Tip dana: Argentina – Francuska: Ko nosi Boginju u Pariz, Mesi ili Mbape?

Nakon nešto manje od mesec dana, došli smo i do velikog finala Mundijala u kom će snage na stadionu “Lusail” odmeriti selekcije Argentine i Francuske.
Do borbe za Boginju, Argentinci su stigli nakon što su u polufinalu savladali selekciju Hrvatske, rezultatom 3:0, dok su Trikolori bili bolji od Marokanaca (2:0).
Nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl, a početak finalnog susreta je zakazan za 16 časova.

Argentina: Još samo jedan korak!

Ako se setimo uvodnog meča na Mundijalu za Argentince, i onog poraza od Saudijske Arabije, utisak je da ni oni najveći optimisti nakon toga nisu mogli da pretpostave da će ova selekcija doći do velikog finala.
Izabranike Lionela Skalonija deli samo još jedan koran od dugo čekane Boginje, koja bi inače bila prva u eri Mesija, koji bi u slučaju da dođe do trofeja na najbolji mogući način okončao svoju reprezentativnu karijeru.
Nakon tog šoka od Saudijske Arabije, Gaučosi su uspeli da savladaju Meksiko i Poljsku što je bilo dovoljno za prvo mesto u grupi.
U osmini finala je četa Lionela Skalonija naletela na Australiju, koja je bez većih problema eliminisana rezultatom 2:1.
U četvrtfinalu je usledio spektakularan meč sa Holanđanima. Regularni tok susreta je završen rezultatom 2:2, iako je Argentina većim delom meča dominirala, ali su Lale ipak nekako uspele da dođu do produžetaka, a kasnije i penala.
U penal ruletu istakao se golman Gaučosa Emiliano Martinez, koji je imao šta da poruči selektoru Holandije Van Galu nakon trijumfa.
Najzad, u polufinalu su Lionel Mesi i drugari odmerili snage sa Hrvatskom i bez većih problema slavili rezultatom 3:0.
U prvom delu igre su Vatreni bili bolja ekipa na terenu, ipak, u 31. minutu susreta Argentina je ni iz čega stigla do jedanaesterca, pošto je Livaković srušio Alvaresa, a precizan sa bele tačke bio je Lionel Mesi, kome je to peti gol na turniru.
Hrvatska nije stigla da se oporavi od šoka i gola, a već u 39. minutu Argentina je duplirala svoju prednost. Dugo je sjajni Alvares vukao loptu, stigao do šesnaesterca, nije uspeo da ga zaustavi Juranović, potom je loše intervenisao i Sosa, da bi Argentinac to iskoristio i loptu poslao pored nemoćnog Livakovića.
Nakon toga su izabranici selektora Dalića zaigrali dosta odlučnije, a kazna za Hrvate, koji su zaigrali preofanzivno, došla je u 69. minutu, kada je Mesi po ko zna koji put pokazao klasu.
“Vrteo” je jedan od najboljih fudbalera svih vremena Gvardiola na desnoj strani, sve dok ga nije prošao, ušao u šesnaesterac i loptu na “tacni” dao Alvaresu, koji je dao još jedan gol, a do kraja meča promene rezultata više nije bilo iako je bilo još nekoliko sjajnih prilika za postizanje gola na obe strane.
Što se tiče sastava tima za ovaj finalni susret sa Francuskom, Lionel Skaloni najverovatnije neće moći da računa na Papu Gomeza, koji sve i da je zdrav skoro sigurno ne bi bio u startnoj postavi.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Argentine i Francuske odigran je pre četiri godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji, kada su Trikolori slavili rezutatom 4:3.

Francuska: Trikolori ciljaju novu titulu!

