Derbi dana: PSV – Ajaks: Titula sve bliža Roterdamu, Kopljanici i Filipsovci biju bitku za Ligu šampiona!

Zbog fenomenalne ponude u nedelju, bilo je vrlo teško odlučiti se za derbi dana, ali mišljenja smo da je ipak to susret između PSV-a i Ajaksa, u sklopu 30. kola holandskog šampionata.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 14 časova i 30 minuta.

PSV: Pobeda donosi poziciju broj dva!

Nažalost, fudbaleri PSV-a ni prošle sezone nisu uspeli da dođu do titule šampiona Holandije, pošto su na kraju zauzeli drugo mesto na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Ajaks.
Sve to je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, nažalost, holandski predstavnik je eliminisan od Rendžersa, koji je prošle godine igrao u finalu Liga Evrope i izgubio od Ajntrahta nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Slobodno možemo reći da tim iz Ajndhovena već na startu sezone nije uspeo da ostvari svoj primarni cilj, a to svakako jeste bio plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a nije tajna da je to glavni cilj i ovog puta.
Jedan od najtrofejnijih holandskih klubova se morao zadovoljiti plasmanom u Ligu Evrope, gde je ova ekipa bez većih problema došla do plasmana u nokaut fazu, a onda je u osmini finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, Sevilja u dvomeču bila bolja i eliminisala holandskog predstavnika.
U nastavku sezone će se PSV fokusirati na Erediviziju, a u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na trećem mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Ajaks, a za one koji ne znaju, drugo mesto u Erediviziji je i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
U prošlom kolu je tim iz Ajndhovena uz dosta muke slavio na gostovanju kod Volendama, na meču na kom smo videli čak pet golova, a na kraju je bilo 2:3.
Bila je to treća uzastopna pobeda za PSV u prvenstvu, a ako na to dodamo i trijumf u Kupu nad niželigašem Spakenburgom, doći ćemo do zaključka da je trećeplasirani tim na tabeli vezao četiri trijumfa u svim takmičenjima i čini se u pravom trenutku ušao u formu.
Na domaćem terenu je do sada nekadašnji šampion Holandije odigrao četrnaest mečeva i ostvario dvanaest trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz, što ovu ekipu čini najboljim domaćinom u ligi.
Ipak, daleko više problema PSV ima na strani, gde je ova ekipa doživela po četiri poraza i remija uz sedam trijumfa.
Za kraj, Rud Van Nistelroj za ovaj meč protiv Ajaksa neće moći da računa na Obispa, dok su pod znakom pitanja Fofana, Žunior i Mvene.

Ajaks: Kopljanice bez prava kiks!

Fudbaleri Ajaksa su prošle sezone došli do titule šampiona Holandije, što je ovom timu naravno donelo plasman u Ligu šampiona, što je svakako i bio primarni cilj.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da se holandski predstavnik nije proslavio u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, pošto su Kopljanici grupnu fazu završili na trećem mestu na tabeli iza Napolija i Liverpula, pa su fudbaleri ovog tima morali da se zadovolje sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, gde je ova ekipa odmah na startu eliminisana od Union Berlina, iako je holandski predstavnik slovio za jednog od favorita iz senki.
Nije se holandski velikan proslavio ni na startu nacionalnog šampionata, cenu loših rezultata je početkom godine platio trener Šreder, koga je na klupi nasledio Džon Heitinga i utisak je da to nije bio nimalo loš posao uprave Kopljanika, pošto je bivši fudbaler Ajaksa uspeo da probudi ekipu.
U ovom trenutku se Dušan Tadić i drugari nalaze na drugom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, ruku na srce, uz isti broj bodova kao i trećeplasirani PSV, kod koga između ostalog tim iz Amsterdama i gostuje u ovom kolu.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Holandije odigrao odličan meč na svom terenu protiv Emena i bez većih problema slavio sa 3:1, što je bio drugi uzastopni trijumf u prvenstvu nakon pobede na domaćem terenu protiv Fortune Sitard, kada je bilo 4:0, pa dolazimo do zaključka da su Kopljanici na dva poslednja duela u prvenstvu postigli čak sedam golova, što je jedan od razloga koji sigurno i te kako može da obraduje Heitingu pred ovaj duel sa PSV-om.
Na gostovanjima je do sada tim iz Amsterdama odigrao četrnaest mečeva i ostvario devet trijumfa, četiri remija i samo jedan poraz, na poslednjem duelu koji je Ajaks odigrao van svog terena, drugoplasirani tim na tabeli se nije prosavio kod Go Ahed Iglsa, pošto je taj susret završen bez pogodaka.
Inače, poslednji susret između PSV-a i Ajaksa je odigran početkom novembra u Amsterdamu, kada je tim iz Ajnhdovena slavio sa 1:2.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Džon Heitinga za ovo gostovanje u Ajnhdhovenu neće moći da računa na Alvareza, Kuduza i Renča, dok je pod velikim znakom pitanja Lašp.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da je na poslednja tri susreta slavio tim iz Ajndhovena, a mišljenja smo da je toj dobroj seriji Filipsovca konačno došao kraj, pa vam hrabro savetujemo da odigrate 2 uz fantastičnu kvotu 2.75 u Meridianu.

Naravno, vrlo lako se može desiti da gosti iz Amsterdama postignu dva ili više pogotka za šta je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 2.09.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza kada je u pitanju ovaj susret u Ajndhovenu, je ta da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak na ovom derbi meču, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa koeficjjentom 1.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.