Derbi dana: Brazil – Južna Koreja: Selesao ispunio kvotu poraza, Korejcima slabi izgledi!

U ponedeljak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta naravno analizirali meč osmine finala sa Svetskog prvenstva u Kataru, gde će snage odmeriti selekcija Brazila, koja je po mnogim mišljenjima i najveći favorit na ovom Mundijalu, i Južna Koreja koja je uz dosta sreće došla do plasmana u nokaut fazu.
Početak susreta na stadionu “974” u Dohi je zakazan za 20 časova.

Brazil: Mogu li Brazilci do “Boginje”?

Poslednju titulu svetskog prvaka Brazil je osvojio još 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, kada je ova selekcija došla do svog petog naslova prvaka, a zanimljivo je da odavno Karioke nisu bile u javnosti potcenjene kao što je to bio slučaj pre tog Svetskog prvenstva, iako su tu generaciju predvodili igrači poput Ronalda, Rivalda, Kafua, Roberta Karlosa, ali i Ronaldinja, koji je tada imao samo 22 godine.
Od tada se popularne Karioke nisu proslavile na Mundijalima, uz konstataciju da je ova selekcija na svakom od naredna četiri turnira uspevala da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Pre početka ovog Svetskog prvenstva su kladionice Brazil proglasile za prvog favorita, što možda i nije čudo, s obzirom da su izabranici selektora Titea pružali brutalne partije u kvalifikacijama, gde je ova selekcija na kraju završila na prvom mestu na tabeli uz čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Argentinu.
Prva zvezda tima je Nejmar, ali su Karioke prejake u svim linijama tima, pogotovu u napadu, gde igrači poput Žezusa, Rodriga i Antonija sede na klupi.
U prvom kolu Svetskog prvenstva jedni od glavnih favorita za osvajanje Mundijala su bez većih problema savladali Srbiju a taj duel je završen rezultatom 2:0. Dvostruki strelac je bio Rišarlison, a treba napomenuti da Orlovi ni u jednom trenutku nisu ozbiljnije ugrozili gol koji čuva sjajni Alison.
U drugom kolu su Brazilci bez Nejmara koji je doživeo povredu u meču sa Srbijom, uspeli nekako da savladaju Švajcarsku, a jedini gol na tom susretu postigao je Kazemiro, koji igra na veoma visokom nivou na ovom Mundijalu.
Logično, u poslednjem kolu je selektor Tite odmorio sve nosioce igre, pa otuda i ne treba previše da začudi poraz od Kameruna, koji je ruku na srce gol postigao u sudijskoj nadoknadi preko Abubakara.
Nejmar se oporavio u međuvremenu od povrede, i po poslednjim informacijama on bi trebalo da započne ovaj meč protiv Južne Koreje, međutim, pojavile su se i nove loše vesti, pošto je za fudbalera Arsenala, Gabrijela Žezusa zbog bola u kolenu ovaj Mundijal završen.

Južna Koreja: I sam plasman u nokaut fazu je ogroman uspeh!

Kao prva azijska selekcija koja je došla do polufinala Mundijala, Južna Koreja je zaslužila svoju reputaciju u svetu fudbala, kao čvrsta i nezgodna ekipa koja može ravnopravno da se nosi sa svima.
Ruku na srce, mora se priznati da je Južna Koreja na tom Svetskom prvenstvu imala ogromnu pomoć sudija, ali polufinale jednog ovakog turnira je svakako nešto što se i te kako mora poštovati.
U međuvremenu, ova selekcija je nastavila sa solidnim partijama, a da na tom poluostrvu ima talenta za fudbal pokazao je čak i severni deo koji je jednom uspeo da se kvalifikuje za Mundijal.
Prva zvezda tima je Son koji sa dosta uspeha nastupa za Totenhem, a svi verovatno znaju za onu priču da je ovaj fudbaler pošteđen obaveznog služenja vojnog roka u toj zemlji, pod uslovom da reprezentacija osvoji zlatnu medalju na Azijskim igrama 2018. godine u Indoneziji, što se na kraju i desilo.
Do plasmana na Mundijal, Južna Koreja je stigla bez većih problema i to pošto je ova selekcija na kraju zauzela drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Iran, ali i čak jedanaest bodova viška u odnosu na trećeplasiranu selekciju Ujedinjenih Arapskih Emirata.
U prvom kolu Svetskog prvenstva, Južna Koreja je remizrala sa selekcijom Urugvaja, što je jedan i te kako dobar rezultat, a taj meč je završen bez golova.
Nažalost, u drugom kolu su Son i drugari u jednom fantastičnom susretu doživeli poraz od Gane, a taj meč je završen rezultatom 2:3.
Ipak, u poslednjem kolu je Južna Koreja odigrala svoju najbolju partiju na Mundijalima u poslednjih dvadesetak godina, pošto je savladana favorizovana selekcija Portugala, rezultatom 2:1, a pobedonosni gol za Korejance delo je Hvana u prvom minutu sudijske nadoknade, što je izazvalo veliko slavlje fudbalera ove selekcije, koji su na kraju imali isti broj bodova kao i Urugvaj, a plasman u Top 16 donela im je bolja gol razlika, tačnije veći broj ukupno postignutih golova 4:4 / 2:2.
Svakako da će Son i drugari bez pritiska odigrati ovaj meč sa Brazilom, koji je izraziti favorit na ovom duelu, a poslednji meč između ove dve selekcije odigran je pre šest meseci, kada su Karioke slavile sa više nego ubedljivih 1:6.

Naš predlog

Po našem mišljenju se pitanje pobednika ovog susreta osmine finala nijedne sekunde ne sme dovesti u pitanje pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.79.

Za očekivati je da Brazil koji se na ovom susretu vodi kao domaćin postigne dva ili više golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.

Generalno, duel na stadionu “974” u Dohi bi vrlo lako mogao da nam donese dosta golova, pa je možda i idealna igra kada je ovaj meč u pitanju kombinacija 1X&3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.