Derbi dana: Bajern Minhen – Mančester Siti: Pred Bavarcima nemoguća misija!

U sredu nas očekuju preostala dva susreta četvrtfinala Lige šampiona, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra u Minhenu gde će snage odmeriti Bajern i Mančester Siti.
Prvi duel između engleskog i nemačkog predstavnika koji je odigran na Etihadu završen je pobedom Mančestera od 3:0, pa se aktuelni šampion Engleske nalazi nadomak plasmanu u treće uzastopno polufinale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Početak revanša je zakazan za 21h.

Bajern Minhen: Velika kriza nemačkog velikana!

Utisak je da je u Bajernu sve funkcionisalo savšeno, sve do pre nekoliko sedmica kada se uprava ovog kluba zahvalila Julijenu Nagelsmanu.
Na užarenu klupu Bavaraca seo je Tomas Tuhel, koji kada je poslednji put u sred sezone dobio neki angažman, došao je do “ušatog” trofeja pošto je sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona nakon trijumfa nad favorizovanim Mančester Sitijem.
Upravo engleski predstavnik i jeste protivnik timu iz Minhena u četvrtfinalu Lige šampiona, a u prvom duelu koji je odigran na Etihadu, izabranici Pepa Gvardiole su održali fudbalski čas nemačkom predstavniku i bez većih problema slavili sa 3:0, pa se Siti praktično nalazi nadomak plasmanu u novo polufinale.
Imao je i Bajern nekoliko prilika za postizanje pogotka, ali je aktuelni šampion Engleske ostavio daleko boji utisak i na kraju potpuno zasluženo došao do veoma važnog trijumfa.
Podsećamo vas da je pre toga tim iz Minhena u dvomeču osmine finala bez ikakvih problema eliminisao PSŽ, ali je tada na klupi Bajerna sedeo Nagelsman.
Aktuelnom šampionu Nemačke ne cvetaju ruže ni u Bundesligi, pošto je u prošlom kolu ova ekipa samo remizirala na domaćem terenu protiv Hofenhajma, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
U ovom trenutku Bavarci imaju dva boda viška u odnosu na Dortmund koji je imao lepu priliku da ponovo zasedne na prvo mesto na tabeli, međutim popularni Milioneri su u jednom nestvarnom susretu remizirali na gostovanju kod Štutgarta, kada je bilo 3:3.
Na celu ovu krizu nemačkog velikana, nadovezala se i eliminacija u u nemačkom Kupu od Frajburga, i to nakon primljenog pogotka u poslednjim trenucima susreta, pa kada se podvuče crta, od kako je Tomas Tuhel seo na klupu Bajerna, ovaj klub je doživeo eliminaciju iz Kupa, na rubu je eliminacije iz Lige šampiona, a ne cvetaju ruže ni u Bundesligi, pa se postavlja veliko pitanje da li se uprava Bajerna prelako odrekla usluga Julijena Nagelsmana.
Što se tiče ovog revanša, nemački predstavnik će nastupiti bez Nojera, Ernandeza i Vanera, a u tim se nakon suspenzije vraća Sadio Mane, međutim, veliko je pitanje da li će on od prvog minuta istrčati na Etihad.

Mančester Siti: Brutalna partija u prvom meču!

Mančester Siti godinama unazad dominira u Engleskoj, a kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da popularni Građani dođu i do treće uzastopne titule u Premijer ligi.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Pepa Gvardiole nalaze na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na Arsenal, međutim, treba napomenuti da Siti ima meč manjka u odnosu na Tobdžije, a na sve to se i međusobni susret između ove dve ekipe igra u Mančesteru, pa su kao što smo napomenuli zaista velike šanse da se Građani ponovo domognu naslova prvaka, iako je u jednom trenutku Arsenal imao zaista ogromnu prednost.
U poslednje vreme četa Pepa Gvardiole pruža zaista brutalne partije u prvenstvu, pošto je na pet poslednjih mečeva ovaj tim ostvario isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je drugoplasirani tim na tabeli bez većih problema na svom stadionu savladao Lester, kome gori pod nogama, a taj meč je završen rezultatom 3:1:
Treba podsetiti da će Siti za vikend preskočiti svoj meč u Premijer ligi pošto ga očekuje veliko finale FA Kupa protiv Šefilda, u kom je aktuelni šampion Engleske naravno apsolutni favorit.
Najzad, što se tiče Lige šampiona, kako sada stvari stoje utisak je da je engleski predstavnik najveći favorit za osvajanje “ušatog” trofeja.
Zanimljivo je da su pred početak takmičenja upravo Bajern i Siti bili smatrani za najvećeg favorita, a kako se ove dve ekipe sastaju u četvrtfinalu, i kako engleski predstavnik ima ogromnih 3:0 iz prvog meča, logično je kome se daju najveće šanse da dođe do trofeja koji bi i te kako obradovao sve navijače ovog tima, ali i Gvardiolu, koji je nekoliko puta bio nadomak “ušatom” trofeju sa Sitijem, ali se pre dve godine isprečio Čelsi u finalu, a prošle sezone Real Madrid u onom nestvarnom polufinalu.
Inače, u grupnoj fazi je Siti bez većih problema došao do prvog mesta na tabeli, a u osmini finala je nakon 1:1 na gostovanju kod Lajpciga, engleski predstavnik demolirao Red Bul u revanšu u Mančesteru, pošto je taj meč završen rezultatom 7:0 uz čak pet gola neverovatnog Halanda.
Za kraj, kada su izostanci za ovaj revanš protiv Bajerna u pitanju, Gvardiola ovog puta neće moći da računa na Mendija, dok je Foden pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Bajern nema previše izbora, mora da ide na trijumf, međutim pita se tu nešto i engleski predstavnik koji je u prvom meču demolirao ekipu iz Minhena, a mišljenja smo da je najrealnije da i jedna i druga ekipa postignu makar po jedan pogodak na ovom susretu pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.48.

Deluje da bi mašinerija iz Minhena mogla da izbegne poraz ovog puta, pa je topla preporuka dupla šansa 1X za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.55.

Za kraj, iako je u pitanju revanš meč četvrtfinala Lige šampiona, vrlo je moguće da nam ovaj susret u Minhenu donese baš dosta golova pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.32.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.