Meč dana: Dortmund – Ajntraht Frankfurt: Milioneri leče rane iz Štutgarta!

Subota nam po starom dobrom običaju donosi pregšt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a verovatno i najzanimljiviji duel dana se igra na Signal Iduna Parku, gde će snage odmeriti Borusija Dortmund i Ajntraht Frankfurt.
Početak susreta između dva ovogodišnja predstavnika Nemačke u Ligi šampiona je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Dortmund: Miloneri blistaju na domaćem terenu!

Godinama unazad je drugo mesto u Bundesligi rezervisano za Borusiju iz Dortmunda, a to je naravno bio slučaj i prošle sezone.
Sve to je ovom klubu donelo plasman u Ligu šampiona, i svakako da je jedan od primarnih ciljeva bio plasman u nokaut fazu, pogotovu što se poularni Milioneri u prošlom izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja nisu proslavili.
Grupa je na prvi pogled bila izuzetno teška, pošto su u njoj pored nemačkog predstavnika bili još i Mančester Siti, Sevilja i neugodni Kopenhagen, a na kraju je četa Edina Terzića zauzela drugo mesto u grupi, uz veliku bodovnu prednost u odnosu na trećeplasiranu Sevilju.
U osmini finala su Milioneri naišli na Milionere iz Londona, ekipu Čelsija, koja je u oba prelazna roka potrošila neverovatnih 630 miliona evra.
U prvom susretu je Dortmund odigrao jedan sjajan meč, slavio sa 1:0, međutim, u revanšu su Plavci pobedili sa 2:0 i potpuno zasluženo došli do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa.
U međuvremenu je tim koji sa klupe predvodi Edin Terzić eliminisan i u nemačkom Kupu od Lajpciga, što znaći da će se ekipa sa Signal Iduna Parka u nastavku sezone u potpunosti fokusirati na Bundesligu.
U ovom trenutku se Borusija nalazi na drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern, a vrlo lako se moglo desiti da se ovaj tim nalazi i na prvom mestu na tabeli, pošto je tim iz Minhena u prošlom kolu samo remizirao na svom terenu protiv Hofenhajma, što Dortmund nije iskoristio pošto je odigrao 3:3 na gostovanju kod Štutgarta.
Bio je to jedan zaista neverovatan meč u kom je gost poveo sa 2:3 u drugom minutu sudijske nadoknade, međutim, onda je četa Edina Terzića po ko zna koji put ove sezone poklekla u finišu i primila gol u sedmom minutu sudijske nadoknade.
Na poslednjih pet susreta drugoplasirani tim na tabeli je ostvario dva trijumfa, dva remija i jedan poraz i to u velikom derbiju protiv Bajerna, kada je bilo 4:2, što je bio debi na klupi Bavaraca za Tomasa Tuhela.
Pre remija u prošlom kolu, Milioneri su ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv ove sezone sjajnog Union Berlina, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Dortmund odigrao trinaest mečeva na svom stadionu i ostvario jedanaest trijumfa, jedan remi i jedan poraz.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener Borusije za ovaj veoma važan duel neće moći da računa na Menijea i Šloterbeka, dok je Sule pod velikim znakom pitanja.

Ajntraht: Mogu li Orlovi da uhvate poslednji voz za Ligu šampiona?

Frankfurt je prošle sezone imao baš dosta problema u Bundesligi, međutim, prošla godina će pre svega biti upamćena po trofeju u Ligi Evrope, što je ovom timu između ostalog donelo i direktan plasman u Ligu šampiona.
U finalu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja ova ekipa je slavila nad škotskim Rendžersom i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Kada smo već kod Lige šampiona, Ajntraht je uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, što je bez ikakve sumnje bio primarni cilj za prvi deo sezone.
Na kraju je nemački predstavnik došao do druge pozicije na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Totenhem, a u ključnom meču su Orlovi slavili na gostovanju kod Sportinga, pošto je taj meč u Lisabonu završen rezultatom 1:2.
Ipak, deluje da je tim iz Frankfurta mogao dosta bolje da prođe na žrebu, pošto je za protivnika u osmini finala dobila italijanski Napoli, koji briljira ove sezone, i koji je bez većih problema eliminisano nemačkog predstavnika, uz dve pobede.
Nakon te eliminacije se Ajntraht fokusirao na prvenstvo, ali i Kup, gde je ova ekipa došla do plasmana u polufinale, nakon trijumfa nad Union Berlinom, koji igra fantastično ove sezone.
U polufinalu će četa Olivera Glasnera odmeriti snage sa Štutgartom i sigurno je da je aktuelni osvajač Liga Evrope favorit na tom susretu.
Najzad, dolazimo do Bundeslige, i mora se priznati da tim iz Frankfurta ima ozbiljnih problema u poslednje vreme, pošto ova ekipa na pet poslednjih mečeva ne zna za trijumf, što je u ovom trenutku dovoljno tek za sedmo mesto na tabeli, pa kako sada stvari stoje deluje da ovoj ekipi visi plasman u neko od evropskih takmičenja.
U prošlom kolu je Ajntraht remizirao na svom terenu protiv Menhengladbaha, a taj duel je završen rezultatom 1:1, što je veoma zanimljivo bio i treći vezani remi ove ekipe na domaćem terenu.
Poslednji meč protiv Dortmunda odigran je krajem oktobra prošle godine, i na njemu su slavili Milioneri rezultatom 1:2.
Na gostovanjima je do sada sedmoplasirani tim na tabeli odigrao četrnaest mečeva i ostvario samo četiri trijumfa, pet remija i isto toliko poraza.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj duel na Signal Iduna Parku, Oliver Glasner neće moći da računa na Jakića, Lindstroma, Maksa, Turea, Ndiku i Smolčića.

Naš predlog

Dortmund je najbolji domaćin u Bundesligi i mišljenja smo da će drugoplasirani tim na tabeli nastaviti sa sjajnim partijama na svom stadionu, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.63.

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, međusobni susreti između ova dva tima nam skoro uvek donose pregršt pogodaka, pa bi vrlo verovatno to slučaj mogao da bude i ovog puta na Signal Iduna Parku, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.23.

Za kraj, kada pobeđuje na svom terenu, Dortmund uvek postiže makar dva pogotka, pa je možda i idealna prognoza za ovaj susret igra D2+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.