Meč dana: Valensija – Sevilja: Ko će do trijumfa u duelu dva najveća razočarenja La Lige?

Nedelja nam po običaju donosi pregršt veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Mestalji gde će snage odmeriti Valensija i Sevilja.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Valensija: Malo ko je ovo očekivao!

Nažalost, ponovo su fudbaleri Valensije prošle sezone ostali bez plasmana u neko od evropskih takmičenja, i to pošto je ova ekipa šampionat završila na devetom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Viljareal, pa slobodno možemo konstatovati da tim sa Mestalje nije bio ni blizu bilo kakve borbe za poziciju koja vodi u neko od evropskih takmičenja.
I pored toga, Slepi miševi su imali najbolju moguću šansu da dođu do izlaska na evropsku scenu, pošto su igrali finale Kupa Kralja, koje su nažalost izgubili od Betisa i to nakon lošijeg izvođenja penala, iako je ovaj tim prvi došao do vođstva na tom susretu.
Na leto je uz veliko negodovanje navijača na mesto trenera postavljen Đenaro Gatuzo, koji je smenjen već u januaru, a na njegovo mesto je postavljena legenda kluba, Ruben Baraha, koji će imati veoma težak zadaatk da Valensiju ostavi u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Naime, u ovom trenutku se tim sa Mestalje nalazi na katastrofalnom osamnaestom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
U prošlom kolu su izabranici Rubena Baraha doživeli neprijatan poraz na gostovanju kod Almerije kada je bilo 2:1, a ono što nije dobro je to što je upravo ta ekipa jedan od glavnih konkurenata Valensiji u borbi za opstanak.
Na poslednjih pet mečeva Slepi miševi su ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza, i utisak je da ovom klubu nije pomogao ni legendarni Baraha, koji je odigrao 263 utakmica za klub sa Mestalje i postigao 41 pogodak, a bio je to slavni period ovog tima koji je čak dva puta zaredom igrao finale Lige šampiona, i nažalost oba puta gubio.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Valensija odigrala četrnaest susreta na svom stadionu i ostvarila šest trijumfa, tri remija i pet poraza, a na poslednja tri meča na svom stadionu Slepi miševi imaju skor od dva trijumfa i jednog remija, što je svakako podatak koji može da ohrabri sve navijače ovog tima pred duel sa Seviljom.
Za kraj, Ruben Baraha za ovaj meč protiv Andalužana neće moći da računa na Domeneka, Klajverta i Koreiju, dok je Niko pod velikim znakom pitanja.

Sevilja: Andalužani se polako ali sigurno bude!

Godinama unazad su Andalužani bez većih problema dolazili do plasmana u Ligu šampiona, a to je između ostalog bio primarni cilj i ovog puta.
Nažalost, od toga neće biti ništa, ali ne samo to, Berberini će imati dosta muke i oko opstanka u La Ligi, pošto se u ovom trenutku tim sa Sančez Pichuana nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu su izabranici novog trenera Mendilibara remizirali na svom stadionu protiv Selte, iako su do 89. minuta meča imali čak dva gola prednosti, ali su gosti iz Viga za četiri minuta postigli dva pogotka i stigli do veoma važnog boda.
Nažalost, Sevilja je prerano završila svoju epizodu u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, pošto je španski predstavnik u konkurenciji Mančester Sitija, Dortmunda i Kopenhagena zauzeo treće mesto u grupi i morao je da se zadovolji sa nastavkom takmičenja u njima omiljenoj Ligi Evrope.
U Ligi Evrope je španski predstavnik u šesnaestini finala naišao na PSV, koji je eliminisan ukupnim rezultatom 3:2, da bi u osmini finala Sevilja bila bolja i od Fenerbahčea, ukupnim rezultatom 2:1, a ono što je zanimljivo je da višestruki osvajač Liga Evrope oba puta slavio na svom terenu, ali i doživeo oba poraza na strani.
Najzad, u prvom četvrtfinalnom susretu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, Andalužani su uspeli da remiziraju na gostovanju kod Mančester Junajteda, pošto je taj duel završen rezultatom 2:2. Većim delom susreta je domaćin imao dva gola prednosti i činilo se da će Đavoli bez većih problema doći do trijumfa na ovom susretu, međutim, da tako ne bude pobrinuli su se upravo fudbaleri Mančester Junajteda. Prvo je Tajler Malasija u 84. minutu postigao prvi autogol, da bi u samoj nadoknadi vremena tragičar po ko zna koji put bio Hari Megvajer koga je lopta posle šuta En Nesirija pogodila i na kraju završila u mreži golmana De Hee.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj veoma važan meč protiv Valensije, Hose Luis Mendilibar neće moći da računa na Akunju, Geja i Teljesa, dok su pod velikim znakom pitanja Korona i Đordan.

Naš predlog

Veoma težak meč za prognoziranje, s obzirom da se oba tima nalaze u veoma teškoj situaciji, a svakako da će Valensija i Sevilja dati sve od sebe da dođu do trijumfa na ovom duelu što nam samo po sebi obećava golove na obe strane, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.02.

Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih međusobnih susreta dolazimo do zaključka da je najčešće bilo nerešeno, što je uostalom bio slučaj i u dva poslednja okršaja između Valensije i Sevilje, kada je bilo 1:1.
Vrlo je moguće da nam i ovaj duel ne donese pobednika, pa je topla preporuka igra na nerešen ishod za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 3.25.

Za kraj, Sevilja u poslednje vreme beleži nešto bolje rezultate, u odnosu na veći deo šampionata i deluje da Andalužani neće izgubiti ni na ovom meču, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.