košarkaša, pa je Žaite protiv Panatinaikosa imao 20 poena i 10 skokova, da bi par dana kasnije ubacio samo 5 protiv Efesa. Posle Atine najbolji meč je odigrao u Madridu kada je u trijumfu nad Realom učestvovao sa 12 koševa. Granica za njega pred meč sa Zvezdom u Beogradu je na 7,5 poena i trebalo bi da je prebaci, pogotovo jer osim Lungberga malo je košarkaša Virtusa koji su konstantni ove sezone. Za (+) poene na Žaitea koeficijent u kladionici Mozzartbet je 1.85.

Luka Vildoza (Crvena zvezda) – Poeni +(granica 13,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Od dolaska Luke Vildoze Zvezda nije isti tim. Sada je mnogo bolji. Naravno, ogroman je doprinos i trenera Duška Ivanovića koji je stegao ekipu i sada su crveno-beli u seriji od pet uzastopnih pobeda, tri u Evroligi i dve u regionalnom takmičenju. U Evroligi su dobili tri dramatična finiša, što može mnogo da utiče na psihologiju tima, koji sada igra sa mnogo više samopouzdanja. Motori ekipe, pored Vildoze, još su Nemanja Nedović, koji je nezaustavljiv, dok je malo popustio Ben Bentil koji je bio oslonac u prvom delu sezone. Protiv Partizana se teže povredio Nikola Ivanović, pa sada Zvezda na poziciji organizatora igre ima samo Vildozu i Markovića. Jasno je da Argentinac mora da provede mnogo vremena na terenu protiv Virtusa, pa će samim tim i imati priliku da prebaci granicu koja mu je određena u Mozzartbet-u. On prosečno ubacuje 12,4 poena u Evroligi, a smatramo da će sada prebaciti taj prosek. Granica je na 13,5 a za (+) koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.85.

Gabrijel Dek (Real) – Poeni +(granica 11,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Madriđani su izuzetno potentni u napadu ali se ne mogu pohvaliti čvrstom odbranom. Za sada to funkcioniše dobro, Imaju 7 pobeda i 3 poraza, ali protiv jačih rivala, kakav je Fener, vodeći tim lige, potrebno je i odbraniti neki napad. Gabrijel Dek je prosečno najefikasniji košarkaša Reala u Evroligi. Argentinac prosečno ubacuje 13 poena ali ima i preko 6 skokova po meču. Njegov najbolji meč bio je protiv Virtusa kada je Real poražen na svom parketu, pa ni njegovih 28 poena nije bilo dovoljno. U Istanbulu ih čeka pakao, Mateo Ćus će morati u igri da drži najveće adute, a Dek je jedan od onih u koje ima najviše poverenja. Granica za Gabrijela Deka u kladionici Mozzartbet iznosi 11,5 koševa, a za (+) koeficijent je 1.85.

Ignas Brazdejkis (Žalgiris) – Poeni +(granica 11,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Povratnik iz Amerike dosta brzo se uklopio u evropski stil igre. Snažno krilo igra sasvim dobro u ekipi Žalgirisa koja je jedno od prijatnijih iznenađenja. Litvanci su sakupi 6 poeba u deset kola, a u prethodnom su slavili u Valensiji sa 13 koševa Ignasa Brazdejkisa. On je bio tek treći strelac tima, više poena su ubacili Smits i Evans, ali je najbitnije da je ”zelena šuma” pobedila tek drugi put na strani u Evroligi. Na svom parketu Žalgiris je mnogo opasniji, pobedili su u Kaunasu i jednu Barselonu, pa su svakako favorit i protiv Panatinaikosa, tima koji se preporodio od dolaska Dvejna Bejkona i koji je vezao četiri pobede, dve u grčkoj ligi i dve u Evroligi. Brazdejkis prosečno ubacuje nešto više od 11 poena za 21 minut u igri, a kao i svi ostali bolji je kada ga prati huk sa tribina. Protiv Panatinaikosa mu je zadata granica od 11,5 koševa, a smatramo da će biti bolji od svog proseka. Za (+) poene na Brazdejkisa koeficijent je 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 11.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.