Tip dana: Antverpen – Standard: Crveni blistaju na svom terenu, timu iz Liježa prijaju mečevi sa Antverpenom!

U utorak je izuzetno zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta posle duže vremena analizirali jedan meč iz belgijskog fudbala, i to susret osmine finala Kupa, u kom će Antverpen na svom terenu ugostiti Standard iz Liježa.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Antverpen: “Crveni” blistaju ove sezone!

Antverpen je osnovan 1880. godine, a do sada je ova ekipa četiri puta u svojoj istoriji osvajala pehar namenjem šampionu belgijske lige.
Poslednji put se to desilo 1957. godine, a od tada do dana današnjeg je ova ekipa od značajnijih rezultata uspela dva puta da dođe do trofeja u Kupu, a poslednji put je to bio slučaj 2020. godine kada su Crveni u velikom finalu bili bolji od Klub Briža, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Prošlu sezonu je ova simpatična ekipa završila na četvrtom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na trećeplasirani Anderleht.
To četvrto mesto je ovoj ekipi donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, međutim, Crveni su na poslednjoj prepreci do plasmana u grupnu fazu trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja eliminisani od turskog Bašakšehira, što je dobrano razočaralo sve navijače ove ekipe.
Inače, Antveren predvode trojica veoma iskusnih fudbalera, a tu naravno mislimo na Naingolana, Alderverelda i kapitena Haruna, mada ne treba zaboraviti ni nešto mlađeg Jansena koji je bio na spisku Luj Van Gala za Svetsko prvenstvu u Kataru.
Ako se vratimo na ovu sezonu, doći ćemo do zaključka da svi navijači Antverpena imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo, s obzirom da se njihova omiljena ekipa u ovom trenutku nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani Rojal Union.
U prošlom kolu su izabranici Mark Van Bomela odigrali dosta dobar meč na gostovanju kod aktuelnog šampiona Klub Briža, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Koliko je to odličan rezultat za Crvene dovoljno govori i podatak da je Klub Briž uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to u konkurenciji Atletiko Madrida, Porta i Leverkuzena.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, Antverpen igra zaista sjajno na svom stadionu, pa je tako trećeplasirani tim na tabeli belgijskog šampionata do sada odigrao devet mečeva na svom terenu i ostvario čak sedam trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz.
Inače, poslednji međusobni susret između Antverpena i Standarda je odigran sredinom oktobra, kada je tim iz Liježa na svom terenu ubedljivo slavio rezultatom 3:0.

Standard: Može li tim iz Liježa do plej-ofa?

Standard iz Liježa je osnovan 1898. godine, a do sada je ova ekipa čak deset puta bila šampion Belgije, dok je čak trinaest puta ovaj tim završavao sezonu na drugom mestu na tabeli.
Pored toga ne treba zaboraviti da je klub iz Liježa osam puta osvajao belgijski Kup a poslednji put se to desilo 2018. godine kada je u velikom finalu ova ekipa savladala Genk, rezultatom 1:0.
Naravno, svakako da treba napomenuti i podatak da je Standard čak dva puta igrao finale nekog evropskog takmičenja, i to 1982. godine Kup Pobednika Kupova, ali i Interototo Kupa 1996. godine.
Poslednjih nekoliko sezona ekipa iz Liježa ima baš dosta problema, a prošli šampionat je nekadašnji šampion Belgije završio tek na četrnaestom mestu na tabeli što je svakako nešto što je malo ko mogao da pretpostavi.
Ovog puta je uprava kluba za primarni cilj postavila plasman u plej-of, a za one koji ne znaju, na kraju ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnijeg ranga belgijskog fudbala će osam najbolje plasiranih timova igrati u doigravanju, uz napomenu da će se prva četiri kluba boriti za titulu i plasman u Ligu šampiona, ili Ligu Evrope, dok će ekipe koje prvenstvo završe od pete do osme pozicije voditi borbu za kvalifikacije za Ligu konferencija.
U ovom trenutku se izabranici Ronija Deile nalaze na sedmom mestu na tabeli, uz samo bod manjka u odnosu na šestoplasirani Vesterlo, međutim, treba napomenuti da Standard ima i meč manje, pošto još uvek nije jasno šta će biti sa duelom protiv Anderlehta koji je zbog upada navijača gostujuće ekipe prekinut pri rezultatu 3:1 za tim iz Liježa, a kako sada stvari stoje velike su šanse da meč bude registrovan službenim rezultatom 3:0.
U prošlom kolu belgijskog prvenstva izabranici trenera Deile su u jednom spektakularnom susretu poraženi na svom terenu od Rojal Uniona, a taj duel je završen rezultatom 2:3.
Kada su u pitanju partije na strani, do sada je nekadašnji šampion Belgije odigrao osam mečeva van svog terena i upisao četiri trijumfa i isto toliko poraza.
Za kraj, utisak je da Standardu i te kako prijaju mečevi sa Antverpenom s obzirom da je ova ekipa na šest poslednjih susreta sa Crvenima ostvarila tri trijumfa, dva puta je bilo nerešeno, a jednom je Antverpen slavio.

Naš predlog

Pre svega, mišljenja smo da nas očekuje jedan izuzetno efikasan duel u kom će po našem mišljenju i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.68.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa poprilično dobrom kvotom 1.72.

Za kraj, poznato je da Antverpen igra fantastično na domaćem terenu i mišljenja smo da će ova simpatična ekipa to pokazati i na ovom duelu protiv Standarda, pa vam toplo preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.85.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Antverpen – Standard: Crveni blistaju na svom terenu, timu iz Liježa prijaju mečevi sa Antverpenom! - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.