Tip dana: Hrvatska – Maroko: Penju li se Vatreni ponovo na postolje?

Do kraja Mundijala su na programu još samo dva meča, a onaj manje važan igra se u subotu od 16 časova na stadionu “Kalifa” u Dohi, gde će u borbi za treće mesto na Svetskom prvenstvu snage odmeriti selekcije Hrvatske i Maroka.
Obično se kaže da tim koji lakše podnese poraz u polufinalu na kraju dođe do trećeg mesta na turniru, a da li će to biti slučaj i ovog puta ostaje da se vidi.

Hrvatska: Argentina je ipak bila prejaka za Vatrene!

Pamtimo svi blistave partije Hrvata na prošlom Svetskom prvenstvu kada je ova selekcija mimo svih očekivanja došla do velikog finala u kom je ova selekcija poražena od Francuza, a taj duel je završen rezultatom 4:2.
Na sledećem velikom takmičenju su Vatreni ponovo uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu, ali je na Evropskom prvenstvu u osmini finala Španija ipak bila prejaka.
Mnogim hrvatskim reprezentativcima je ovo poslednji Mundijal u karijeri, a tu pre svih mislimo na Luku Modrića koji je na prošlom Svetskom prvenstvu proglašen za najboljeg fudbalera, iako je njegova selekcija u finalu kao što smo već napomenuli poražena od Trikolora.
U prvom kolu ovog prvenstva, četa Zlatka Dalića je pomalo i neočekivano samo remizirala sa Marokom, kada nije bilo golova, ali je već u drugom kolu Hrvatska odigrala sjajan meč i bez većih problema savladala Kanadu, a taj duel je završen rezultatom 4:1, i pored toga što je Kanada u prvom kolu odigrala fantastičan meč protiv Belgije.
U poslednjem kolu grupne faze je usledio meč sa Belgijancima, koji je završen bez pogodaka, iako treba biti realan pa priznati da su izabranici Roberta Martineza imali nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola na tom susretu, ali se pošteno obrukao Lukaku, i na kraju su Vatreni izborili plasman u osminu finala gde ih je pomalo i neočekivano čekao Japan.
Regularni tok susreta protiv Samuraja je završen rezultatom 1:1, a u penal seriji je blistao golman Livaković koji je odbranio čak tri jedanaesterca i doneo svojoj selekciji plasman u četvrtfinale.
Usledio je meč sa Brazilom, koji je završen bez pogodaka. Karioke su u finišu prvog produžetka preko Nejmara došle do vođstva ali se hrabri Hrvati nisu predavali i golom Petkovića u 117. minutu došli do poravnanja rezultata, a kasnije i penala u kojima se ponovo istakao Livaković koji je odbranio jedanaesterac Rodrigu. U međuvremenu su svi fudbaleri Hrvatske bili precizni, nakon čega je Markinjos promašio jedanaesterac u četvrtoj seriji što je bio povod za ogromno slavlje Vatrenih.
Nažalost, u polufinalu je Argentina predvođena Lionelom Mesijem bila prejaka i Gaučosi su na tom susretu bez većih problema slavili rezultatom 3:0, pa Vatrenima ostaje borba za treće mesto na turniru, sa najprijatnijim iznenađenjem Marokom, koji je u polufinalu eliminisan od Francuske.
Selektor Zlatko Dalić nema previše problema za sastav tima za ovaj duel sa tom selekcijom, ali je pod znakom pitanja Marcelo Brozović koji predstavlja izuzetno bitan šraf u veznom redu Vatrenih.

Maroko: Briljantne partije na Mundijalu!

Pre svega, treba reći da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će selekcija Maroka doći do polufinala Svetskog prvenstva.
Na prvi pogled, izabranici selektora Regragija su imali pakleno težak posao, pošto je grupa bila i te kako kvalitetna jer su u njoj pored ove afričke selekcije bili još i Hrvatska i Belgija, koje su na prošlom Mundijalu zauzele drugo, odnosno treće mesto, ali i reprezentacija Kanade, koja je briljirala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i u konkurenciji selekcija poput Meksika, Sjedinjenih Američkih Država i Kostarike došli do prvog mesta u grupi.
Naravno, Maroko je reprezentacija koja ima dva superstara – Hakimija i Zijeha, ali i još nekolicinu vrhunskih fudbalera, a tu pre svih mislimo na golmana Bonua, En Nesirija, Amrabat, Mazrui, kapiten Sais i drugi, pa je konačni utisak da afrička selekcija i pre početka ovog Mundijala nikako nije bila za potcenjivanje.
U prvom kolu je četa selektora Vadida Regragija remizirala upravo sa Hrvatskom, a taj duel je završen bez pogodaka.
Usledila je jedna neverovatno dobra partija afričke selekcije u kojoj je mimo svih očekivanja savladana Belgija, rezultatom 2:0, i već tada su svi navijači Maroka polako ali sigurno počeli da razmišljaju o plasmanu u nokaut fazu.
To se i obistinilo nakon trijumfa nad nimalo naivnom reprezentacijom Kanade, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1.
Naravno, treba napomenuti da su Marokanci na kraju završili na prvom mestu u grupi, ostavivši iza sebe selekcije poput Hrvatske i Belgije.
U osmini finala je već tada hit šampionata naleteo na favorizovanu Španiju, koju su izabranici selektora Regragija uspeli da savladaju nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, i na taj način sebi zakažu meč sa Portugalom u četvrtfinalu, koji je pre toga demolirao Švajcarce rezultatom 6:1.
Marokanci su odigrali fenomenalan meč i potpuno zasluženo slavili rezultatom 1:0, a jedini pogodak na tom susretu delo je En Nesirija.
Nažalost, ova simpatična reprezentacija je zaustavljena u polufinalu od Francuza pošto je taj duel završen rezultatom 2:0, a utisak je da se Hakimi i drugari i pored tog uspeha nisu nimalo obrukali u meču protiv aktuelnog svetskog šampiona.
Za kraj, selektor Regragi za ovaj susret za treće mesto neće moći da računa na kapitena Saisa, dok je Mazrui pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

I jedni i drugi će bez ikakve sumnje učiniti sve da dođu do trećeg mesta na Mundijalu, što nam potencijalno može doneti golove na obe strane, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.73.

Obično nam mečevi za treće mesto na Mundijalima donesu dosta golova, a mišljenja smo da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam predlažemo da odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 1.93.

Veoma nezahvalno je prognozirati koji tim bi ovde mogao da dođe do trijumfa, a deluje da su Marokanci nakon svega što su prikazali na ovom Svetskom prvenstvu zaslužili da dođu do treće pozicije, pa imamo za vas hrabru prognozu, X2&GG za koju je Meridianbet odredio fenomenalan koeficijent 2.55.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Hrvatska – Maroko: Penju li se Vatreni ponovo na postolje? - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.