Meč dana: Čelsi – Real Madrid: Poslednja prilika da Plavci spasu sezonu!

Utorak nam donosi revanš mečeve četvrtfinala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta pripremili susret koji će biti odigran u Londonu, na Stamford Bridžu gde će snage odmeriti Čelsi i Real Madrid.
Prvi susret između ova dva tima koji je odigran u prestonici Španije je završen pobedom kraljevskog kluba od 2:0, pa je utisak da Plavcima predstoji izuzetno težak zadatak.
Početak revanša je zakazan za 21h.

Čelsi: Mogu li Plavci nekako da eliminišu aktuelnog šampiona Evrope?

Od kako je Roman Abramovič napustio klub, a Čelsi dobio nove vlasnike, cela klupska filozofija je promenjena, što se najbolje videlo u prethodna dva prelazna roka u kojima su prebogati vlasnici Plavaca potrošili rekordnih 630 miliona evra.
Kada uložite toliku sumu novca, očekuje se naravno borba za najveći mogući plasman, međutim, ako bacimo pogled na tabelu u Premijer ligi, u ovom trenutku se klub sa Stamford Bridža nalazi na katastrofalnom jedanaestom mestu na tabeli, što znači da ovu ekipu naredne sezone sasvim sigurno nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja.
Cenu loših rezultata je platio Grejem Poter, a umesto njega je kao privremeno rešenje na klupu postavljen Frenk Lampard, koji se blago rečeno nije snašao na klupi svog novog-starog tima, pošto je u prošlom kolu Premijer lige Čelsi poražen na svom stadionu od Brajtona, kada je bilo 1:2.
Ni pre toga se Plavci nisu proslavili pošto su na gostovanju kod Vulverhemptona poraženi sa 1:0, pa dolazimo do podatka da je tim sa Stamford Bridža na poslednjih pet mečeva u prvenstvu doživeo čak tri poraza uz dva remija.
Jedino takmičenje gde za sada stvari teku po planu je bez ikakve sumnje Liga šampiona. Prvo su Plavci i pored šokantnog poraza u prvom kolu od Dinama iz Zagreba bez većih problema uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta. Tamo je usledio dvomeč sa Borusijom iz Dortmunda, i treba podsetiti da je nemački predstavnik u prvom duelu na Signal Iduna Parku dominirao svih devedeset minuta i potpuno zasluženo slavio sa 1:0, međutim revanš u Londonu nam je doneo jedan potpuno drugačiji meč u kom se engleski predstavnik dosta ispromašivao, ali i pored svega toga došao do pobede (2:0) i plasmana među osam najboljih evropskih ekipa.
U prvom četvrtfinalnom meču, Plavci su ponovo odigrali jedan katastrofalan meč na gostovanju kod aktuelnog šampiona Evrope, a na tom duelu je Real Madrid dosta lakše nego što se očekivalo slavio sa 2:0, što je fina zaliha pred revanš koji je na programu večeras.
Što se tiče sastava, Frenk Lampard za ovaj revanš protiv Madriđana neće moći da računa na Čilvela, Kulibalija, Obamejan, Madueke i Badijašil nisu ni registrovani za Ligu šampiona, a pod velikim znakom pitanja su Haverc, Loftus-Čik i Čukvuemeka.

Real Madrid: Madriđani u London dolaze sa velikom prednošću!

Povratak Karla Ančelotija na klupu Reala je bez ikakve sumnje predstavljao veliko iznenađenje, međutim, to je bio pravi potez, s obzirom da je italijanski strateg u svojoj povratničkoj sezoni u prestonicu Španije, doneo Realu čak četiri trofeja.
Bez većih problema je osvojena La Liga, u finalu Lige šampiona su Madriđani bili bolji od Liverpula, dok je na sve to Real Madrid došao do trofeja u Superkupu Evrope, ali i na Svetskom klupskom prvenstvu, pa zaista teško da je moglo bolje.
Jedini trofej koji Ančelotiju nedostaje u novom mandatu u Realu je Kup Kralja, a i tu se kraljevski klub nalazi nadomak trofeja pošto Madriđane očekuje finalni meč sa Osasunom, u kom je najtrofejniji evropski klub veliki favorit.
Pre toga je u polufinalu eliminisana Barselona, a malo ko je očekivao da će Real nakon minimalnog poraza u prvom meču slaviti u revanšu na sred Nou Kampa sa više nego ubedljivih 4:0.
Što se tiče prvenstva, nažalost, Barselona ima ogromnu prednost, i veoma blizu je prvom naslovu prvaka još od 2019. godine, a u prošlom kolu je četa Karla Ančelotija slavila na gostovanju kod Kadiza, kada je bilo 0:2.
Primarni cilj će naravno i ovog puta biti trofej u Ligi šampiona, u kojoj stvari za sada teku po planu. Pre svega, Real je bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u grupi, uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig.
Ni ovog puta kraljevski klub nije imao sreće na žrebu, pošto su Madriđani ukrstili koplja sa Liverpulom, što je ujedno bilo i reprize prošlogodišnjeg izdanja Lige šampiona. U prvom meču na Enfildu Karim Benzema i drugari su slavili sa 2:5, pa je revanš u prestonici Španije bio samo formalnost, a i tu je tim koji sa klupe predvodi Karlo Ančeloti slavio rezultatom 1:0, i zakazao sebi dvomeč sa Čelsijem, koji je kao što smo već pomenuli zbog katastrofalnih partija u Premijer ligi, sve karte bacio na najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U prvom duelu su Madriđani vrlo lagano došli do trijumfa od 2:0, a strelci za najtrofejniji evropski klub bili su Benzema i Asensio, a dvostruki asistent bio je Vinisijus Žunior.
Za kraj, što se tiče revanša u Londonu, Karlo Ančeloti nema previše kadrovskih problema, jedino italijanski stručnjak neće moći da računa na levog beka Mendija, koga je sa dosta uspeha zamenio Kamavinga.

Naš predlog

Glavni problem Čelsija u poslednjih nekoliko meseci je realizacija, što bi Madriđani mogli da iskoriste i dosat lakše nego što se očekuje dođu do plasmana u polufinale. Smatramo da kraljevski klub neće doživeti poraz ni u revanšu, pa je topla preporuka dupla šansa X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.44.

Mišljenja smo da neće ovde biti previše pogodaka, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.91.

Za kraj, neće biti iznenađenje ako ovaj duel na kraju bude završen bez pobednika, pa vam hrabro savetujemo da ovde probate sa X koji Meridianbet plaća sa kvotom 3.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.