Meč dana: Sevilja – Mančester Junajted: Andalužani za spas sezone, Junajted za novi trofej u vitrinama!

U četvrtak nas očekuje nekoliko zaista sjajnih mečeva pošto su na programu revanš susreti četvrtfinala Liga Evrope i Lige konferencija, a najzanimljiviji duel se bez ikakve sumnje igra na Ramon Sančez Pichuanu, gde će snage odmeriti Sevilja i Mančester Junajted.
Prvi susret na Old Trafordu je završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 2:2, a revanš susret je zakazan za 21h, i biće to lepa prilika da navijači Sevilje napune stadion i pruže neophodnu podršku svojoj omiljenoj ekipi, a sve u nastojanju da Andalužani eventualnim trofejom u Ligi Evrope spasu za sada jako lošu sezonu.

Sevilja: Težak posao za Andalužane!

Nakon prošle sezone u kojoj su Andalužani ostvarili svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, malo ko je mogao da pretpostavi da će Sevilja imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala.
Naime, u ovom trenutku se popularni Berberini nalaze na trinaestom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na tim koji se trenutno nalazi na šestoj poziciji, pa je i više nego jasno da sledeće sezone Sevilju nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja.
Ruku na srce, sada je situacija još i dobra u odnosu na slučaj pre nekih mesec i po dana, kada su se Andalužani nalazi na poziciji koja na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Utisak je da je tim sa Sančez Pichuana progirao nakon što je ekipu preuzeo Hose Luis Mendilibar, koji je zamenio Horhea Sampaolija, koji se ni u svom drugom mandatu u Sevilji nije najbolje snašao.
Naime, na poslednja tri susreta od kako je Mendilibar seo na klupu, Berberini ne znaju za poraz u prvenstvu, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila dva trijumfa, uz jedan remi.
Da stvari polako ali sigurno idu na bolje, najbolje se videlo u prošlom kolu u kom je Sevilja slavila na veoma teškom gostovanju kod Valensije, kojoj su bodovi iz tog duela bili preko potrebni, pošto je poznato da se Slepi miševi grčevito bore za opstanak.
Taj duel na Mestalji je završen rezultatom 0:2, a golove za goste iz Andaluzije postigli su Bade i Suso u drugom delu igre, nakon poprilično slabih 45 minuta.
Poznato je da se Sevilja ove sezone takmičila u grupnoj fazi Lige šampiona, gde je ovaj tim na kraju zauzeo tek treće mesto u grupi, iza Mančester Sitija i Borusije Dortmund, pa se španski predstavnik morao zadovoljiti nastavkom takmičenja u Ligi Evrope.
Poznato je da je ovo omiljeno takmičenje za Sevilju, a ovaj tim je u šesnaestini finala naišao na PSV, koji je eliminisan ukupnim rezultatom 3:2, da bi u osmini finala Sevilja bila bolja i od Fenerbahčea, ukupnim rezultatom 2:1, a ono što je zanimljivo je da višestruki osvajač Liga Evrope oba puta slavio na svom terenu, ali i doživeo oba poraza na strani.
Najzad, u prvom četvrtfinalnom susretu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, Andalužani su uspeli da remiziraju na gostovanju kod Mančester Junajteda, pošto je taj duel završen rezultatom 2:2, iako su Đavoli sve do 84. minuta imali prednost od dva gola razlike.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj duel sa Mančester Junajtedom, Hose Luis Mendilibar neće moći da računa na Montiela i Geja.

Mančester Junajted: Sjajne partije Đavola u poslednje vreme!

Mančester Junajted pružao je promenljive partije prošle sezone, a to je bilo dovoljno za petu poziciju na tabeli, što je ovom timu donelo plasman u Ligu Evrope gde je ovaj tim nakon sjajnih partija u grupnoj fazi, uspeo do sada da preskoči dve prepreke u nokaut fazi pošto je engleski predstavnik prvo u dvomeču bio bolji od Barselone, što je po mnogim mišljenjima bilo i finale pre finala, a onda je Junajted bez većih problema eliminisao i nimalo naivnu ekipu španskog Betisa i to ukupnim rezultatom 5:1.
Za protivnika u četvrtfinalu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja Junajted je dobio Sevilju koja ove sezone ima ogromnih problema, a taj duel na Old Trafordu je završen rezultatom 2:2.
Većim delom susreta je domaćin imao dva gola prednosti i činilo se da će Đavoli bez većih problema doći do trijumfa na ovom susretu, međutim, da tako ne bude pobrinuli su se upravo fudbaleri Mančester Junajteda. Prvo je Tajler Malasija u 84. minutu postigao prvi autogol, da bi u samoj nadoknadi vremena tragičar po ko zna koji put bio Hari Megvajer koga je lopta posle šuta En Nesirija pogodila i na kraju završila u mreži golmana De Hee.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje engleske Premijer lige, utisak je da svi navijači Mančester Junajteda imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se u ovom trenutku izabranici Ten Haga nalaze na trećem mestu na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na petoplasirani Totenhem, pa ukoliko se nešto neplanirano ne desi u finišu šampionata, sva je prilika da ćemo Junajted nakon godinu dana pauze ponovo gledati u Ligi šampiona.
U prošlom kolu su Đavoli ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Notingema, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Na poslednjih pet duela u prvenstvu Engleske, trećeplasirani tim na tabeli je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a pre svega toga je ovaj klub doživeo pravu katastrofu na gostovanju kod Liverpula, kada je bilo 7:0, od čega su se po svemu sudeći izabranici Ten Haga veoma brzo oporavili.
Na gostovanjima je ovaj tim igrao dosta dobro u dosadašnjem toku Liga Evrope, pošto je Junajted na pet odigranih mečeva ostvario čak četiri trijumfa uz samo jedan remi, i to kod Barselone kada je bilo 2:2.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Ten Hag za ovaj veoma važan meč kod Sevilje neće moći da računa na Bruna Fernandeša, Lisandra, Varana, Garnača, Van De Beka i Grinvuda, dok su pod znakom pitanja Malasija, Mektominej i Sabicer.

Naš predlog

Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma zanimljiv susret, ali mišljenja smo da neće biti dosta golova kao što je to bio slučaj u prvom susretu između engleskog i španskog predstavnika, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.99.

U poslednje vreme Sevilja beleži dosta dobre rezultate na svom stadionu i deluje nam da će Berberini ostati neporaženi i na ovom duelu protiv ozbiljno motivisanog protivnika, pa vam hrabro savetujemo da probate sa duplom šansom 1X uz kvotu 1.68 u Meridianu.

Za kraj, neće biti nikakvo iznenađenje, ako o putniku u polufinale Liga Evrope na kraju odluče produžeci, ili možda čak penali, pa vam hrabro savetujemo da ovde probate sa igrom na nerešen ishod koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.