Tip dana: Danska – Finska: Danci vladaju severom!

U četvrtak počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, a za vas smo ovog puta analizirali meč između selekcija Danske i Finske.
Susret između ove dve reprezentacije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Danska: Fantastične partije na poslednjem Evropskom prvenstvu!

Danci su kao što je svima poznato odigrali sjajno prošlo Evropsko prvenstvo na kom je ova Skandinavska selekcija stigla čak do polufinala, ali je tu usledila eliminacija od Engleske, koja je po mnogim mišljenjima na tom susretu imala i veliku pomoć sudija.
Bilo kako bilo, Danci su sa nestvarno dobrim partijama nastavili i u kvalifikacijama za Mundijal, gde je ova selekcija na deset odigranih mečeva ostvarila čak devet trijumfa, uz samo jedan poraz i to u poslednjem kolu na gostovanju kod Škotske kada je već sve bilo rešeno.
Ipak, mora se priznati da smo od Kristijana Eriksena i drugara dosta više očekivali na Mundijalu, i to pogotovu što grupa nije bila preterano teška, jer su u njoj pored ove selekcije bile još i Francuska, Australija i Tunis.
Odmah na startu su Danci šokirali naciju remijem protiv Tunisa, pošto je taj meč završen bez pogodaka, a nakon toga je usledio i meč sa prvim favoritom u grupi, selekcijom Francuske, koji su Trikolori rešili u svoju korist, pošto je taj duel završen rezultatom 2:1.
Meč poslednjeg kola je za Skandinavce bio i duel na sve ili ništa, a rival je bila Australija, i po nekim procenama je polufinalisti sa prošlog Evropskog prvenstva bio dovoljan bilo kakav trijumf na tom susretu za prolazak u narednu fazu turnira.
Nažalost, Danska je mimo svih očekivanja doživela poraz na tom susretu od Kengura, pošto je krajnji rezultat bio 1:0, a to je nažalost značilo i povratak kući za ovu evropsku selekciju koja je zaista briljirala u kvalifikacijama.
Šta je tu je, Dancima ostaje da se fokusiraju na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje je na programu sledeće godine, a u grupi se ova reprezentacija nalazi sa Slovenijom, Severnom Irskom, Kazahtastanom, San Marinom i Finskom, a kako će plasman na EURO izboriti dve prvoplasirane reprezentacije, zaista bi bilo veliko iznenađenje da ovaj tim ne vidimo naredne godine na prvenstvu Starog kontinenta.

Finska: Mogu li Finci do novog plasmana na EURO?

Fudbalska selekcija Finske je uspela da se plasira na poslednje Evropsko prvenstvo, koje je odigrano pre nešto manje od dve godine, a bio je to istorijski uspeh za ovu reprezentaciju i kada se podsetimo toga, deluje da je vrlo malo nedostajalo da Fince vidimo u nokaut fazi.
Naime, u prvom kolu je ova reprezentacija mimo svih očekivanja uspela da pobedi upravo Dansku, pošto je taj duel završen rezultatom 1:0.
Inače, treba podsetiti da je ta utakmica bila prekinuta više od sat i po vremena, nakon što se danski igrač Kristijan Eriksen u završnici prvog poluvremena srušio na travu. Njega su lekari više od deset minuta reanimirali na terenu, a zatim je u svesnom stanju prebačen u bolnicu.
Ruku na srce, utisak je da je sve to dobrano uticalo na fudbalere i jedne i druge ekipe, pa je opšti utisak da je to bio jedan od najslabijih mečeva na šampionatu, u kom su Finci iz praktično jedinog šuta ka golu rivala došli do pogotka, a samim tim i do istorijskog trijumfa na velikim takmičenjima.
Nakon toga je selekcija iz Skandinavije doživela dva poraza, i to prvo od Rusije kada je bilo 1:0, a onda i od prvog favorita u grupi – reprezentacije Belgije, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Nažalost, Finci su takmičenje završili na trećem mestu na tabeli i pored toga što su u prvom kolu savladali Dance morali su već posle prve faze da se vrate kući.
Za razliku od svog rivala na večerašnjem duelu, Finska nije uspela da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo, pošto je ova selekcija na kraju kvalifikacija zauzela treće mesto na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirane Ukrajince, koji su došli do plasmana u baraž, gde su eliminisani od selekcije Velsa.
U prošlogodišnjem izdanju Lige nacija je ova selekcija zauzela drugo mesto u svojoj grupi u kojoj su još bili i Bosna i Hercegovina, Rumunija i Crna Gora, a na šest odigranih mečeva u trećem po važnosti reprezentativnom takmičenju Finci su ostvarili dva trijjumfa, dva remija i dva poraza.
Inače, poslednji zvanični meč pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Finska je odigrala sredinom januara na svom terenu protiv Estonije, a taj duel je završen pobedom Estonaca od 0:1.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da je ipak selekcija Danske veliki favorit na ovom duelu pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.32.

Vrlo lako se može desiti i da nam ovaj duel donese tri ili više golova, što kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.03.

Za kraj, pored toga što je domaćin favorit, Danska bi mogla i morala da postigne makar dva pogotka na svom terenu, za šta je Meridianbet odredio kvotu 1.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.