Na prošlom Mundijalu su Francuzi potpuno zasluženo došli do svoje druge titule prvaka sveta, i to pošto je u velikom finalu savladana Hrvatska, rezultatom 4:2.
Trikolori su za glavne favorite slovili i na prošlom Evropskom prvenstvu koje je odigrano prošle godine, međutim, izabranici Didijea Dešana su zaustavljeni već u osmini finala, pošto je Francuska izgubila od Švajcarske i to posle lošijeg izvođenja jedanaesteraca.
Sa dosta problema se selektor ove reprezentacije susreo pred ovo Svetsko prvenstvo, pošto zbog povreda nije mogao da računa na Kantea i Pogbu, dok su se Nkunku i Benzema povredili neposredno pred početak Mundijala.
Ipak, uprkos svim problemima, Trikolori su u prvom kolu slavili protiv Australije, i to sa 4:1, međutim ostaće gorak ukus u ustima zbog povrede Lukasa Ernandeza u uvodnim minutima susreta.
U drugom kolu su Mbape i drugari bili bolji od Danske, čime je već obezbeđen plasman u nokaut fazu, pa poraz u poslednjem kolu grupne faze od Tunisa apsolutno ništa nije poremetio u redovima aktuelnog svetskog prvaka.
U osmini finala su puleni Didijea Dešana bez većih problema savladali Poljsku rezultatom 3:1, u meču na kom je Kilijan Mbape zaista blistao, da bi u četvrtfinalu Trikolori u jednom fenomenalnom susretu eliminisali Engleze, pošto je taj duel završen rezultatom 1:2, uz konstataciju da je Gordi Albion propustio da realizuje jedanaesterac, tačnije Hari Kejn, desetak minuta pred istek regularnog toka.
U polufinalu je aktuelni svetski šampion odmerio snage sa najprijatnijim iznenađenjem turnira, selekcijom Maroka, a na tom meču su Francuzi dosta teže nego što je očekivano slavili sa 2:0, iako nam rezultat to ne pokazuje.
Do petog minuta smo čekali na prvu šansu na utakmici. Antoan Grizman je prošao po desnoj strani i centrirao do Kilijana Mbapea, njegov šut blokirala je na ovom turniru fenomenalna odbrana Maroka, lopta se odbila do Ernandeza koji je iz voleja poslao u mrežu.
Usledilo je dosta prilika na obe strane, a Francuska je udvostručila prednost u 79. minutu golom Muanija, koji je samo nekoliko trenutaka ranije ušao u igru umesto Usmana Dembelea. Tiram je dodao do Mbapea, on se oslobodio protivnika i šutirao, loptu je zakačio i usporio jedan marokanski fudbaler, do nje je došao Muani kome nije bilo teško da sa nekoliko metara postigne svoj prvi gol za reprezentaciju.
Maroko je do kraja susreta pokušavao da postigne pogodak, u četvrtom minutu nadoknade imao je dobru priliku ali je Kunde pred samim golom zaustavio šut Abderazaka Hamalaha. Do kraja nije bilo prilika, pa se Francuska drugi put uzastopno plasirala u finale Mundijala.
Što se tiče izostanaka, pored Benzeme i Nkunkua, Dešan neće moći da računa ni na Lukasa Ernandeza, dok su pod velikim znakom pitanja iz raznih razloga Žiru, Teo Ernandez i Čuameni, ali se očekuje da sva trojica ipak budu u startnoj postavi protiv Argentine.

Naš predlog

Pre svega, treba konstatovati da je veoma teško prognozirati finale bilo kog takmičenja, a pogotovu Mundijala. Ipak, mišljenja smo da će i jedna i druga selekcija, bez obzira što je ulog ogroman, od prvog minuta baciti sve karte na sto. Utisak je da će obe reprezentacije učiniti sve da postignu gol što pre, a naše mišljenje je da će ih do kraja susreta sigurno biti na obe strane, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.01.

Utisak je da se vrlo lako može desiti da vidi makar jedan pogodak u prvom poluvremenu, ali i jedan u drugom delu igre, pa je idealno da probate sa igrom I1+&II1+ za koju je kladionica Meridianbet odredila sjajnu kvotu 2.05.

Za kraj, da se osvrnemo malo i na konačan ishod ovog susreta. Kao što smo već napomenuli, ulog je ogroman, naša konstatacija je da će nam ovo finale na “Lusailu” doneti dosta golova, ali i pored toga, mišljenja smo da će Lionel Mesi konačno doći do titule na Mundijalu, što je svakako jedan od najboljih fudbalera svih vremena i zaslužio, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.85.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Argentina – Francuska: Ko nosi Boginju u Pariz, Mesi ili Mbape? - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.